[]

özellikle Akp'lilere soruyorum

www.facebook.com

bu kafayı bana açıklayabilir misiniz?

Akp'li olmayanlara soruyorum;

bunun nasıl bir mantığı var?

 
akp'li değilim de normal bir hukuk devleti olsak ilçe seçim kurulu bu şikayeti ciddiye bile almaz.

atatürk posteri, türk bayrağı ve belediye logolu resim var bunlar chp'ye propaganda yapıyor diye şikayet etmek nedir.
  • wilhelmwasmuss  (26.05.15 17:33:44) 
Beylikdüzü akp ilçe başkanı sabri bey kendi partisinin yaptıklarını görmezden gelip chp'li beylikdüzü belediyesinin afişlerine kafayı takmış. kendisine "edep ya hu" demek istiyorum hoşlarına gidiyor böyle laflar ondan şeyettim.


  • 3atar5tutar  (26.05.15 17:35:10) 
mantık free!


5 kere okudum acaba yanlış mı okuyorum diye. baya baya dümdük ele yüzümüze Atatürk resmi, Türk bayrağı kaldırılsın diyor. küçük çaplı şok geçirdim böyle şey nasıl olur? neremle yanıt vereyim bilemedim aslında. biraz sokak vari olabilir ama onlar pek normal konuşmayı anlamıyorlar neyse. bunun mantıken açıklaması yok ama açıkça Atatürk de kim Bayrağını kim takar modunda yapılan şuursuzluk içeren beyan.

bir de imzalamış avukat ya. şaka gibi. sen hukuk okurken önüne gelen tüm kitaplar TC ibaresi altında öncelikle vatan ve bayrağı koruyan yasalarla başlayan kitaplardan nasıl feyzalmadın diye çıkıştım kendi kendime.



belediye logolarına bişey diyemiyorum üst kısıma kızmakla meşgulüm
  • indescribable  (26.05.15 17:39:19) 
Bu normal bi uygulama hocam. Şöyle ki; siyasi partiler seçim kampanyalarında bayrak, Atatürk, kamu kurum logoları,inadethane iç-dış görüntüler vs. gibi ikonları kullanamaz. Bunun nedeni tüm partilerin bu ikonları zaten kabul ederek ayrımcılık olarak kullanılmasının önüne geçilmesidir. Yani diyor ki; bu ülkede bu ikonlar tüm toplum nazarında kabul edilir (yasalarla teorik olarak tabi) sen bu ikonları kendine farklılık yaratmak adına kullanamazsın parti logonla beraber.

Yani mantıklı ve doğru bir uygulama.. (AKP'li değilim, çapulcuyum)

not: Kamuda türban yasağı da aslında bundan ileri gelir. Devlet memuru devleti temsil eder. Devlet tüm vatandaşlarına dil, din, ırk vs. konulara bakmadan eşit olmalıdır. Kamuda türban, sakal, haç kolye gibi dini motif taşıyan bir memur olmamalıdır. Örnek vermek gerekirse diyelim ki ben bir Hıristiyanım bir TC vatandaşıyım (kimliğimde de belirtiliyor bu) ve bir devlet hastaneye gittim. Doktorum türbanlı bir hanım. Bir şekilde anlaşmazlık oldu; ya tedavimi uygun şekilde yapmadı, ya ayrımcılık yaptı beni öteledi, ilgisizlik sezdim/gördüm vs. O zaman benim aklıma ''dinimden dolayı beni öteledi bu kadın'' diyebilirim. İşte devlet bu soru işareti vatandaşında oluşturmamak için kamuda ikon kullanmasına izin vermez (vermezdi!).

Türban ve saç/sakal yönetmeliğini değiştirerek tüm çağdaş laik ülkelerde uygulanan bu ''devlet memuru yönetmeliği''ni değiştirdiler. Çağdaş, laik hiç bir ülkede devlet memuru dinsel, ırksal bir ikon taşıyamaz mesai saatleri dahilinde. Sıkıysa bir haç kolyesi tak da git işe bak bakalım ne yapıyorlar sana. Ama malesef AKP aymazlığı yasalaştırdı kendi hırs ve egosu için.

Durum budur ve YSK'nın bu uygulaması doğru bir uygulamadır..
  • Fayfa  (26.05.15 17:45:07 ~ 17:45:33) 
Türbanlılar da türban takmasın eğer siyasi simgeler yasaklanacaksa televizyonda türbanlı spiker de olmasın hatta.


  • losev bagiscisi  (26.05.15 17:45:46) 
@fayfa

hadi Atatürk'ü anlarım; bazı insanlar O'nu belli bir parti ile bütünleştiriyor olabilir (hoş atıyorum mhp'nin de kızması lazım bu mantıkla ama Atatürk bence evrenselleşmiş bir ikondur; sağcısı solcusu seveni vardır)

ama Türk bayrağı'nı veya insanların yaşadığı ve üzerinde herhangi bir atıf taşımayan sıradan belediye bayrağını kaldırtmak nedir?

ki bunları parti astırmıyor; belediye'nin kendi süslemeleri. yani dilekçe tarihine bakılırsa da 19 Mayıs bayramı için hazırlanmış şeyler.

siz gerçekten burada art niyet göremiyor musunuz?

Türk bayrağı ya da Atatürk resmi ayrıştırıcı, memurlar veya herhangi bir seçim için kutuplaştırıcı bir sembol müdür? bir partiye özgü kullanım alanı olan şeyler midir bunlar?
  • yollarbenibekler  (26.05.15 18:06:46) 
ama Türk bayrağı'nı veya insanların yaşadığı ve üzerinde herhangi bir atıf taşımayan sıradan belediye bayrağını kaldırtmak nedir?


  • losev bagiscisi  (26.05.15 19:37:53) 
@yollarbenibekler

evet haklısın Türk Bayrağı ve Atatürk görseli ayrıştırıcı değildir ancak bir parti bunu kullanınca diğerleri kullanmazsa bu yoğunluk sahibi ikonları kendi lehine kullanmış, diğer partileri ''bu çizgiden uzak''mış gibi göstermiş algısı oluşur psikolojik olarak. Devlet bu nedenle bu ikonların seçim kampanyalarında kullanmasını yasaklar ki tüm yasaklara karşı olmama rağmen devletin eşitlik ilkesi doğrultusunda doğru bir uygulamadır.

Belediyenin bayrak asma uygulamasına gelirsek; belediye dediğimiz kurum bir devlet kurumudur. Ve devlet kurumları AKP ilçe başkanının rahatsız olarak kaleme aldığı (rahatsızııklarının sebebi malum; 90 yıllık intikam ve haset) dilekçede de belirtildiği gibi kanunlarla belli olarak belirli zamanlarda kullanılır. Yani her devlet kurumu kafasına göre göndere bayrak çekemez, Atatürk görseli, bayrak vs. kullanamaz. Bunun yasal bir çerçevesi vardır. Diyeceksin ki bayrak ve Atatürk posterinin ne gibi bir zararı olur, bu kimi rahatsız eder. İşte devlet tarafsız olması gerektiğinden dolayı % 0,1 bile olsa bundan rahatsız olacak yurttaşı düşünerek (ki bu ülkede bundan rahatsız olan sağ*sol ayrımı olmaksızın çok ama çok ciddi bir kesim var) belli bir çerçeveye sokar. Yani dayatamaz bir ideolojiyi (bu devletin resmi ideolojisi olsa bile ki normal şartlarda devletin resmi ideolojisi olmaması gerekir.

Sonuç olarak; dilekçede de görüldüğü gibi AKP türban konusunda gösterdiği hassasiyeti bayrak ve Atatürk görselinde gösteremiyor. Rahatsız oluyor. Özgürlüklerden bahsedip kendini rahatsız eden olguyu şikayet edebiliyor. İşte bunlar hep 90 yıllık intikam duygusunun eseri.

Durum budur..

not:''Türk bayrağı ya da Atatürk resmi ayrıştırıcı, memurlar veya herhangi bir seçim için kutuplaştırıcı bir sembol müdür?'' sorusunun cevabı; eğer 76 milyon yurttaşın arasından 1 kişi bile bundan rahatsızlık duyuyorsa evet devlet için bu ayrıştırıcı bir simgedir. Aynı türban, haç, gamalı haç, Davut Yıldızı gibi..

not 2: ''bir partiye özgü kullanım alanı olan şeyler midir bunlar?'' sorusunun cevanbı ise; elbetteki değildir ancak milliyetçi oylara gözünü dikmiş takiye yapan partiler için bu simgelerin kullanımı tehlikedir. Bu nedenle rahatsızlık vermesi normaldir..
  • Fayfa  (27.05.15 01:07:55) 
@fayfa

70 milyondan bir kişi tarafından rahatsızlık duyulan her bir şeyi kaldırırsak hiç bir şey giyemeyiz ki? Kravat bile orta avrupa icadı diye giymeyen yobazlar var misal. bunun adı demokrasi değil bence. ya da mantık çerçevesinde değerlendirilemez.

ya aslında mantıkla maalesef açıklamanamayan o kadar şey var ki, dediğimi sen de anlıyorsun işte.

sen olması gerekeni söylüyorsun, fakat ben bu olanlara anlam vermeye çalışıyorum; mantığa oturtamıyorum; bu yüzden böyle bir muhabbet çıkıyor :)
  • yollarbenibekler  (27.05.15 11:38:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.