[]

SATA ya ek olarak IDE montajı

Yepyeni bilgisayar aldım. HDD SATA sanırım, 320 gb samsung.

Eski kasamdaki HDD'yi yeni kasaya takmam lazım, ama o IDE. HDD'yi söktüm eski kasadan, yenisinde olmadığı için IDE kablosunu da söktüm. Yeni Kasaya vidaladım eski hdd yi. power kablolarından birini taktım (inşallah farketmiyordur hangisi olduğu). Sonra ide kablosunu da kafalama taktım, bi ucunu anakarta, diğer ucunu harddiske, aynı çıkardığım uçları taktım.

açtım bilgisayarı, windows a gelmeden restart yaptı felan, dedim sakata gelmiyim şimdi kapadım. ide hdd nin kablolarını çıkardım.

Şimdi bu ek olarak takacağım eski IDE slave mi olacak?

Tam olarak nerede hata yaptım?

-- Kablo bağlantısı? KAblonun ortasındak, slave şeysini mi takmam lazım?

-- Jumper ayarı felan? eğer o gerekiyorsa nasıl yapıldığını anlatan bi yer var mı bildiğin?

-- Bios'tan ayar etmek lazım?

D) Hepsi


Editli ek sorusu: IDE Hdd sata olarak bağlanabiliyo mu? Bu da bir başka çözüm olabilir mi yoksa? Olabiliyosa nasıl bağlanır?

 
önce bi bios kontrolü yapın derim ben.

ide'den bişi bağlandı mı acep diye merak etmiyor olabilir...

edit: ya da daha doğru bi söylemle, ikici bi hdd bağlı olup olmadığına bakmıyor olabilir.
  • uyuzcan  (08.09.09 19:52:10 ~ 20:19:07) 
IDEyi SATAya ceviren aparatlar mevcut, ben dvd writer için almıştım, biosla falan uğraşmadan takıosun kullanıosun, en kolay çözüm bu olsa gerek, en azından benim bildiğim


  • TheRezerve  (08.09.09 19:59:56) 
slave olarak takman lazım, jumper ayarına da google dan sak diye cıkması lazım. slave hdd modeli seklinde aratınca. ayrıca evet bios dan da bızıklamak lazım.


  • bryan fury  (08.09.09 21:54:25) 
40 GB Samsung IDE HDD için tam çözüm:
Biostan Primary IDE master'ı disabled yaptım ki onu master görmesin
Jumper'ları çıkardım. Lanet olası Samsung HDD'nin lanet olası bi jumper sistemi var. Slave için jumperları çıkarıyomuşuz.
IDE kablosunun slave tarafını taktım.

Bunların hepsi gerekli miydi değil miydi bilmiyorum.
  • mabl  (09.09.09 01:50:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.