[]

köpeğim bana kafayı yedirtecek!

köpeğim ben izin vermeden koltuklara çıkmıyor. hiçbir yasak koymadım şimdiye kadar, istediği gibi koltukta da yatakta da yatabilir. sanki biri gizlice eve girip hayvanı koltuğa yattığı için dövüyor yahu. ben çalışma masamda oturup çalışmaya çalışırken vikvik ötüyor sürekli, çık oğlum diyorum iki koltuk arasında gidip geliyor hangisine çıkayım diye (çık diye bir komut biliyor evet) ben masadan kalkıp çıkabileceği koltuğu elimle göstermeden çıkmıyor.

neden yapıyor böyle vallahi bir türlü anlamıyorum. çıkmakta zorlanıyor olabilir mi acaba koltuğa, çok yaşlandı, bacakları falan mı ağrıyor acaba?

edit: koltuğa çıkmasına izin verip, çıkartıp öyle evden çıktığımda her gelişimde aynı yerde aynı şekilde yatarken buluyorum bir de, ben evde yokken inince çıkamam diye kalkmıyo mudur nedir? :/

 
yok, 10 yaşındaydı geldiğinde, şu an 12 yaş civarında. yaşlanınca ormana atmıştı sahipleri, paramparça etmişti arazinin köpekleri de oğlumu.
yatak var, köpek yataklarına yatmayı sevmiyor, bizim yatağa yatmaya bayılıyor diye salonun orta yerine ortopedik bebek yatağı koydum ama yatmıyor ona da, illa koltuklara çıkacak.

  • mutevazi  (26.05.15 22:01:54) 
geçmişiyle ilgili izinsiz çıkmaması. yatağa, koltuğa çıkmayan, hatta kendi yatağı yerine parkelere serilmeyi seven 12 yaşındaki köpeğim son birkaç ayını koltuk ve yatak üzerinde geçirmek istedi. arthrit nedeniyle daha düz, ne yumuşak ne sert yer arıyormuş.

sizinkinin de arthriti vardır muhtemelen. arthrit olan yerler tespit edildiyse o bacaklara ara sıra bandaj uygulamak epey rahatlatıyor. eklem ağrıları bir yere çıkmaktan çok inerken ciddi can yanmasına sebep oluyor. o nednele inmiyor da olabilir.
  • madarch  (27.05.15 00:20:00) 
son birkaç aydır başladı bu arada bu huyu, ilk geldiği zamanlarda çıkıyordu aslında kendisi.


  • mutevazi  (27.05.15 00:39:04) 
o zaman inişte yaşadığı ağrı nedeniyle olma olasılığı var. durumu daha da ağırlaşırsa inmek isterken düşebiliyor. eklemlerini korumak için merdiven inip çıkmasın, soğuktan koruyun. orthodog.com deki bandajlar epey rahatlatıryo. bunları örgü kaşkollarla yapmak mümkün.


  • madarch  (27.05.15 07:16:57) 
yaşlandığı için korkuyor mu acaba, sizden cesaret almak istiyor belki?
veya koltukta korktuğu birşey mi var? bizim evdeki deli de, damacanalı su kabından korktuğu için su içmeye bizi de çağırıyordu. yanına gidip bekliyodum.

  • innerbliss  (27.05.15 15:17:03) 
Eklem ağrıları falan varsa senden izin değil de yardım istiyor olabilir belki.


  • r_u_h  (28.05.15 16:55:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.