Saçmalamış.
Ben devlet kurumunun genel müdürünü sallamamış ve işimi yapmış biri olarak sonrasında genel müdürün benimle uğraşacağını defalarca söylemiş insanlara hiç sanmıyorum demiştim, sonuç benim düşündüğüm gibi de oldu. İşimi yaptım, müdür sallamadı yağdanlık gibi davrananlar da oldu, müdür değişti, yağdanlıklar yeni gelene yapmaya başladı aynı şeyi.
Üniversitede hocalarımızdan biri geldiğinde, (hocalarımızın da hocasıydı) oturacak yer olsa bile kalkıp yer verirdim ya da sandalyesini çekerdim vs. ilerleyen yaşına rağmen ders anlatmasını, zihninin berraklığını gıptayla izler ve buna verdiğim değeri gösterirdim, hocamız da hiçbir zaman kibirli biri olmadı. Ünvan kullanmadı, önemsemedi.
Yani; genel müdürün kendisi ben gelince kalkacaksınız diyorsa o müdür malın önde gidenidir.
İnsanlar onun birikimine saygı duyup takla bile atabilirler, bu insanların seçimi, ama bunu kendisi istiyorsa, saygıyı hiç anlamamış ve hak etmemiş biridir.
0