[]

Cerrahpaşa Hast. // ACİL

Selam,
Sözü çok uzatmadan konuyu anlatıyorum hemen.

Benim annem kanser. Rahim kanseri. Rahminin içinden küçük bir parça istedi doktor bir tahlil yapıldı. Sonra ikinci farklı bir tahlil istedi. Olay burada başladı. İkinci tahlil için 1 ay bekledikten sonra Cerrahpaşa'daki laborant "kayboldu" demiş. tekrar parça alıp tekrar yapıldı. biz bu sürede 1 ay daha bekledik. dün hastaneye giden anneme verdikleri sonuç ilk yaptırdığı tahlil sonucu. yani asıl önemli olan ikinci tahlil bir türlü yapılamıyor.

Şimdi ben annemden de şüphelenmiyor değilim. hiçbir şekilde anlatmıyor, ağzından cımbızla laf alıyorum. akşam dedim ki "arıyorum bakanlığı hastaneyi ve çalışanları şikayet ediyorum, kanser hastası bir insan için 2 ay nedir yahu vardır bir şeyi" kesinlikle karşı çıktı. elinde daha önceki tahlil sonuçları var mı diye sorunca da "yok hepsi doktorda" diyor.

yalan söylüyor olmasından da şüpheliyim çünkü pek tedavi olmaya niyetli değil gibi. şimdi ben bu durumda sonuçları öğrenmek için ne yapmalıyım? öğrenmem lazım ki ona göre annemin iyileşmesi için bir şeyler yapacağım.

aranızda doktor olanınız varsa o hastanede onkoloji ya da kadın doğum'da belki bana yardımcı olurlar...

 
benim çok yakın bir arkadaşımın annesinin rahim kanseri olduğunu öğrendik yeni, o da cerrahpaşa'da.
pet çekildi, biyopsi yapıldı, pet 5 gün içinde verildi. biyopsi daha uzun.. parça önceden başka hastanede alınmıştı, bunlar kendi biyopsiyi yapmak istedi. arkadaşım parçayı getirdi, teste gönderdiler, geçtiğimiz hafta bunlar. sonucu 9 haziranda çıkacak. pet de çekildi işte onun sonucu bu hafta aldılar.
rahim dışına yayılmadığı için sadece rahim yumurtalıklar filan alınacak şimdi ameliyat bekleniyor. ama iki ay sonraya filan anca. yani evet bekletiliyor. biraz da çok çok acil olmadığı için.

muhtemelen yayılma vs olsa biraz daha süreç hızlanabilirdi. ama test konusunda çok yavaş değiller. gerçi biyopsi uzun zamanda çıkıyor da, işte ameliyat süreci uzun.

kaybolma işi çok acayip yani onu anlayamadım, kaybolduysa büyük skandal zaten. annenizin saklaması çok kötü, arkadaşımın durumunu biliyorum yani bu sizin hakkınız. bence anennizle çok ciddi konuşun. bu şekilde çok daha fazla üzüldüğünüzü söyleyin. saklamasın sizden. muhtemelen annenize de ameliyat denmiştir, ondan mı korkuyor? hangi evrede acaba hastalığı, başka organlara yayılma var mı bu çok önemli. yoksa tek ameliyatla kurtulacak bitecek.

dediğim gibi bence çok açık konuşun bunları, başka sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım olmadı arkadaşıma sorarım. çok çok geçmiş olsun.

edit: sonuçları hastaneye gidip isteyebilirsiniz bence. orada bildiğim kadarıyla 3-4 tane jinekolojik onkoloji alanıyla ilgilenen doktor var. onların sekreteriyle görüşüp, annemin dosyalarını almaya geldim deyin, başka doktora göstereceğiz deyin, hakkınız bu sizin. ama annem benden sakladı demeyin tabii. bir de internetten denedniz mi artık devlet hastaneleri de bütün tahlil test sonuçlarını internetten tckn ile gösteriyor. ona da bakın.

ben açamadım ama şuradan görebiliyor musunuz?
cerrahpasa.istanbul.edu.tr
cerrahpasa.istanbul.edu.tr
  • kaputt  (28.05.15 09:47:17 ~ 09:52:36) 
bütün tahlil sonuçları doktordaymış. hangi devlet hastanesindeki hangi doktor hastasının sonuçlarını saklar? doktorlar hastalara zor bakabiliyor. yanlış mı biliyorum?

ayrıca onun söylediklerinden başka hiçbir şey bilmiyorum. kavga da ediyorum konuşsun diye. çok inattır kendisi. bu hafta ben de geleceğim dedim hastaneye gideceği tarihi yanlış söyledi. bu durumda ben ofiste bulunmuş oldum.

doktora gidip sorsam "hasta haklarında gizlilik önemli" diyecek ve söylemeyecek. o yüzden farklı bir yol arıyorum. hem zaten diyorum da iyi de çıksa kötü de ameliyat ol kullanmadığın bir organ riske atmayalım diye ama dinlemiyor da.
  • makarnacanavari  (28.05.15 09:54:26) 
valla iyi mi kötü mü bilmem ama hasta gizliliği tr'de çok işlemiyor, o nedenle "annemin sonuçlarını almaya geldim" derseniz sekretere, "bi de şu vardı" falan derseniz verirler. o 2. tahlil kağıdını vermezlerse "yok yaa bi sistemden bakabilir misiniz? olması lazım" falan diyin. ılımlı olmak işe yarar, kavga etmek işinizi çözmez, o zaman tutturabilirler "veremem bu sonuçları" diye


  • la noix  (28.05.15 09:56:25) 
doktorda orijinalleri vardır sistem üzerinde. anneniz de verilen çıktıları belki attı siz görmeyin diye, ya da sakladı filan. çok kötü ama bu şekilde davranması.. ne diyeyim çok üzüldüm sizin için, yani kolay da bir işlem gerçekten çoğu kadın benzer ameliyatları oluyor zaten bir yaştan sonra. dünyanın sonu değil bir şey değil, hele erken yakalanmışsa çok kolay kurtulması.. neden bu şekilde davranıyor, yalan söylüyor anlamadım.

başka yanında olan biri var mı, babanız kardeşi filan birine anlatıyor olabilir mi ona sorsanız?

işte gizlilik dememesi için sekreterle görüşün. sekreter bakıyor bu hastanelerde. arayın doktorun sekreterini ben gelip raporları alacağım sorun olmaz değil mi deyin, annem hasta gelemiyor deyin, ama doğal konuşun ekstra bir durum değilmiş gibi. ne zaman geleyim demek için aramışsınız gibi. daha iyi bir yol bulamıyorum şu anda. ama anneniz düzelmediği sürece sonucu öğrenseniz de bir şey değişmeyecek gibi.. bir aile büyüğünüz filan var mı onun sözünü dinler belki?
  • kaputt  (28.05.15 09:58:58) 
bunlar için annemin çantasından kimliğini çalarak bir suç işleyeceğim :)

aile büyüğü kalmadı işte onların hepsi de kanserden öldüler. babamı saymasak şuan annemle en ciddi konuşabilecek bir ben varım. bu yüzden bu telaşım.
  • makarnacanavari  (28.05.15 10:00:25 ~ 10:02:08) 
umarım kimse bu cerrahpaşa cehennemine düşmez.bizde de aynı sorun oldu, kayboldu dediler, tekrar biyopsi istediler.sonra bulduk ama parça küçük dediler. cerrahpaşa onkoloji'de geçirilen 1 yılın ardından sana tek tavsiyem kesinlikle alternatif bir hastane yada özel yeri olan bir doktorla irtibata geçin

ayrıca hastanın tahlilleri vs arşivleniyor.her hastanın bir dosyası var ve kontrole gidildiğinde doktor bu dosyaya bakıyor. 2. katta arşiv bölümü var
  • dabakhaneye bok yetistiren at arabaci  (28.05.15 10:08:24 ~ 10:10:58) 
yok kanser o net. bu ikinci alınan parça cinsi, durumu ile alakalı. biz genelde çapa onkolojiye gidiyoruz. ailede kanser oranı fazla olduğu için oradaki doktorlarla da fazla haşır neşiriz ama işte oraya da gitmedi.

tüm bunları gizli kapaklı yapıyor olması işkillendiriyor beni. çünkü kendimden biliyorum. bende de mide kanser riski gördüklerinde tedavi olmak istememiştim psikolojik sorunlarım yüzünden. annemin de aynı şeyi yapmasından korkuyorum sadece.

panik halimde bu yüzden. ameliyat olması da sıkıntı değil çünkü birkaç sene sonra menapoza girecek. rahmini almaları problem değil bu yüzden.

hastane konusuna da geleceksek önerim şu ki; çapa onkoloji cidden çok iyi. şimdi sonuçları öğrenebilirsem zaten oraya götüreceğim direkt.
  • makarnacanavari  (28.05.15 10:21:21) 
Rahim kanserinde çapa daha iyidir Cerrahpaşa'dan. Benim annem mide kanseriydi, yumurtalıklarda metastaz yapmıştı. Yumurtalıklardakiyle ilgili olarak Çapa'ya gitmiştik.

Nihayetinde mide için çok geç kalındığından ameliyatlar, kemoterapiler, radyoterapiler fayda etmedi, ama ben Çapa'ya da gidin derim. Çapa'da Barış bey vardı, daha önceden tanışıklığımız olmadığı halde bana çok yardımcı olmuştu.

Kaybolma hadisesi doğru olabilir. Cerrahpaşa'da da, Çapa'da da böyle şeyler yaşanabiliyor alt yapıları sebebiyle. Değişecekti, her şey dijital olacaktı, böylece bir şey kaybolmayacaktı ama bu 4 senede ne kadar değişiklik olmuştur bilmiyorum. Yani anneniz doğru söylüyor olabilir, ama siz şikayet etmek isteyince karşı çıkması bende de şüphe uyandırdı.

Son olarak da, iş tedavi olmaya geldiğinde, kemoterapiye ışına geldiğinde annenizin SGK'sı varsa özel hastanelerde olsun tedavisini. Acıbadem'de olsun mesela. Ücret almıyorlar. Cerrahpaşa onkolojiden sonra anneme de bana da otel gibi gelmişti. Tek başına da gidebilmişti halen iyiyken çok kere. Cerrahpaşa'daki tedavi süreciyse çok zorluyor. Tek başına tedaviye gitmesi mümkün değil. Bir sürü işlem, bir sürü prosedür var. O işlemleri prosedürleri hep hasta yakını yapıyor, hasta zaten o psikolojide onlarla uğraşmamalı bir de, ki zaten enerjileri olmuyor uğraşacak.

Acil şifalar dilerim.
  • whimsical  (28.05.15 11:56:21) 
Aklıma tek gelen yöntem doktorla konuşmak. Hasta-doktor gizliliğinden bilgi paylaşmak istemeyebilir doktor, anlatırsın durumu, "Ben annemin tedaviden korkuyor olmasından, ondan bana yalan söylediğinden şüpheleniyorum" dersin. Geçmiş olsun.


  • iamelf  (28.05.15 12:45:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.