[]

disiplinler arası yüksek lisans

bilgisiyar mühendisliği bitirimiş biri sosyal alanlardan hangi bölümde yüksek lisans yapabilir? felsefe, linguistik, antropoloji, psikoloji alanlarıyla alakalı ya da aklınıza gelen başka şeyler olabilir.




 
Bilgisayar mühendisliği ile bağı kurmaya devam edeceksen: Mantık doğal olarak anglosakson geleneği çerçevesinde felsefe eğitimi veren kurumlar. Bunun dışında yine anglosakson geleneği çerçevesinde sosyoloji olabilir(niceliksel araştırma yöntemleriyle bağlantılı diye)


  • protector  (26.05.15 22:10:00) 
Türkiye'de biraz daha zor olabilir ama yurtdışında bilgisayar mühendisleri arasında psikoloji doktorası yapan çok kişi var, yapay zeka gibi konularda özellikle.


  • fotrsapka  (26.05.15 22:29:14) 
bilişim hukuku güzel alan. hem teknik dersler (bilgisayar mühendisi olmanız avantaj), hem de hukuk dersleri var.


  • miranda  (27.05.15 02:19:40) 
alt yapısını bilmem ama bilgisayar mühendisliği bitirip felsefede öğretim görevlisi olan bile var.


  • john lee hooker  (27.05.15 02:46:44) 
bilişsel bilim (cognitive science).


  • e haliyle  (27.05.15 04:17:21) 
e haliyle + 1. Bilişsel bilimlere ek olarak alt unsurları da olabilir, ki bazılarını yazmışsın zaten.

ben son yılımda cs den felseye geçtim. mantık ve yapay zekaydı ilgilerim. sonradan bilişsel bilimler/sinirbilime kaydı olay. belli olmuyor vesselam; ama master'dan bahsediyorsan zaten bu bölümlerin hiçbiri önünü kapatmaz, doktorada yine bir revizyon yapabilirsin.
  • negatype  (27.05.15 07:19:17) 
evet bilişsel bilim de var. bu yüksek lisans programı boğaziçi ve yeditepe'de var sadece sanırım. bilginiz var mı başka yerde olup olmadığı hakkında?


  • tepedeki psychedelic adam  (27.05.15 10:18:50) 
  • e haliyle  (27.05.15 15:23:15) 
Neuroscience programı ama bilginiz olsun: neuro.bilkent.edu.tr


  • fotrsapka  (27.05.15 18:08:30) 
@fotrsapka

evet aslında geçen gün bunu görünce tekrar aklıma takılmıştı :)
  • tepedeki psychedelic adam  (27.05.15 18:20:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.