[]

Yemek yeme konuları

Arkadaşlar merhaba,

Yemek yeme konusunda bir takım sıkıntılarım var. Çevremdeki insanlara baktıkça sinirlerim bozuluyor. Kendi kendime sinir oluyorum. Bakıyorum millet sürekli bişeyleri yemeye çalışıyor. 7/24 yemek yeme gayreti içindeler. Doymak bilmiyorlar ve sürekli kilo verememekten yakınıyorlar. Bende ki durum tam tersi. Yemek yemeyi unutuyorum. Yani birisi beni yemek yemeye zorlamadığı takdirde açlıktan kusana kadar yemek yemek aklıma gelmiyor ama yemek yediğim zaman 3 öğün üzerinden konuşacak olursak. Yanımda bulunan ve normal ya da çok kilolu insanların yediği kadar yemek yiyorum. Birkaç defa zayıf olduğum için doktora gittim kontrolden geçtim. Herhangi bir sağlık sorunum çıkmadı.(şeker, tiroid vs bir sıkıntı yok yani o anlamda)

Artık sorunun başka bişey olduğunu düşünüyorum. Yani herkes sürekli yemek yemeye çalışıyor ve bundan keyif alıyorsa bu gerçekten güzel ve keyif verici bir şey olmalı ama ben tam tersi yemek yerken sıkılıyorum.bitse de gitsem diyorum. Yani resmen sadece hayatta kalmak için yemek yiyorum. Yemek yemek bana ekstra bir keyif vermiyor.

Burada ki sorun nedir? Psikolojik mi? Hormonal mi? Yani bu yemek yemekten keyif alan insanlar yemek yediklerinde mutlu olmalarını sağlayan hormonlar mı salgılıyor?

Bakıyorum millet dana gibi yemek yiyor, üzerine pasta, börek, kurabiye, tatlı vs. yiyor. Daha versen daha da yiyecek. Bu normal bişey değil bence ama kendi durumumun da normal olmadığını düşünüyorum.

Bu konu üzerine ne yapmalıyım? Doktor konusunda doğru tercih ne olmalı? Yani psikolog tarzı bir şey mi? Yoksa endokrin gibi mi?

 
Gün içinde ne kadar enerji tüketiyorsak yediklerimiz de o enerjiyi karşılayacak kadar olmalı, normali bu. O deliler gibi yemek yiyenler çok enerji harcıyorlarsa onlar da normaldir, ama harcamıyorlarsa o yemekler vücuda kas olarak dönmüyor tabi ki. Ondan kilo veremiyorlar.

Az az sık sık yemenin iyi olduğunu düşünüyorlar, ama ben tam tersi acıktıkça yemenin iyi olduğunu düşünüyorum mesela çünkü ben kendimi o zaman yemeye mecbur hissetmiyorum ve üzerimde baskı olmuyor. Diğer türlü "Bir şey yemeliyim" diye strese giriyorum filan, saçma oluyor. Yani insan vücudunu kendisi bilir, acıkmıyorsan yemeye zorlama kendini demek istiyorum. Başkaları için o işe yarıyor diye senin için de o işe yarayacak diye bir şey yok.

Sen yaktığından fazlasını yemiyorsundur, acıktıkça yiyorsundur, metabolizman da hızlı çalışıyordur ve bu yüzden zayıfsındır. Ancak açlıktan kusana kadar yemek yemediğin ifadesi abartılı değilse, hakikaten açlıktan kustuğun olduysa o zaman bir sorun vardır.

Doktora gideyim diyorsan tabi ki öncelikle endokrinolojiye gidip bunun hormonal bir anormalliğin sonucu olduğu ihtimalini elemek lazım. Psikoloğa da gitmen gerekebilir ki durumun psikolojik de mi olduğu da anlaşılsın. Kusana kadar aç kalmak daha çok psikolojik gibi çünkü.

Edit: @la noix'e de katılıyorum.
  • whimsical  (29.05.15 12:16:59 ~ 22:40:37) 
"Bakıyorum millet dana gibi yemek yiyor, üzerine pasta, börek, kurabiye, tatlı vs. yiyor. Daha versen daha da yiyecek. "

cidden etrafındaki tüm insanların böyle olduğunu düşünmüyorum. eğer böyle görüyorsanız sizin algı probleminiz vardır (bunu hakaret vs olarak söylemiyorum, beden algı bozukluğu tarzında bir terminoloji olarak söylüyorum)

pskiatrist+1

not: aslında kendinizde bir sorun olabileceğini kabul etmeniz çok büyük bir başarı. yolun yarısı cidden sırf bu şekilde kat edilmiş oluyor. ama sapmamak için ya da yanlış yerlere girmemek için doğru kişiyle görüşmeniz lazım
  • la noix  (29.05.15 13:15:54 ~ 13:16:52) 
dilindeki tad alma bölgelerinde sorun olabilir, sigara da kullanıyorsan köreltiyor tad almayı.
bi de ne yemeği seviyorsun mesela, yok mu yemeyi seviğin bir şey. bazı insan her şeye burun kıvırır, o insanlar için yemek yemek işkence, yanındakine de işkence.
sevdiğin ve yararlı bir şey ye?
bir de sürekli yemek yemeyi düşünmek de sorunlu :)
  • aithra  (29.05.15 13:53:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.