[]

kuru mama bozulmuş sanırım kediye bir şey olur mu

2ay dolmadı bile kedinin mamasını alalı. 4kg almıştım royal canin. Kendinden zipli poşette. bi kısmını kavonoza koyup ondan azar azar günlük veriyordum. az önce farkettim ki normalden çok farklı kötü bi kokusu var. hatta ilk önce kumunu değiştirdim o kokuyor sanıp ama mamadanmış.

içime sinmedi kaldırdım şimdi ama normal mi sizce bu öyle güneş falan görmeyen de bir yerde saklıyordum. bir kısmını yedi bi de kedi bir şey olur mu acaba ona zehirlenme ihtimali var mı gece gece korktum ya :/


 
paketteki son kullanma tarihine bakın. son 1 ayı kalmış mamayı da satabiliyorlar. kedinize muhtemelen bir şey olmaz ama yine de gözünüz üzerinde olsun.


  • madarch  (27.05.15 00:08:02) 
araya girecem ama bu mamayı ben ağzı açık şekilde güneş görmeyen bi yerde saklıyorum bu şekilde saklanmamalı mı? son kullanma tarihine felan hiç bakmadım. buz dolabına mı koymalı yoksa?


  • 2006  (27.05.15 00:09:50) 
çoktan kaldırdım kedinin önünden. ama ben anlayana kadar karnını doyurcak kadar yedi malesef. son kullanma tarihi de 27.07.16 yazıyor.

Allah'ım nolur bir şey olmasın yaa veteriner bile çok uzakta :(
  • yue  (27.05.15 00:20:34) 
@cigerdelen
haklısın atıcam maili.
tesekkür ederim cvplarınız için.
  • yue  (27.05.15 00:37:35) 
Hiçbi şey olmaz merak etme. Eskiden kuru mamaların sktleri üretim tarihinden 5 sene sonraydı, bi kaç sene evvel 3 sene sonraya değiştirdiler. Yani zaten önceden hayvanlar o mamayı şimdiki sktlerinden 2 sene sonrasına kadar yiyebiliyorlardı.

Ama sen kıllanmış, rahatsız olmuşsun, kalan mamayı kullanma o yüzden madem, içine sinmeyecek çünkü. Ama kedişe de yediği kadarından bir şey olmaz merak etme.

Ağzı açık bayatlar mı, bozulur mu sorularına da yaşanmışlık üzerinden giderek hayır diyorum. 5 senedir sürekli 10 kilo üstü mama alıp veriyorum benimkilere, ağzı hep açık, hiç de bir şey olmadı.
  • buff  (27.05.15 00:46:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.