[]

merdeces e250'ye surtmek

Sabah cok yogun bir meydanda kirmizi isikta beklerken onumdeki arabanin sagi bostu, oraya girmek icin yavas yavas hareketlendim arkam sagim bos bu arada. Tam oraya girecekken arkadan bu e250 geldi girdi ve onun sol arka kismi ile benim sag on bi opustu. Tik sesi geldi falan. Adam kapiyi acip bakti ben de camdan cikip ozur diledim de inseydi hayatim kayardi galiba hafif surtme olmasina ragmen deger kaybi da isteniyor benim dandik arabayi satsam odeyemezdim.

Bu meydanda mobese var. Simdi adam inince sinirlense, kayitlardan bir seyler yapabilir mi?

Sorunun bundan sonrasi hukukculara: Medeni kanun 2/2'de hakkin kotuye kullanilmasi yasagi var. celiskili davranis yasagi da bunun icinde. Karsi tarafta hakkin kullanilmayacagi yonunde bir beklenti olusturduktan sonra hakki kullanmak bu yasak kapsaminda degerlendiriliyor ve kullanilamiyor. En azindan ben boyle ogrendim. Uygulamada ise yarar mi bu?

 
merak etme bir şey yapacak olsa o an yapardı. inip bakmamış bile adam. belli ki sallamıyor. mobese kaydı falan uğraşacak biri değildir. boşuna sıkıntı yapma.


  • tescillimarka  (28.05.15 09:11:54) 
hukukçu değilim ama mantık çerçevesinde bakınca adam aracından inip bakmış ve helalleşmişsiniz bir şekilde. dolayısıyla sorun olacağını sanmıyorum.

bunun dışında karşı tarafa verebileceğiniz zararlar için mutlaka kasko yaptırın. kaskonuza deger kaybı davaları için de ayrıca teminat ekleyin. karşı tarafa verebileceğiniz zararı kapsayan teminat tutarını da epeyce arttırın. prim tutarı çok değişmiyor. düşünsenize %100 kusurlusunuz ve bir porsche'yi pert ettiniz... ben kaskosuz kontağı dahi çevirmem.
  • orient blue  (28.05.15 09:13:15) 
Sağdan araba sollanmaz. 8/8 kusurlu olur.

O nedenle o araçta aynen senin gibi hareket edip sağdan sollamaya girmişse suçlu yok. Ama o sağdan geldiği sırada sen önündeki aracı sağından sollamak için oraya girdiysen suçlu sensin.

Belli ki adam sallamamış. o nedenle içini rahat tut.
  • teknikekip  (28.05.15 09:14:57 ~ 09:15:30) 
Adam uğraşmayacak, rahat ol.


  • arnold schwarzeneger  (28.05.15 09:18:06) 
@orient blue kasko kendi zararimizi karsiliyor diye biliyorum ayrica benim arabaya kasko yapmazlar 16 yasinda. Trafik sigortasi karsi tarafin zararini karsiliyor fakat sigorta sonradan rücu edebiliyor bize kusur oraninda

@teknikekip Sollama yok ya. Kirmizida dururken oldu olay. Yesil yanmamisti. Kirmizi isikta durdum, onumdeki arabanin sagi bostu. Sagina gecip duracaktim. Tam ben onumdeki arabanin sagina gececekken o bosluga girdi bu adam. Girerken oldu olay.
  • signore  (28.05.15 09:23:11 ~ 09:25:04) 
alkol yoksa %100 kusurlu dahi olsanız kasko hem sizin hem karşı tarafın zararını karşılar. tabii bu teminatı eklemeniz lazım. kendi aracınız yaşlı dahi olsa, parasını verdiğiniz takdirde kasko yaparlar bence. trafik sigortası konusunda doğru söylüyorsunuz. eğer yüksek primle dahi kasko yapmıyorlarsa trafikte aşırı derecede dikkatli olurdum ben olsam. şu an yollarda gezen A sınıfı arabalar bile 40bin liralarda geziyor zira.


  • orient blue  (28.05.15 10:14:52) 
mercedes e250'si olan adam o kadar uğraşmaz çünkü mobese kayıtları için savcılığa dilekçe falan vermesi gerekecek. kasko yapıyor zaten ne gerek var.


  • kayranin kedisi  (28.05.15 11:02:25) 
neler oluyor. @signore (kasko hem sizin hem karşınızın hasarı karşılar) demiş. kasko sadece sizin zararınızı karşılar, kusurlu iseniz karşı tarafa ve ortak mallara (yol, kaldırım, levha, korkuluk vb.) verdiğiniz zararı trafik mali sorumluluk sigortası karşılar. bu sebeple ikincisi zorunludur.

trafikte dolaşan bu tür fahiş fiyatlı araçlara verilebilecek zararlara karşı kaskoya "trafik sigortasının kapsamını genişletme" klozu eklenebiliyor. tercihli. trafik sigortasının zarar kapsamı düşüktür genelde. 50 bin tl civarı sanırım.
  • screamshot  (28.05.15 12:35:44 ~ 14:25:53) 
ışıkların orada şeritler hep düzdür fark ederseniz. orada da sağa sola geçmek yasak olduğu için siz kusurlu olurdunuz. ama adam belli ki uğraşmamış, filodan kiralık falandır belki de. geçmiş olsun.


  • c1b2k3  (28.05.15 12:54:26) 
o adam kaskosunun mini onarımından yaptırır sizi bulmaya uğraşmaz. ayrıca siz suçlu olsanız dahi karşı tarafın hasarı sizin sigortanızdan ödenir cenibinizden para çıkmaz, değer düşmesini falan da sigorta karşılıyor. korkulacak birşey yok.


  • victum  (28.05.15 13:16:55) 
@victum, evet sigorta karsiliyor hepsini fakat bazi hallerde bize rucu edebiliyor. Agir kusur, alkol, ehliyetsiz birinin kullanmasi vs. Durumlarinda sigortaci karsi tarafa tazminati odeyip onun haklarina halef oluyor.

Benim durumum bu sartlara girmiyor tabi, agir kusurlu degilim kast ya da agir ihmal yok olsa olsa hafif ihmal var o yuzden para odemezdim ama "cebinizden para cikmaz" dogru degil.

Tbb dergisindeki Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasından Doğan Rücu Davaları makalesine bakabilirsiniz. Google'da cikiyor hemen, link veremedim sadece.
  • signore  (28.05.15 14:22:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.