[]

uçurtma alacağım

merhabalar.
ben şöyle eskiden babamın yaptığı gibi, sağlam ve dengeli bir uçurtma almak istiyorum. kocaman olursa daha iyi olur ama çok da fark etmez.
sorum şu, uçurtma alırken nelere dikkat edeyim? iskeleti ve kağıdı falan ne olursa daha iyi olur? internette dolaşırken decathlon'da gördüm birkaç tane, ne farkı var anlamadım. mesela şu mu, şu mu, yoksa başka bi tane mi önerirsiniz?

www.decathlon.com.tr
www.decathlon.com.tr

 
ben olsam kendim yapardım. 6 köşe :) hem güzel bir aktivite olur hem de kendi yaptığın uçurmayı uçurmak daha fazla keyif ve gurur verir.

bunlardan 2.diyorum.
  • kakao  (27.05.15 13:57:04) 
www.decathlon.com.tr
bunu yeni aldık hanıma.

Bende de bu var;
www.decathlon.com.tr

Kırmızı olan müthiş zevkli, güzel rüzgarda ayakları sürüklüyor. rüzgar az bile olsa bir kamerayı havalandırabiliyor. Ha çocuk için falan düşünüyorsan bu ikisi de uygun değil.

Senin gösterdiğin üçgen olan da 2 ipli bu arada. bendekinden farkı ipler birbirine barla bağlı değil. Eğer alırlarsa hafta sonu itü de ki uçurtma şenliğine ikisini de götürcem. gelirsen bi tur veririm =)
  • theli  (27.05.15 13:58:33) 
her ne kadar sahibinden nefret etsem de, üsküdar da uçurtma müzesi var.
Gidiyorsunuz önce müzeyi geziyorsunuz (sahibinin dünyanın her yerinden getirdiği uçurtmalara bakıyorsunuz, hayran kalıyorsunuz). Daha sonra aşağıda atölye ye inip size uçurtma yapmayı öğretiyorlar , dilerseniz siz yapıyor satın alıyorsunuz, dilerseniz onlar size yapılmış uçurtma veriyorlar.

Bu bahsettiklerim geçen sene 20 25 tl civarı bir şeydi.
Değer.
  • kahramanikarus  (27.05.15 14:19:45) 
@kakao ben de kendim yapmayı düşünüyordum ama bir türlü gaza gelip de yapamadım, bahar da bitti zaten. bu gidişle yapacağım yok =)
@theli çocuk konusunu iyi ki söyledin çünkü işin içinde bir çocuk da var. asıl amaç onun eğlenmesiydi hatta başlarda ama şu an kırmızı için ayakları yerden kesiyor dedin ve ben bir heyecanlandım. cidden tehlikeli mi sence 3-4 yaşlarındaki bir çocuk için? yeni aldık dediğin renkli olan sanki daha tehlikesiz olur gibi gerçi bir ucundan da biz tutarsak.
pekii iplerin birbirine barla bağlı olması neyi değiştiriyor?
uçurtma şenliğinden haberim var, gelebilirsem mutlaka haber vericem, çok teşekkür ettim =)
  • istanbul kanatlarimin altinda  (27.05.15 14:20:51) 
@kahramanikarus uçurtma müzesi çok güzel plan, söylediğin için çok teşekkürler. hem orada ne tarz uçurtma almam gerektiği hakkında baya bilgi edinebilirim gibi duruyor. cumartesi sabah öncelikle gidip oraya bir bakacağım muhtemelen. çıkarken sahibine de bi dil çıkarırım senin yerine.


  • istanbul kanatlarimin altinda  (27.05.15 14:29:36) 
3-4 yaşında bir çocuğu, o kırmızıya ortalama rüzgarlı bir havada verirseniz, o çocuğu komşu semtlerde muhtemel iniş yerlerinde aramaya başlayabilirsiniz.

barlı olanlar, kitesurf, landboarding gibi aktiviteleri yapabilesin diye diğer elinin boşta olabilmesini sağlıyor.
  • theli  (27.05.15 14:38:01 ~ 14:39:29) 
Decathlon'daki kırmızı ile çektiğim video;

youtu.be
  • theli  (27.05.15 15:29:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.