[]

kime oy atmalıyım?

Siyasetle öyle aşırı bir alakam yok açıkçası. Ancak hdp %10'u geçerse, ampul tek başına iktidar olamayacakmış diye duydum. Bir gün hdp'ye oy atacağım hiç aklıma gelmezdi ama öyle mi yapmalıyım sizce?




 
ekşiduyuru kullanıcılarının vereceği akıl ile oy kullanacaksan hiç kullanma bence, dağdaki çobanın oyu daha kıymetli. git partilerin programlarına bak, konuşmalarını incele, geçmişlerini araştır, ona göre karar ver.


  • animalman  (28.05.15 10:51:11) 
ldp.ye at kardeş


  • neseranni  (28.05.15 10:55:17) 
PKK destekli bir siyasi yapıya oy verme de kime atarsan at.


  • afrocubanbebop  (28.05.15 10:55:45) 
Kime oy vereceginiz karari size kalsin, ben size piyasadaki anketlerin ortalamasina gore mevcut durumu objektif olarak ozetleyeyim.

Hdp nin baraji gecip gecemeyecegi sinirda gozukuyor. Iki ihtimal de olabilir.

Baraji gecerse akp baskanlik sistemi getirmek uzere referanduma goturecek cogunluk elde edemiyor. Hatta iktidar olma sinirlarinda kaliyor. Iktidar olabilir ya da olamayabilir.

Baraji gecemezse, akp, hdp nin guclu oldugu yerlerdeki milletvekillerini kapiyor. Iktidari kesinlesiyor, uzerine duruma gore baskanlik sistemini tek basina oylamaya goturebilecek vekil sayisi sinirina geliyor. Bu siniri gecebilir, gecemeyebilir.

Yani manipulasyon amaciyla yayinlandigini bildigimiz anketlere gore bile sonucu hic belli olmayan, kritik bir secim.
  • f_d  (28.05.15 10:57:47 ~ 11:03:50) 
HDP en etkili muhalefeti yapan parti olarak görülüyor. Doğrusu güçlü siyaset yapıyorlar. PKK, Apo falan etkisi var... Kürtler.. İnsanlar oy verince düşüneceklerdir. Ama bu adamların mecliste olması lazım ve Selahattin Demirtaş da Batılı Liberal Rasyonel vb. diyeceğim şahsım için Türk siyasetinin en parlak lideridir. Ben CHP'ye vereceğim. Siz kime verirseniz verin muhakkak sandığa gidiniz.


  • knox carson  (28.05.15 11:01:41) 
hdp ikileminde bende kaldım.

Başkan yaptırmayacağız diye geziyorlar ama işte. emin olamıyorum meclise girdikten sonra can ciğer olma ihtimallerinden.

Bi emin olabilsem hiç düşünmem.

gerçi evet pkk faktörü de var...

HAreketli bi 7 haziran bizleri bekliyor.

Ayrıca oyunuza sahip çıkın bu sene çalma, hile daha çok olucak. Sadece oy atarak olay bitmiyor.
  • nymphe  (28.05.15 11:01:46) 
chp


  • for the record  (28.05.15 11:09:57) 
Çok teşekkürler arkadaşlar. Sayenizde şu anki durum hakkında güzel analizler okumuş oldum ve kafam biraz karıştı aslında =)


  • posthighway  (28.05.15 11:10:53) 
HDP'ye ver bence. Adamlar meclise girince merak etmeyin bir anda kürdistan olmayacak devlet. Eğer akp yeterli vekil sayısını bulamazsa -ki bulmaması için hdp'nin barajı geçmesi veya Chp'nin %40 falan olması lazım(hangisi daha olası?)- tek başına hükümet kuramaz. Diğer partiler kendi aralarında hükümet kurabilirler yeterli vekille. Demirtaş, akp ile hükümet kurmayacaklarını fakat diğer hükümetleri ülkede kaos ortamı olmasın, hükümetsiz kalınmasın diye destekleyebileceklerini söylediler. Hdp barajı geçerse büyük ihtimal Mhp-chp koalisyonu olacak. Hdp'nin desteğiyle olacak bu tabi. Akplileri yargılanma korkusu sardığı için farkındaysanız Tayyip başta olmak üzere kimse Chp'ye bir şey demiyor, neredeyse sadece hdp'ye yükleniyor. Tayyip, sırrı'ya laf ediyor, diyanet tartışmasına giriyor... Şimdi bir düşünmek lazım, bu adam şerefi üzerine ettiği yemini niye bu kadar hızlı bozdu? çünkü işin sonunun kötü olduğunu, müdahale etmezse ucunun ona dokunacağını biliyor.

Akp'nin zulmünden bıktıysan, hdp'ye ver bence. Tabi senin kararın, ama lütfen oy kullan kardeşim. Kullanmamazlık etme, ister mhp'ye ver, ister başka partiye. Ama oy kullan.

Edit: Bu arada devlet bahçeli ve kılıçdaroğluda akp ile koalisyon olmayacağını söyledi. Yani akpnin tek iktidar şansı, 275 milletvekili çıkarmak(sayı kısmında yanılıyor olabilirim hükümet için yeterli vekil sayısı bu diye biliyorum), bunu direk olarak yapacak güçte değil. Hdp barajı geçemezse, hdp'nin çıkarması gereken 60'a yakın vekil, direk olarak akp'ye geçecek.
  • Harpp  (28.05.15 11:20:35 ~ 11:22:29) 
ver hdp'ye emin ol kötü parti değil. türkiye'nin geleceği hdp'de er yada geç. ldp demişler ama onlara vereceğin oy piç olacak.


  • 2006  (28.05.15 11:22:33 ~ 11:24:18) 
kararsizkalma.com

burada verdiğin cevaplara göre sana en yakın partiyi çıkarıyor
  • garaser  (28.05.15 11:26:56) 
hdp'ye oy verme de istediğine ver.


  • sayns  (28.05.15 11:27:04) 
kararsızkalma.com iyiymiş.

tabii tüm sorularda "kararsızım"ı seçersen anlamlı bi sonuç çıkmaz :)
orda sorulan soruları araştır ve düşün en azından.

boşver sen hdp pkk'lı vs. lafları. hdp'ye ver.
  • merhum  (28.05.15 11:56:20) 
bir turk milliyetcisi olarak soyluyorum hdpye ver. sadece turk milliyetcisi degil turkiye milliyetcisi de olmak gerek bazen. akpden kurtulmak ugruna pragmatist davranmakta fayda var. hdp pkkyla isbirligi yapiyor diyenlere akplilere de pkk ile masaya obama mi oturdu de. hdp pkkyla ne kadar irtibattaysa, akp de ayni. ama kimse akpye oy verenlere teroristlere oy verme demiyor. akp 15 yilda turkluk adina ne yapmaya calismis, akp de pkk kadar turk dusmani bir olusum. akpden kurtulmamiz icin oylar hdpye.


  • baldur2  (28.05.15 12:23:54) 
yaşadığın ilde akp'nin en güçlü rakibi kimse ona verebilirsin stratejik olarak oy vereceksen.


  • whimsical  (28.05.15 12:25:57) 
Verin pkkya, yarın aranızda ki savaşta ama ben size oy verdiydim abey diye ayaklarına kapanırsınız köpek gibi, oda üstüne basıp geçer biji kürdistan diyerek.
Bir itten kurtulacaksınız diye öbür iti beslemenin anlamı nedir ki?

  • six packsiz  (28.05.15 12:27:24) 
Muhafazakar bir yapidaysan mhp( bunu yazacagim aklima gelmezdi), modern yapidaysan chp'ye ver.

Bir ara hdp'yi ben de düşündüm ama yapilanlari dusundukce, dolayli ya da direkt olarak masum insanların kanlarini doktuklerini hatirladikca elim gitmedi hdp'ye, chp'ye verdim. Bir de hdp barajı kil payi da olsa gececek bence, etrafimda da baraji gecsin yine oy veren insanlar var. Sosyal medyada da okuyorum, duyuyorum.


Ha bir de su var; hdp de Öcalan'ın direktifleriyle hareket ediyor, e bu durumda akp'den ne farki var? 2 parti de bir katil tarafindan yonetiliyor.

Velhasıl chp ya da mhp arasında seçim yap derim, biri mutlaka daha yakin gelecektir.
  • fraise  (28.05.15 12:53:15 ~ 12:56:15) 
chp'ye oy atacak biri olarak hdp'ye at derim. pkk terörist tü kaka diyenler için de: eksisozluk.com


  • megafon  (28.05.15 13:22:50) 
bu kadar fikrin yoksa hiç detaylıca anlatıp kafanı karıştırmayayım. kısaca: hdp'ye ver.


  • ack3000  (28.05.15 13:38:02) 
barış kelebekleri pkk'ya ver. çünkü çok semtapik bir başkanları var. bağlama da çalıyor bir de, süper yani. iki türküde ülkeyi süper yapar medyanın da hohlayıp parlattığı selocan.

onlar bu ülkenin en açık fikirli özgürlükçüleri. özgürlükçü onlar. bak açıklamış ne güzel arkadaşlar da pkk'nın partisinin aslında çok özgürlükçü olduğunu. baya bir favori de almış.

beni dinleme, ben en faşist partiye oy atacağım. keşke osman paşa'ya oy atabilseydim, ama benim bölgemde değil.
  • mermize  (28.05.15 13:48:47) 
www.diken.com.tr

burada baya açıklamalı ve güzel anlatmışlar. hdp akp ile koaliasyon yapmayacağını açıkladı ama bence bok da çıkabilir, güvenemiyorum da.
  • the silent enigma  (28.05.15 14:09:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.