[]

insan kaynakları

türkiye'nin en büyük otomotiv distribütörlerinden birinin uzun dönem staj ilanına başvurdum, ilginç bir şekilde geri dönüş yaptılar. gittim görüştüm, gayet verimli geçtiğini düşünüyorum. görüştüğüm kişi hiç saçma sapan zeka sorusu sormadı, gereksiz konulara girmedi. sohbet havasındaydı. yalnız bu görüşme esnasında biraz profesyonellikten uzak kaldığımı düşünüyorum. bu şirket de çalışmayı gerçekten istediğim bir şirket. kararımız negatif bile olsa seni bilgilendiririz dediler ayrılırken.

şimdi diyorum ki onlardan telefon beklemek yerine gidip bizzat sorsam "kararınızı verdiniz mi?" diye, çok mu amatör bir hareket olur? onlardan gelecek telefonu beklemem daha mı mantıklı?

"bence" ile başlayan cevaplar yerine, bilgisi ve deneyimi olan kişiler cevaplarsa sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

 
olumlu olumsuz geri dönüş olacak dedilerse olacaktır onların aramasını beklemen daha uygun olur, bunun için belli bir süre de vermişlerdir 1 hafta içinde olumlu olumsuz geri dönüş olacak gibi, o süreyi geçmeden arama


  • limoncello  (26.05.15 23:43:12 ~ 23:44:01) 
hemen aramanı değil, mantıklı bir süre geçtikten sonra örneğin 1 hafta, aramanı öneririm. stajı gerçekten istediğini, işini takip eden bir insan olduğunu gösterir. hemen aramak ise amatörlük göstergesidir evet.


  • pofudukayi  (26.05.15 23:53:34 ~ 23:54:49) 
arama tabiki tıpkı mail atıp sonradan mailim ulaştı mı diye tekrar mail atmak gibi :)


  • takilagimacanim  (27.05.15 00:00:51) 
arama. hele hele daha yeni görüşmüşsün, bir hafta kesin arama. adamlar yatıp kalkıp seni işe alsak mı diye düşünmüyor ki, sıran gelir elbet. bir hafta en az.


  • reavelyn  (27.05.15 01:55:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.