[]

HDP vs APO

Bu seçimlerde CHP ve HDP arasında kararsızım. HDP'nin söylemleri güzel. Barajı geçmesini istiyorum. Ancak APO'nun güdümündeki bir partiye oy verecek olmak kafamı karıştırıyor.

Kürt sorununda muhattabın APO veya Kandil değil direkt olarak halk tarafından seçilmiş vekiller olması gerektiğini düşünüyorum.

Zira APO, PKK'nın başındayken Kürt milliyetçisi, yakalandığı zaman Türk milliyetçisi, İmralı görüşmeleri olurken AKP yandaşı = eksisozluk.com

APO'yu sevmiyorum. Böyle yanar-döner birisinin başta olması beni rahatsız ediyor. Ama Kürt halkının artık hakkını almasını istiyorum.

 
@emiter

Kürt halkı hakkını büyük oranda silahlı mücadeleyle kazandı. Yaptıkları doğrudur denemez ama sen bir insana bok yedirirsen, protesto gösterisine katıldı diye 15 yılını cezaevinde harcarsan o da alır silahı dağa çıkar.

Doğrudan yüzbinlerin katili olan tek bir taraf yok. Ortada bir cinayet varsa her iki taraf da sorumlu. Bir PKK gerçeği var. Ellerinde silah da var. Neden buna rağmen ahırdan hallice karakollara askerler gönderildi? Bunu sorgulamak gerek önce.

Benim hoşuma gitmeyen nokta yalnız kala kala kafayı yemiş APO şahsiyetinin önder olarak kabul edilmesi.
  • tavish11  (27.05.15 01:04:23 ~ 01:04:40) 
Chp"liler hdp için oy toplamaya devam ederlerse barajın altında kalacak gibi. Bu kadar uğraşıyorlar, umarım seçimden sonra hdp kürdistan idealleri için satışı koymaz.


  • oriolus oriolus  (27.05.15 01:04:33) 
Terörün eş güdümündeki bir partiyi desteklemek vicdani olarak rahatlatacak mı bilmiyorum.

madem bu hdp çok iyi ve hdp ye oy verilince barajı geçince akp offline duruma geçecek,
hdp liler chpye versin chp %30 32 olsun?

verirler mi?
  • tekgozodadayasayangenc  (27.05.15 01:04:44) 
bence ne versen doymazlar.ta ki asıl istedikleri şeye kadar.geri kalan herşey makyaj.


  • eksisozlukokuryazari  (27.05.15 01:34:51) 
HDP demek pkk demektir. Bunun baska bir izahi yok. Benim şaşırdıgim nokta su; insanlar nasıl bu kadar kolay yanılgıya düşüyor ?

Al bak bir de şu var . Beyin acar:

www.aydinlikgazete.com
  • nucleon  (27.05.15 08:41:09) 
Ben de çok o arada kaldım, hatta kendi FB sayfam üzerinden baya sıkı bir tartışma yaşandı. Kaynaklar konuştu vs. Kendim de araştırdım, Selahattin'in konuşmalarını dinledim hep youtube üzerinden ama cık, olmadı. Çok tutarsız olduklarını hissettim. Özerklik vaadinde bulunan bir partiden bahsediyoruz. Hadi diyelim HDP'ye gerçekten inanmak istiyoruz ama bu ülke bir de özerklik görürse Kürt&Türk savaşı işte o zaman başlar. Sokak savaşını düşünmek bile istemiyorum.

Bir de geçen gün HDP Diyarbakır milletvekili adayı "Tayyip elinde Kürtçe Kuran ile gelmiş Kürdistan topraklarında kurandan bahsediyor" gibi bir şeyler söylemişti. Sinirlerim tekrar bozulmasın diye haberi araştırmak istiyorum. İstersen bir google yapabilirsin.

Keşke HDP'yi oluşturan adamların geçmişleri daha temiz olsaydı zira Selahattin'e bir gazeteci şöyle sordu: "Bu kadar güzel vaatlerde bulunuyorsunuz? Peki ya siz diğer partiler gibi sözlerinizi unutursanız? Bu halk size nasıl güvenmeli?". Selahattin de şöyle der: "bana güvenmesinler zaten, hatta hiç kimseye güvenmesinler ama bizim icraatlarımıza, geçmişte yaptıklarımıza bakıp bize güvensinler."
  • dessy  (27.05.15 09:23:20 ~ 09:23:42) 
Ben sanıyorum oyumu yine CHP'den yana kullanacağım, HDP'ye şans verilmekten bahsediliyor ama bence aynı şansı geçen senelere göre çok daha gayret göstermiş, projelerle halkın karşısına çıkan CHP de hak ediyor.


  • dessy  (27.05.15 09:25:12) 
İsim vermedim. Burayı okuyan bir çok insan var. hepsini kapsamaktı düşüncem.


  • emiter  (27.05.15 11:50:20) 
"Kürt sorununda muhattabın APO veya Kandil değil direkt olarak halk tarafından seçilmiş vekiller olması gerektiğini düşünüyorum."

kesinlikle doğru yoldasın taviş... ben de apo'yu sevmiyor, kürt milletinin pkk yerine hdp tarafından temsil edilmesini istiyorum (şu anki konjonktürde en azından. ama bazı şeyler oturtulmadan pkknın silah bırakmasına karşıyım). eğer kürt silahlı gücünün tasfiye edilmesini ve siyasete yönelmelerini istiyorsak, bence hdp iyi bir fırsat. kürdistan lafından çoğu kişi imtina ediyor, ancak kabul edin ya da etmeyin orası de facto olarak kürdistan. istanbul'da doğmuş büyümüş insan "oralar bizim topraklarımız" kibiriyle yola çıktığı için yanılıyor zaten. keşke fırsatım olsa da bu şekilde düşünen herkese diyarbakır'ı hakkari'yi gezdirebilsem. ancak görünce anlayacaklar çünkü "oralar bizim" diye bir şey olmadığını. ben de bir türk olarak kürt halkının artık hakkını almasını ve bunu bu raddeden sonra siyasetle elde etmesini diliyorum. eğer bu hak aramasını silahla değil siyasetle elde etmelerini istiyorsak hdp'ye bir şans vermeliyiz.

kısaca, hdp'nin apo'dan bağımsız bir güç olmasını istiyorsan, bence hdp'ye oy vermelisin. hdp'nin apo'dan ve pkk'dan bağımsız olması için her şey önce güç kazanması lazım. yeterli gücü elde etmeden bu gerçekleşmeyecek.

ekleme: aha bak nasıl tipler yaşıyor bu ülkede gör. küçücük ufacık beyniyle "artık yemiyooz tammmmı yeni bi şey bul kürtçü.s" kafasında cevap veriyor. çünkü kafası argüman üretmeye yetecek kadar çalışmıyor. elindeki malzeme bu, yazık. daha önce de denk geldi bu tipler, "ack3000 kürt arkadaşlar, türk olduğuna inanmayın" gibi abuk subuk laflarla, kürt olmayı hakaret olarak kullanan tiplerle tartışmaya çalışıyoruz maalesef. bunlar işte ülkenin belli bir kesimi güya.

sonra diyorlar ki neden destek veriyorsun... ekşiduyuru'da bile her gün kaç tane hakaret dolu mesaj geliyor, sadece demirtaş'ı savunan cevaplar verdim diye. "türk değilsin yalan söyleme!!1!" mesajlarını saymıyorum bile.

bu tipler gücü ele geçirince o topraklardaki insanların hayatını zindan ediyor işte. o yüzden destek veriyorum ve vermeye devam edeceğim. burada bu lafları edenlerle, 90larda doğuyu cehenneme çevirenler arasındaki tek fark, bunların elinde o gücün olmaması. işte tam olarak bu sebeple pkk'nın halihazırda silah bırakmasını doğru bulmuyorum. bu tiplerden kurtulduğumuz an siyasete hep birlikte sarılırız ama şu an sadece siyasetle bir yere varmak bana zor gözüküyor. yukarıda yazdığımla çeliştiğimi düşünme. bu bir süreç. yukarıda yazdıkların, aşağıda yazdıklarımdan kurtulduğumuz zaman elde edeceğimiz kazanımlar.
  • ack3000  (27.05.15 13:35:49 ~ 17:03:17) 
adam kendisi aponun bilmemnesini iktidare tasiycaz dedigi halde, hdp'nin apodan bagimsiz guc olmasi icin hdp'ye oy vermeliyiz, oyle mi?


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (27.05.15 14:15:58) 
Bir partiye oy verdiğiniz zaman o partinin politikalarını kendinize yakın gördüğünüz için oy veriyorsunuz demektir. Hee, Hdp'yi siz de ben dahil birçok insan gibi çevre, kadın ve kalkınma vaatlerinde kendinize yakın hissediyorsunuzdur ama sırf Öcalan'a olan yakınlıklarından veya Öcalan&HDP hakkında söylediklerinden ötürü oyunuzu vermekten vazgeçmişsinizdir, işte o zaman HDP'nin yeni bir politika belirleyerek Öcalan'sız yola devam etme ihtimalleri doğar.


  • dessy  (27.05.15 14:20:27) 
hdp kandille, öcalan ile bağını kesse diyorsunuz da nazlı çelik geçen demirtaş'a sordu kardeşiniz nerede diye.. demirtaş'ın cevabı şuan ışid'e karşı savaşıyor oldu.. bu adamların aile boyu mesleği "silahlı bölücülük" nasıl olacak bu iş ben size soruyorum şimdi?

siz bu adamların nasıl kimlik değiştirmesini bekliyorsunuz hayret ediyorum.. partinin yüzde 99'u pkk kadrolarından yetişmiş veya onlar tarafından yönlendirilen isimler.. pes diyorum.. 40 bin insana, onları seven ailelerine, tanıdıklarına, eşine dostuna oldu olan.. suçları neydi merak ediyorum..

kürt halkının hakkını almasını istiyorum demişsin.. kurtuluş savaşında elindeki son parayı, ocağındaki aşı cepheye taşıyanların arasında vatanını seven kürtlerde vardı.. hakkımız olan vatan toprağı kazanıldı.. sonradan izlenen devlet politikaları tartışılabilir.. doğrudur değildir bu konuda yorum yapmıyorum.. ama şuan kürtlere verilecek bir haktan mı bahsediyorsun? bence boş bir tartışma ve saçmalıyorsun...
  • synche  (27.05.15 18:06:47 ~ 21:57:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.