[]

borsa - hisse senedi alışıya alakalı

hisse senedi fiyatı 3.30 gözüküyor. internet şubesi yatırım hesabımdan alış yapmak istediğimde 2.80 - 3.75 arası fiyatlar çıkıyor karşıma. bu ne anlama geliyor tam olarak? yani 2.80'den alış yapsam ne çıkıyor ortaya tam anlamadım?




 
emir veriyorsun

kademeler var bu şekilde
2.80 e koyarsan emri hisse 2.80 olunca sistem tek tek hisse almaya başlar sıra sana gelince senin hisseni alır ama 2.85 te kalırsa hisseni alamaz belli bir süre sonra da emrin düşer.

3.30 şu an hissenin fiyatı yukarı ya da aşağıya emir verebilirsin. istersen 3.30 dan direkt alabilirsin
istersen bu hisse bugün biraz daha düşer yaa deyip aşağıdan emir verirsin ki yükseldiğinde maliyetin düşük olduğu için daha fazla kar edesin.
  • croswell  (28.05.15 10:24:13) 
Her hisse senedinin bir tahtası var. Alış ve satış emirleri karşılıklı diziliyor. Alış en pahalıdan, en ucuza; satış da en ucuzdan en pahalıya.

3.30 aktif fiyat. O fiyattan emir verirsen, hemen gerçekleşir. Çünkü karşı tarafta satışta bekleyen en ucuz emir o.

2.80'den alış emri verirsen de, emrin pasife yazılır. Alış emirlerinin en altına. Fiyat oraya düşer ve tahtanın en ucuz satış emri 2.80 olursa, seninle birlikte o kademeden alış girenlerin emirleri sırayla gerçekleşmeye başlar, tabii ki karşıdan satış emri geldikçe.
  • arnold schwarzeneger  (28.05.15 10:27:36) 
saaat kaçta baktın?


  • difdiringi  (28.05.15 10:29:49) 
@difdiringi normal işlem saatleri içinde. yarım saat önce mesela.


  • dayrise enterprises  (28.05.15 10:42:39) 
taban-tavan limitleridir belki de. hangi banka o da onemli! o limitler dahilinde emir verebilirsin ancak fiyat neyse ordan işlem yapar.


  • difdiringi  (28.05.15 10:44:22) 
3.30'dan veya daha düşük bir fiyattan emir verme kısmını anladım. daha yüksek bir fiyattan (3.75 diyelim) alış yaptığımda da kağıdı 3.30'dan almış ve aynı zamanda da 3.75'ten de satış emri mi vermiş oldum?


  • dayrise enterprises  (28.05.15 11:09:03) 
alış emri verirsen o aralıklarda en uygun fiyattan alırsın, satış emri verirsen o aralıklarda en uygun fiyattan satarsın bu kadar basit.


  • schopenhauerin kayip torunu  (28.05.15 11:40:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.