[]

İrmik tatlısı mı helvası mı?

Öncelikle geçen seferki makarna salatasının aksine bu sefer gerçek milli bir tat yakalayabildiğimi umuyorum.

Yabancı insanlara ikram edeceğiz. Basittir diye irmik aldım ama türk bakkalındaki kasiyer zor dedi.

İrmik tatlısı beyaz olanmış irmik helvası kahvemsi olan. Hangisi daha kolaydır?

Malzemelerim: irmik, şeker, zeytinyağı, tereyağ, süt, tarçın. ^^

 
Irmik tatlisi kolay. Hem de cok cok daha guzel.


  • stavro  (27.05.15 20:46:27) 
irmik tatlısı favorim


  • limoncello  (27.05.15 20:47:07) 
irmik tatlısı hem daha güzel hem de daha kolay, erkek halimle yapabildiğim tek tatlı. 1 litre süte 9 çorba kaşığı irmik 10 çorba kaşığı toz şeker ilave ettikten sonra orta ateşte hiç durmadan karıştır, çok yoğun kıvamlı olana kadar, yüzeyde baloncuklar olunca olduğunu anlayacaksın, sonra sıcakken kaplara paylaştır, biraz soğusun sonra da buzdolabına koy, bir kaç saat durduktan sonra üzerine toz tarçın ilave. nefisss. eğer istersen ocaktan almadan önce yani kıvamlı hale gelince içine bir paket kuş üzümü ilave edebilirsin, ama dikkat et kuş üzümleri bütün tencereye iyice karışsın, dağılsın.


  • zikardo  (27.05.15 21:27:29) 
irmik tatlısı isminde olan daha hafif hem bol sütlü daha güzel. helva çok ağır hemen tıkıyor adamı.


  • cthulhu  (27.05.15 21:31:33 ~ 21:31:46) 
irmik tatlısının içine portakal kabuğu rendelemeniz tavsiye olunur.


  • alperz  (27.05.15 21:34:22) 
-_-
Utanmasan referanduma gideceksin. Daha kaç kişiden fikir almayı düşünüyorsun acaba?
Sen en iyisi yapma hiçbir şey, kendin teşrif et yeter. Türk lokumuyum ben dersin. aşsldkaşsdlka
  • ay nov kung fu  (27.05.15 21:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.