[]

İTÜ Erasmus Learning Agreement Change Belgesi

Merhabayın,

Arkadaşlar bi hıyarlık ettim, LA change belgesini doldurmamışım Erasmus'ta dersim değiştiği halde.

Benim aldığım dersin adı: "Introduction to Object Programming" idi. Ama Litvanya'daki okulum bu dersi açamadıklarını, ancak hali hazırdaki "Object Programming II" dersini istersem alabileceğimi söyledi. Ben de baktım, aynı konuların tamamı bu derste de var, "Alıyorum ulan!" dedim. Aradan üç ay geçti, benim aklıma LA change yapmadığım geldi, tutuştum. LA change olayı da geldikten sonraki ilk ay içinde mümkün. Şimdi birkaç tane sorum olacak:

1.Giderken minimum kredi olan 30 krediyi doldurdum. Şimdi eğer bu dersi saymazlarsa, 24 krediye düşüp, minimum 30 krediyi sağlayamadığım için Erasmus'taki diğer derslerim de iptal olup, bana parayı geri ödetirler mi?

2.Geri dönüşte alacağım bi miktar para vardı. Derslerin %80'ini geçersem vericeklerdi. Bu da 30 kredinin 24 kredisini başarmam gerektiğini gösteriyor. Diğer 24 krediyi hali hazırda geçtim, ama bu sorunlu dersten kalsam bile paramı verirler mi?

Çok da sorum yokmuş, yardım edin a gençler, İTÜlüler bilhassa.

 
benim bildiğim, hatırladığım hibenin %80'ini tüm derslerden kalsan bile alıyorsun. tüm derslerden başarılı olursan da geldiğinde kalan %20'yi alıyorsun.


  • ontheroad  (27.05.15 17:08:32) 
tamam da asıl olay, la change yapmadığım bu ders yüzünden diğer dersler yanar mı, ya da bi şekilde bu dersi saydırmanın yolu var mıdır?


  • rendekart  (27.05.15 17:35:47) 
parayı geri ödetme olayı olmaz da, sen koordinatöre sor biz ne desek boş. mantıken diğer derslerinin yanmaması lazım.


  • aybengülerim  (27.05.15 18:11:21) 
soz konusu itu erasmus ofisi ise illa bir orospu cocuklugu yapicaklardir, ara sor hemen.


  • groove  (27.05.15 18:16:58) 
benim evraklarım dönem bittikten sonra tamamlanmıştı. öğrenci işleri ve hoca yardımcı olursa litvanyadaki okuldan aldığın belgelerle saydırabilirsin dersi. ayrıca tek dersi vermedin diye bütün hibeyi geri isteyemezler. 24 kredilik ders alıp geçmişsin zaten. 2 sene önceki yönetmeliğe göre derslerin %30undan fazlasından kalırsan hibenin %20si kesiliyor, daha doğrusu geriye para ödemiyor; hibenin dönüşte alacağın %20lik kısmını alamıyordun. sana olabilecek en kötü senaryo da bu. bütün parayı geri istemeleri için 6 krediyi sayıp 24ü saydıramaman ya da daha büyük bir sorun yaşaman lazım. kolay kolay para istemezler senden.

ayrıca bahsettiğin 30 kredi olayı alınacak kredi sayısı, geçilecek kredi sayısı değil. en az 30 kredilik ders alman gerekiyor ama en az 30 kredilik ders vermen gerekmiyor.
  • robep  (27.05.15 18:16:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.