[]

alkollu arac ceza davasi

100 promilin üzerinde alkollu arac kullanirken yakalandik. Cezamizi odedik dava acildi. Davada ne oluyor? Basimiza ne gelecek, avukat tutmali mi?




 
Alkollü araç kullanarak çevreye zarar verme ihtimalin olduğu için olayın durumuna göre hapis cezasına kadar gidiyor, onu da sanırım para cezasına çeviriyorlar ya da erteleme falan çıkıyor.

Şu maddeden dava açılıyor:

5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 179

Trafik güvenliğini tehlikeye sokma
(1) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşımının güven içinde akışını sağlamak için konulmuş her türlü işareti değiştirerek, kullanılamaz hale getirerek, konuldukları yerden kaldırarak, yanlış işaretler vererek, geçiş, varış, kalkış veya iniş yolları üzerine bir şey koyarak ya da teknik işletim sistemine müdahale ederek, başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye neden olan kişiye bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek halde olmasına rağmen araç kullanan kişi yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
  • osurdum  (27.05.15 14:27:40 ~ 14:28:25) 
blog.milliyet.com.tr


tahminen bir para cezası daha gelir.
  • member of illuminati  (27.05.15 14:28:30) 
alkollü araç kullanmanın cezası yok, aracı alkollü kullanmanın cezası var:P


  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.05.15 14:32:06) 
ilk seferse para cezası geliyor ehliyet gıdıyor. ceza verilse de tatbık edılmıyor sonrakılerde yakalanınca katlayıp sokuyolar.

bence ilkinde direk hapis+psikiyatr a gondermelıler boyle dengesız sosyopat hareketlerde.
  • bryan fury  (27.05.15 15:14:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.