[]

GSS (Genel Sağlık Sigortası) ya da Her Neyse...

25 yaşımdan evvel fakülteden mezun oldum (Öğrenci olarak 25'e kadar aileden yararlanabilmemiz durumu üzerne bu bilgiyi veriyorum) ve 2 ay kadar ne okudum ne çalıştım.

2 ay sonra ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne kaydoldum ve 4. senem hala okuyorum.

Bu süreçte okulun 6. ayında askere gittim (1 yıl yedek subay olarak)

Askerden 6 ay sonra işe girdim ve şubatta ayrıldım.

Şu an 27 yaşımdan gün alıyorum.

İş yerimden ayrıldıktan sonra provizyon müstehaklığım dün bitmiş (işten ayrıldıktan 100 gün sonraya kadar sanırım); bugün 2 gündür sigortasız görünüyorum (e-Devlet'ten baktım).

Üniversitede okumam hasebiyle GSS'ye başvurmadan sigortam okulum tarafından yapılıyor mu?

Bilenler yardımcı olursa ya da yol gösterirse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

 
Okul senin sigortanın niye yapsın. 25 yaşını doldurunca öğrenci de olsan GSS kapsamına aliniyosun. Gelir testi yaptirman lazim.


  • elorelia  (28.05.15 20:42:12) 
25 yaşını doldurduğun anda GSS kapsamına giriyorsun,
sen 25 yaşından önce ünv. bitirmişsin ki, o süre de gss kapsamındasın.

2. ünv. okuman seni gss'den yırtmıyor.

askerdeki sürede muafsın zaten.

sonraki 6 ay borçlusun.

işten ayrıldıktan sonra 3 ay sigorta devam ediyor.

üniversitenin senin sağlık işiyle ilgisi olmaz.

senin şimdi gidip gelir testi yaptırman gerek.
daha sonra da sgk borç çıkartacak sana, sen borçlandırılan dönemleri dikkatli inceleyip.

bu kapsam dışı olduğun dönem borçlarını sildirmen gerek.
  • livaneli kadir  (28.05.15 21:06:21) 
Ben üniversitedeyken (2010) 30 yaşında bir arkadaşım okuldan sağlık karnesi almıştı ve bu sayede ülkedeki tüm tıp fakültelerinde ücretsiz muayene oluyordu. onu demek istedim.


  • midnight exe  (28.05.15 21:55:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.