[]

yenge tabiri çok itici değil mi?

benim bahsettiğim yenge tabiri, biyolojik türk yengesi değil de, hani bu arkadaşların sevgililerine, eşlerine denilen yenge türü.

ben en yakın arkadaşlarımın sevgilisine neden yenge diyeyim ki? ya da onlar neden desin ki?

çok itici değil mi?

(dert butonunu az sonra devreye sokacağım.)

 
kesinlikle itici.


  • nymphe  (29.05.15 18:23:00) 
ben gercek "yenge"me bile yenge demiyorum, o bile cok iticiyken arkadas sevgililerine falan yenge denmesi korkunc bisi.


  • lily briscoe  (29.05.15 18:29:05) 
İticiliğinden kaynaklı komik bir yanı var bence. O yüzden insanların sevgililerini yenge, enişte, karı, koca diye adlandırabiliyorum.
Bkz. Kocan napıyor? Yenge niye gelmedi lan?

  • sesee  (29.05.15 18:32:14) 
evet itici


  • en_birinci  (29.05.15 18:56:45) 
değil.


  • devilred  (29.05.15 19:02:02) 
(bkz: mahmut mu diyem)

milliyetçilikle en ufak alakam yok ama sadece bize has tabirleri kullanmaktan bu kadar sakınmak kompleksli bir kişiliğe işaret ediyor kanımca.
  • zgrydn  (29.05.15 19:03:33 ~ 19:03:41) 
''yengenle biraz atıştık'' cümlesinde naifliğe dikkat çekmek isterim.


  • neferkitty  (29.05.15 19:05:42) 
yenge denilmesinden nefret ediyorum. bacı gibi bi şey.


  • sayns  (29.05.15 19:58:04) 
Nefer+1 vs. Sayns+1
Kısacası arada derede kaldım. Duruma göre sempatik, duruma göre barzoluk içeren bir kelime

  • kaymaktutmayansicaksut  (29.05.15 20:23:01) 
Garip bir sey bu yenge. Hem iyi, hem kotu. "Yenge" demek, "Artik kardesimsin, baska turlu yakinlasmamiz olamaz" demek. Acikcasi sevgili arkadaslari icten bir sekilde yenge diyorlarsa sevinirim; icten gele gele yenge veya eniste denmesi o kadar ucuz bir sey degil. "Ne guzel, beni kabul etmisler. Ona yakistirmislar beni demek ki" derim. Ilsikinin tescile ihtiyaci yok tabii ki ama o tescil beni hafiften gururlandirir, sanki dogru yerde duruyormusum ve yaptigim secim cok anlamliymis gibi hissettirir. Hafif bir kardeslik bagi da vardir yengede. Dara dussem yardim isteyebilecegim birini kazandirir.

Bunlarin hepsi iyi seyler, hem de cok iyi seyler ama bir de hafif karanlik tarafi var yengenin. Her sahip cikmanin bir iyi, bir de kotu tarafi olur: bu da oyle. Kendini birine ait hissetmek ne kadar guzelse, insanin kendi kimligini ve bireyselligini kaybetmesi de bir miktar acidir. Bir miktar da sorumluluk yukler insana "Bundan sonra ona layik davran" gibilerinden. Biraz ciftin ic islerine giren bir havasi da yok degil.

Yine de tartinca artilarini eksilerinden cok seviyorum ben. neferkitty'nin dedigi naiflik yuzumu gulumsetiyor.
  • aychovsky  (29.05.15 20:50:40 ~ 21:07:34) 
@zgrydn: yenge kelimesinin sadece gerçekten yenge olmayan, kanka-arkadaş-dost sevgilisine/karısına hitap olarak kullanılan yengeden rahatsızım. yoksa ben de kendi kültürümüzü seviyorum. ama ben neden en yakın arkadaş diğerinin sevgilisine ayşe, fatma demektense yenge desin ki? bence tek sorun bu.
ha, bir de şöyle diyeyim; ben kendi dayım haricinde hiçbir yaşlı erkeğe de dayı diyemem. işte yenge de böyle itici geliyor bana.

@aychovsky: dediğim gibi, biyolojik yengeye(dayı/amca, abi karısını kastediyorum. ehehehe) lafım yok. sadece bu yakın arkadaşının sevgilisine bile yenge diyen tiplerden rahatsızım.
  • m e b  (29.05.15 23:37:41) 
mefhum değil, varolma sebebi itici.


  • e haliyle  (29.05.15 23:42:31) 
iğrenç lan


  • mirty  (29.05.15 23:57:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.