[]

Çalışırken bilgisayarı hareket ettirmek.

Başka bir duyuruda rast geldiğim şu cumlenin doğruluk payı nedir? ''Bilgisayar çalışırken hareket ettirirseniz olacağı buydu.''

Laptoplar çalışırken oynatılmaz mı? Ne anlamı kaldı ya bunun o zaman :(
%28(114 güne tekabul ediyormuş)lik harddisk ömrümün kalması oynak bilgisayarıdanmı kaynaklanıyor? Yoksa 2 senelik olmasındanmı?
edit: ağlamak istediğimin duyurusudur.

programın adı :Hard Disk Sentinel

 
pc yi çalışır halde oynattıgınız zaman harddisk çiziliyor kaba tabirle... hardiskin yapısını yakından incelerseniz daha iyi anlarsınz sanırım...


  • adidastan saatmi olur  (08.09.09 23:57:58) 
ömrünü nasıl öğrendiniz?


  • mozart  (09.09.09 00:07:15) 
film izlerken bilgisayar dondu, kapattım, bir daha da açamadım. neyse ki garantisi devam ediyordu. götürdüm servise, harddiski yenilemişler. bilgisayar çalışırken oynatmayın (kafamızı kızdırmayın) diye de not düşmüşler.
ben de senin gibi düşündüm, madem dizüstü bu meret, sağa sola taşımak neden problem oluyor filan.. ama kazın diğer ayağı öyle değil.
bir yerde çakılıp kalıyor, umulmadık zamanda bizi öksüz bırakabiliyor.
  • hicazkar  (09.09.09 00:08:07) 
laptaplar çalışırken oynatılmak için değildir. Sadece yanınızda taşıyabilesiniz diye üretilmiştir.

yoksa desktop da çalışırken taşınırdı :)
laptop çalışırken taşımanız, diskte bad sector oluşmasına yol açar en öncelikle. mekanik arızaya neden olabilir. Ama Lenova gibi notebooklarda özellikle kurumsal ürünlerde sensörler vardır ve laptopın açısının değiştiğini yani taşındığını anladığı anda disk kafasını durdurur.
  • cruikshank  (09.09.09 00:16:53) 
kati hddler var. okuyucu kafa olmadigi icin onlar da sorun olmuyor ama fiyatlar hala alinabilecek seviyelerde degil. her bilgisayar icin uygun olanlari var bu solid state disklerin.


  • entrapmen  (09.09.09 00:27:10) 
Hard Disk Sentinel programı ile.
Aldığımda kullanım klavuzunu okumuş olsam 144 gün ömrü kalmicaktı sanırım :( Ben bunu bildiğiniz gezdiriyorum ordan oraya taşıyorum. Film izlerken 90 derece dik açı ile yana yatırmışlığım var. Sanırım bunların hepsi yasak artık.

  • eja  (09.09.09 00:34:46) 
dediğin programı buldum indirdim kurdum da. bu durum ne kadar zararlı tartışılır. şöyleki, 2009 şubatta aldığım asus marka bilgisayarı böyle bir kural olduğunu bilmeden pek yoğun bir şekilde olmasa da hoplattım zıplattım, koltuk altında odadan odaya taşıdım, çantada çalışır durumda oraya buraya götürdüm. şimdi üç buçuk atarak programı kurdum ve baktım ki hard disk sağlığı ile ilgili her şey yüzde yüz. 1000 günden fazla da ömür biçiyor. 99 bile değil performans ve sağlık. 100. nedir bu iş ben çözemedim şahsen.


  • i ve been mistreated  (09.09.09 01:49:22) 
hdnin kafası bilgi okuma veya yazma durumları haricinde yüzeyde beklemez. paronaya yapmayın diye söylüyorum :)


  • akilsiz basin cezasi  (09.09.09 01:55:01) 
simdi harddisklerde bir tane kol gibi bi sey oluyor. ayni cd gibi harddiskin icinde verinin depolandigi tabakalar var. bu kol gibi sey bu tabakalarin uzerinde geziniyor.

en.wikipedia.org:Hard_disk_platters_and_head.jpg

siz bilgisayari calisirken hareket ettirdiginiz zaman bu "kafa" tabir edilen sey o tabakalara surter. sker atar yani. resme bakarak su anda zaten degmiyor mu demeyin, aralarinda saniyorum yaklasik 45 mikrometre bosluk var.
  • osuruklu  (09.09.09 01:58:04) 
laptopı kapatmadan sırt çantasına atıp (özel laptoplar için dizayn edilmiş çantalardan da değil) öyle taşımışlığım vardır. bir problem olmadı daha.


  • bellbane  (09.09.09 03:14:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.