[]

pasaport süresi

selam duyurucu gençlik. Elimizdeki 10 sene geçerli olan pasaportun tamamını tüketip yeni pasaport almak istersek, eski pasaporttaki kalan geçerlilik süresi yeni pasaporta aktarılmıyormuş diye duydum.

gerçekten öyle mi? öyleyse saçma değil mi? hem defter parası (sayfalar için) hem de geçerlilik için para ödüyoruz. lakin benim defterim dolduğunda, ben yeni defter parası verip eski pasaporttan kalan x seneyi yeni pasaporta aktaramıyorsam ne anladım o işten?

yeni pasaport için 1 senelik geçerlilik istesek bile eskisinden süre devretmiyor mu şimdi?

 
bunu bulabildim.
www.gezenbilir.com
forum.donanimhaber.com

oha cok sacma bu arada. sadece defter parası olması lazım
  • cokponcik  (27.05.15 02:21:01 ~ 02:23:22) 
Ben pasaport yenilediğimde kalan sürem devretmişti. Yani 1 Haziran'da bitiyorsa süresi ve ben 1 Nisan'da yenilediysem, elimdeki pasaportun son kullanma süresi de yine 1 Haziran olmuştu. Ama 10 yıllıklara has bir durum var mı bilemiyorum.

Edit: Şimdi üşenmedim baktım =) Eski lacivertlerden (2 yıllık) yeni bordoya (2 yıllık) geçerken devretmiş. Ancak son aldığım 10 senelik pasaport için daha bir öncekinin geçerlilik süresi dolmadığı halde düzenlenme tarihinden itibaren 10 sene vermişler. Ama şaşırdım desem yalan olur. Çünkü bizim ülkemizde yurt dışına çıkmak demek zenginlik demektir ve devlet tarafından yolunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
  • bazilika  (27.05.15 02:30:10 ~ 02:35:18) 
Ne bekliyorsun ki. Devletin amaci vatandasi sikmek baaka bir sey degil.


  • baldur2  (27.05.15 08:27:05) 
en son 5 ay önce pasaportumu yeniledim. eskiden kalan 3 ay'ı da üzerine eklediler. yani ben 12 yerine 15 ay yenilemiş oldum.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (27.05.15 09:42:11) 
Eşim pasaportunu evlenmeden bir kaç ay önce çıkartmıştı. Bir müddet bu şekilde kullandı ve evlendikten sonra soyadı değiştiği için pasaportunu sadece defter parası vererek yeniletti. Kalan süre aynı şekilde yeni pasaporta aktarıldı.


  • 9uncu nesilim ama para bende  (27.05.15 10:08:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.