[]

kedi tasması :/ bunu sormaktan korkuyorum ve tasvip etmiyorum ama merak...

selam arkadaslar, benim sarman kızım leyla 14 aylık falan oldu. çok hareketlidir. evde hasır duvar kagıtlı duvara bile tırmanır. sürekli oyuncak fareleriyle oynar.
1-2 kere dışarı bahçeye çıkardım, ama eve tekrar girene kadar akla karayı seçtik...

istioruz ki dışarıda çimlerde de zaman geçirsin. oynasın falan...
ama yok, gitti mi gelmeyecek gibi. o nedenle, (nolur kızmayın) acaba diyorum tasma gibi bi şey mi düşünsek? yani çok mu canice olur?

evimiz 4.katta. balkonda sürekli zaman geçirebiliyor. bazen çatıya çıkıyor falan. ama ben çimlerde de zaman geçirsin istiyorum...

bunun makul bir yöntemi var mıdır?

 
Canice olur.

Makul yöntem; kedi gitmek istiyorsa bırakmaktır.

Hayvanların da özgür olmaya hakları var.
  • Johnny Drama  (29.05.15 16:13:45) 
makul yöntem yok. kedi zorda kaldığında kaçan hayvandır. kaçmasına böyle engel olmayın. sokakta başka kedilerin saldırısına uğrayabilir. bilhassa erkeklerin.
en iyisi hiç salmamak.

  • kargn  (29.05.15 16:21:16) 
Neden canice olsun yahu? hayvana işkence etmiyorsunuz ki? Köpek gezdiriyoruz da tasmayla?
Ben de kedimi tasmayla gezdirirdim yazlıktayken, halinden de memnun olurdu gayet. etrafı koklardı çimlerde uzanırdı falan.

  • innerbliss  (29.05.15 16:22:46) 
Kedim 10 yaşında bi' British Short Hair, çok fazla kaçma refleksi olamsa da ben tasma ile dışarıda gezdiriyorum, Rahatsız da olmuyor rahat rahat geziyor, ipi uzun tutmanızı tavsiye ederim.


  • charlesbukowskiineksi  (29.05.15 16:23:04) 
Yalnız göğüs tasmasını çok gevşek takmayın, geri vites yapıp içinden sıyrılıveriyorlar.


  • innerbliss  (29.05.15 16:23:47) 
kullandiginiz tasmayi soylemeniz mumukun mu? canını yakan bi sey değildir herhalde.
lastik ipli olanlar varmıs, upuzun

  • whatyougetiswhatyoudid  (29.05.15 16:24:31) 
yahu tasma ile bahçeye bırakıp biraz çimlere ayak basmasını, diğer kedilerle oynamasını istemeyi nasıl eve kapatmak ile aynı kefeye koyuyoruz? cidden anlayamıyorum...

tasma ile boğazına asılacak değiliz neticede... bahçede en az bi 10 metre yarıçapında dolaşabilecek
  • whatyougetiswhatyoudid  (29.05.15 16:51:40) 
Niye canice olsun canım, bence çok mantıklı.
Şu resim Facebook'daki "Humans of New York" hesabından ve bence evde tıkılı kalan kediden çok daha iyi durumda bu arkadaş.

scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net
  • afush  (29.05.15 17:02:31) 
tam olarak @afush +1.
kedinin hep evde kalmasındansa, uygun canını yakmayacak bi tasmayla dışarıda koşup zıplaması çok daha mantıklı bence. evde kedi beslemek ne zaman canice oldu :') kedi gitmek istiyor diye camdan düşen kediyi bırakalım, ağzını yüzünü dağıtsınlar. bizimki camdan düştüğünde biz onu ararken üç gün yan apartmanın girişinde durmuş. kedi sonuçta bu her kaçma hamlesini ciddiye almamak lazım.

  • freya  (29.05.15 17:13:29) 
şu facebook link'indeki çok iyiymiş. keşke bulabilsem...
birkaç tane baktım ama sanki pek içime sinmedi

  • whatyougetiswhatyoudid  (29.05.15 17:21:03) 
Kedilerin şöyle bir huyu vardır. Bir yere gelince o yerin neresi, nasıl bir yer olduğunu keşfetmeleri gerekir. Bu yüzden büyük büyük daireler çizerek çevreyi tanırlar, zamanla o daireleri küçültürler ve bir noktadan sonra artık daha fazla tanıma ihtyiacı keşfetmezler. 16 yıl kedi besledik, tasma kediler için çok uygun bir sistem değil maalesef. Bu kediye de bağlı biraz, bir kere denedik ve kendini tırmalamaktan delirdi hayvancağız. Biz de bir saatin sonunda daha fazla ızdırap çekmesin diye çıkardık. İlk zamanlar 3-4 saat kayboluyordu, sonraki yıl onu 2 saate indirdi. Cins kediydi, bir kere çalındı ve ertesi gün kaçarak aç ve yorgun bir şekilde geri döndü. En son artık evden ayrılmadı.

Eğer kediniz alışıyorsa canice olmayabilir ama her kedi buna uygun değil.
  • aychovsky  (29.05.15 17:42:57) 
Bu arada kedinize veterinerde çip taktırmayı ihmal etmeyin.
Ne olur ne olmaz kedi bu gidince gelmeyebiliyorlar.

  • six packsiz  (29.05.15 17:46:46) 
Leyla'nın Çipi var, işe yarıyor mu bu çip cidden?

tasma bir kere denedim evde, onu oyun zannetti oynadı falan böyle ipiyle. Ama sonra fıt diye sıyrıldı kaçtı tasmadan :)))

Şu minik köpekler için olan göğüs tasmalarına bakayım önerdiğiniz gibi.
  • whatyougetiswhatyoudid  (29.05.15 19:12:01) 
canice falan olmaz. benim de bir kedim var yurtdışına çıkarıcağım zaman havaalanında uçuş öncesi biraz rahat tutarım kutuya tıkılmasın düşüncesi ile bir gövde tasması almıştım.

ama benim hareketli kedicik taktırmadığı gibi uğraşıp taksam da yere taş gibi yatıp, kendi kendine çıkardı tasmayı :)

gövde tasmasını deneyin derim. eğer taktırır, rahatsız olmazsa güvenle kullanabilirsiniz.

tekrar not: canilik falan değil
görsel : www.animallia.com veya
images.hepsiburada.net

ikincisini yeni görüyorum, denemedim :)
  • orta buyuklukte bir ulkenin krali  (29.05.15 19:19:14) 
@orta buyukluk...
Yaaaa cidden öyle gezdiriyor musun, çok heveslendiö arkadaşlar sağolun ya.

Bu arada o ikinci linkteki işte benim denediğim ve Leyla'nın fırt diye kaçtığı tasma :))) deneme hiç. Ama ilk yolladığın sağlam imiş.
  • whatyougetiswhatyoudid  (29.05.15 19:24:33) 
Hiç de canice olmuyor. Kedi için o istediği kadar uzayan tasmalar var ya hani, en iyisi onlar (şu tarz www.hepsiburada.com Türkiye'de pek görülmüyor ama Amerika'da kedi sahiplerinin çoğu tasma ile gezdirir kedilerini.


  • iamelf  (31.05.15 15:50:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.