[]

jpeg olarak kaydedilmiş bir görselin katmanları görülebilir mi?

merhaba, photoshopta hazırladıgım bir belgeyi jpeg olarak kaydedip hocaya göndersem, photoshopla açtıgında o dosyanın katmanlarını görebilir mi? yoksa tek bir katman olarak mı görebilir sadece?




 
göremez

kendin bir jpeg yapip onu photoshop da acabilirsin, test etmek icin.
  • emrahday  (28.05.15 19:23:20 ~ 19:24:28) 
@emrahday kesin bi bilgi mi? çünkü normalde bi dergi tasarlamam gerekiyor, ama beceremiyorum o yüzden hazır bir taslak indirip onda yapıcam hoca jpeg olarak istemiş.bu durumda anlayamaz dimi bi yerden taslak aldıgımı katmanları göremeyeceği için


  • lampetia  (28.05.15 19:31:05) 
garanti olsun istiyorsan işlemleri tamamladıktan sonra jpegmini programıyla optimize et.


  • cetoxim  (28.05.15 19:32:52) 
@cetoxim hoca garanti olsun diye öyle birşey yaptıgımı anlar mı? çünkü tasarım hocası.bide kendisinde jpeg dosyanın da katmanlarını gösteren bi program olabilir mi, öyle bi program var mıdır yani dünyada :(


  • lampetia  (28.05.15 19:33:52 ~ 19:35:13) 
teknik olarak jpeg olarak kaydedildiğinde photoshoptaki üst/görünen layerleri birleştirerek kaydeder. bunu kaydederken de en yüksek boyutu seçtiğinde metaları kaydedebilir(kesin bilgi değil. ps dergisinde okumuştum, aklımda yarım yamalak kalmış)

jpegmini programı bu fazlalık metaların tamamını silip fotoğrafı yeniden optimize ediyor. bu sayede fotoğrafın içerisinde meta varsa dahi siliniyor. bu sayede fotoğrafın boyutundan yer sağlıyorsun.
  • cetoxim  (28.05.15 19:37:53) 
jpeg de sanırım bir container yani farklı jpeg2000 bilmemne codecleriyle kaydedebiliyor. Belki öyle özel bişeyde layerları koruyordur ama şimdiye kadar hiç öyle jpeg görmedim. Mesela fireworks programı png ile çalışıyor (ama "fireworks png" olarak geçiyor ve kendisi açınca layerlar vs her şey görünüyor).

Ya şey yap en kötü, photoshopta kaydetmeden önce "flatten image" de sen birleştir her şeyi. (layer'da falan menüde bir yerde olması lazım, ya da layerlardan birine sağ tıklarsan da çıkabilir tam hatırlamıyorum)
  • rodriguez2  (28.05.15 19:44:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.