[]

Finansbank bana neye göre limit veriyor?

Öğrenciyim, yaklaşık 2 sene önce bir kredi kartı çıkarttım.


Tamamını ödediğim nerdeyse olmadı, asgari asgari devam ediyorum.

Kart ilk çıktığında 500 tl limiti vardı, geçen sene 1000 tl yaptılar. Şimdi de mesaj atmışlar limitiniz 1800 tl olacaktır diye.

Neye göre veriyorlar bu limiti? 3 sene önce çıkarttığım yapı kredi kart 500 tl limitle çıktı ve limiti hiç artmadı mesela.

 
Otomatik limit artırımı onayladıysanız, düzenli harcama ödeme vs. yaptıkça limit artar. Bence ihtiyacınız yoksa bankayı arayıp otomatik artırımı durdurun ;)


  • lcha  (27.05.15 17:45:55) 
Garipmiş, çünkü öğrenciyseniz tüm bankalardaki kredi kartı limitlerinizin toplamı 1000 TL'yi geçemez geçen sene çıkan yasaya göre. :/


  • kingdom of rust  (27.05.15 17:51:29) 
ben öğrenciyken yapı kredi play benim limitimi 2.900 tl ye çıkartmıştı. bence kafalarına göre çıkartıyorlar


  • sta  (27.05.15 17:57:06) 
@kingdom of rust
Gerçekten öyle mi? Benim toplam 2500 vardı bir de finansbank çıkartmıştı bana ama kabul etmedim o da 1000 limitliymiş, benim etim ne butum ne :D

@yatagants senin durumun bence kazandıran müşteri olman :D, düzenli asgarisini ödüyorsan bankaya düzenli faiz de ödüyor olmalısın böylece daha çok harcama yap ki daha çok faiz öde. Bir de otomatik limit artırımında kartın.
  • atom karincanin torunu  (27.05.15 18:41:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.