[]

Daha az enerjiyle daha çok giden bisiklet var mı?

Arkadaşlar fiziksel olarak böyle bir durum mümkün mü? Mesela 1 birim enerjiyle 1 birim hareket eden bir bisiklet düşünelim. Bisiklet kalitesizse, 1 birim enerjiyi 0,75 birim harekete dönüştüren bisikletler de olabilir.

Peki 1 birim enerjiyi, 2 birim harekete çeviren bir bisiklet türü, mekanizması var mı?

Yani daha az enerjiyle daha çok ve daha hızlı gidebileceğim bir bisiklet var mı? Varsa nelerdir ve bunu nasıl yapmaktadır?

 
Dandik bisiklette 1 enerjinin 0.5'ini kullanıyorken iyi bisiklette olsun olsun 0.9 olur. 1 bile olması imkansız. (bkz: sürtünme)


  • alperz  (28.05.15 00:04:07) 
işte fizikten anladığımdan değil, kısacası daha az enerjiyle daha çok yol almak istiyorum abi ben. en iyi şekilde yol almak istiyorum. bunun için hangi bisiklete yönelmem gerekiyor?


  • dergus  (28.05.15 00:06:11) 
boyun uzunsa 28" jant daha az enerji harcatıp daha çok yol almana yarar.

ince tekerli şehir bisikleti alman sürtünmeyi azaltır.

lastiğin şişkin olması daha az yorar.

amortisör bulunmazsa daha verimli kullanılır enerjin.

ha bi de bisiklet hafif olmalı.
  • scent of a pastrami  (28.05.15 00:08:34 ~ 00:15:07) 
Yol veya yarış bisikleti. Hafif, rijit ve ince tekerleği sayesinde sürtünme en düşük seviyede.


  • Tears of Devil  (28.05.15 00:09:35) 
şöyle bişey var

flykly.com
  • bruceandwayne  (28.05.15 00:26:09) 
boy 183. ince teker artı amortisörsüz olayı rahat ve pratik olur mu abi? önerebileceğiniz 1000 tl civarında bir şey var mı?


  • dergus  (28.05.15 00:43:52) 
ince teker, amörtisörsüz gövde ve kilitli pedal ile olabilecek en mükemmeli yakalayabilirsin. tabi bisikletin parçalarının daha kaliteli ve bakımının tam olmasıda etkiler. fakat hissedebileceğin seviyede etkileyeceğini sanmıyorum. par.a kalitesinin. belirli bir seviyenin üstünde olsun yeter. aynı zamanda hafif bir kadro daha doğrusu bisiklette yardımcı olur. selenin doğru yükseklikte olması, bisikletinin doğru büyüklükte olmasıda önemlidir. aynı şekilde kullandığın kıyafette sürtünmeyi azaltacağından önemli sayılabilir.


  • naylonlee  (28.05.15 03:07:28) 
amörtisör ve disk frenden uzak durup, 28 jant, ince teker bir bisiklet uçurur. 1000 lira civarına sedona 310 var, kullanıyorum memnunum...


  • bcdhms  (28.05.15 10:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.