[]

Squat'ta boyun ağrısı

Barbell ile squat yaparken ya da kalf'ları çalıştırmak için sırta barbell'i aldığım zaman boyun omurgama aşırı baskı biniyor.

Nasıl yapılır videolarını izledim, ayrıca boyna havlu vs de koyuyorum ancak hala dayanılmayacak şekilde ağrıyor.

Zaten düşük ağırlıkta yapıyorum, ağırlığı daha da düşüremeyeceğimi düşünürsek problem neden olabilir? Alternatif olarak ne yapabilirim?

 
Ellerin barın neresinde duruyor? Omuzlarına yakın mı, uzak mı? Kambur duruyor olabilir misin?


  • arnold schwarzeneger  (27.05.15 10:26:40) 
Muhtemelen barı yanlış yerleştiriyorsun, barı boynuna ya da trapezinin üzerine değil, trapezin aşağısına (posterior deltoid)/hafif sırta doğru alarak elinle desteklemen gerekiyor. Şu videolar'dan bir bak, eğer zaten bu şekilde yerleştiriyorum diyorsan tekrar konuşalım.

www.youtube.com
www.youtube.com
  • 9uncu nesilim ama para bende  (27.05.15 10:42:40 ~ 10:43:13) 
@arnold
Eller uzakta duruyor (bench press yaptığım, ya da barfiks için tuttuğum yerde).

Kambur durmuyorum ama şimdi bi kaç kişiyi yokladım, sanıyorum benim üst omurgalar normale göre biraz çıkık.

@9uncu nesilim ama para bende
İzlediğim diğer videolarda bu kadar aşağıda tutmuyorlardı, böyle yerleştirmiyorum hayır. Yalnız o kadar aşağıya alınca omuzlarımda gereksiz bir stress'e maruz kalıyor, denemiştim.

Alternatif ne yapabilirim?
  • elon  (27.05.15 10:46:13 ~ 10:50:05) 
Duruşunu düzeltmelisin. Ön omuz ve göğüs kasların gergin olabilir.

www.youtube.com Bunu çalış bir süre. Sırt egzersizlerine de önem ver. Çok fazla vitrin kası çalışıyor olabilirsin. Bu vücudu öne kapatır.

Ellerin de daha yakın olsun omuzlarına, dirseklerin geriye değil yere doğru baksın. Bu da omuz ve trapez kısmında barı yerleştirebileceğin doğal bir boşluk oluşturacak.
  • arnold schwarzeneger  (27.05.15 10:49:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.