[]

erkeğe yapılık doğumgünü hediyesi

12 senelik birliktelik ve 1 senelik evlilik sonucu birbirimize alınabilecek hemen her şeyi almış durumdayız. zaten hediye almaktan çok yapmayı seven insanlarız. evliyken ilk doğumgünü olacak bu, o yüzden hatıra kalacak özel bir şey peşindeyim. yakın zamanda evlilik yıldönümümüz vardı ancak bi hastalık süreci sebepli kutlayamadan geçti gitti. hem onun telafisi hem de doğumgünü hediyesi olarak ne yapabilirim?

cupcake ya da şeker hamurundan kurabiye yapayım dedim ama evde de sık sık yaptığım için pek sürprizi olmaz. daha önce pasta yapmışlığım da var, atkı, kazak örmüşlüğüm de. havluya adını bile işledim. mektuplar yazdım, kalpli hediyeler yapıp verdim vs. cidden orijinal bir fikire ihtiyacım var. pintereste de baktım ama yapılmamış bir şey bulamadım. kendim yapabileceğim ve fazla masraflı olmayan bi hediye fikrine acilen ihtiyacım var.


 
Dreamcatcher yapabilirsin, zevkine göre kalpli kırmızı falan olabilir. Tahtadan bir şeyler yapabilirsin. Zevklerini, ilgi alanlarını bilmeden ayrıntılı cevap veremem şahsen ama işine yarayacak aynı zamanda hatıra olacak bir şeyler bulabilirsin çok seçeneğin var. Kahve kupası bile yapabilirsin yani, çok ucu açık.


  • mindwars  (26.05.15 14:55:29) 
Siz ne güzel bir çiftmişsiniz :) hediye fikrine gelince, eğer yazmaya, edebiyata meraklıysanız, birbirinize zamanında yazdığınız notlar, mektuplar, şiirler varsa, bunlar ciltletilebilir, birkaç anlamı olan fotoğraf eşliğinde. Evlilik yıldönümüne uygun bir de "önsöz" gibi ayrı yazı yazılabilir belki.

Ciltletmek şart değil tabii, aklınıza gelebilecek bir yöntemle el yapımı olarak siz de birleştirebilirsiniz bunları.
  • sevgikusunkanadinda  (26.05.15 14:57:54) 
+1 @sevgikusundanadinda diyorum ve photobook.com.tr gibi bir şeyin süper olacağını düşünüyorum.

şiir not vb. şeyleri de word / paint gibi bir yerde yazıp jpeg yaparsanız onları da baskıya dahil edersiniz. aşkımızın kitabı tadında bir şey olur.

aylak vaktim oluyor, yardım da edebilirim :)
  • minyatur dev  (26.05.15 15:00:00) 
ben gecen sene arkadaslari ve ailesiyle beraber bir slayt/video hazirlamistim. en sevdigimiz 3 sarkiyi sectim; bir sarkiya ailesiyle olan resimlerini koyduk, sonrasinda ailesinin dilekleri olan kisa videolar gecti ( ortalama 30 saniye ile 1 dakika arasinda suren videolardi her biri. ablalari, annesi, enistesi ve yegeni. kutlamalar, dilekler dusunler vs anlatildi) ikinci sarkiya arkadaslariyla olan fotograflari arkasindan yine arkadaslarinin videolari en son sarkida da benimle olan fotograflari ve benim videom. baya ugrasmistik ama degmisti. siz de buna benzer bir sey yapabilirsiniz.

bu sene de 2 ay boyunca gunluk tuttum. sizin gunluk icin zamaniniz yok sanirim ama boyle kucuk notlar hazirlayabilirsiniz. araya da birkac fotograf eklersiniz.

iki sene once de 60 gun icin notlar yazmistim, kavanoza doldurup postalamistim (yurtdisindaydim o zaman). her gun bir notu okuyordu. yaninizdayken de gayet guzel bir hediye bence.
  • fraise  (26.05.15 15:06:13) 
13 yıllık geçmiş 13 yılda ki özel günlerin fotoları ve yasanılanları içeren minik kitap ya da foto Albüm ya da Data show olabilir kanımca



Yalnız maşallah diyelim de nazar değmesin.
  • indescribable  (26.05.15 15:06:57) 
@sevgikusunkanadında @minyatur dev fotokitap olayını eşim evlilik hediyesi olarak hazırlatıp hediye etti. taşınırken anı kutularını da eve koyunca hepsini toplamış dediğiniz gibi seneler içinde çekilen bütün fotoğraflarımızı, mektuplarımızı, derste sıkılınca birbirimize notlar yazıp attığımız kağıtları bile eklemiş bana eklenecek bir şey bırakmamış ne yazık ki :) ama gelecek doğumgünleri için fikirleriniz yine de aklımın bi köşesinde :)

@mindwars dreamcatcher yapabilirim elimden gelir, kupa da güzel fikirmiş paşabahçenin setleri vardı yanlış hatırlamıyosam kupa ve porselen kalemleri birlikte satılan. hem güzel, hem eğlenceli sevdim bu fikri :)

@fraise bu fikir çok hoşuma gitti, ailesinden ayrı şehirdeyiz ancak mümkün mertebe whatsapp ile kısa videolar çekip yollamalarını sağlayabilirsem süper bi fikir olur. hazır fazlasıyla da özlemişken çok hoşuna gider sanırım :)
  • kakamelsokoban  (26.05.15 15:08:35 ~ 15:13:40) 
eşimle ilk yıldönümümüzde (henüz sevgiliyken) bi takvim yapıp vermiştim. bi de o dönem yeni yeni tanışıyoruz falan ya, her şey yeni, arkadaşlara da anlatmışım. işte şu gün şurada tanıştık, ben seni şöyle gördüm şöyle düşündüm, şu gün bana şöyle dedin falan

12 senelik değil de şu 1 senelik evlilik dönemiyle alakalı yapabilirsiniz belki. illa ki evlilikte yeni bişeyler yaşamışsınızdır :D
  • la noix  (26.05.15 15:13:57) 
la noix + 1
Bir arkadaşım yapmıştı. O sene de evlenecekleri yıldı. Takvim Mart'tan başlıyordu, doğum günü o ay olduğu için. Nisan ayında evi tutacaklardı, Resimlerinin yanında TEDAş, vb. yazan faturalar, perdeler, vb. resimleri vardı. Temmuz'da evleneceklerdi; otel, kına, vb. resimleri vardı. Ağustos'ta balayı resimleri vardı. Eylül'de işe dönüyorlardı, ikisinin de oflayıp puflayan resimlerinin yanında toplantı odası, vb. resimleri vardı.

Belki siz de geçmiş aylarınızdan yapabilirsiniz bir şeyler. Eylül'de mi tanıştınız, Eylül'e tanışma şeklinizi ve tanıştığınız zamanki hislerinizi gösteren resimler bulabilirsiniz.
  • aychovsky  (26.05.15 16:11:41) 
biraz hazırlanmaya zamanın var mı?
www.eksiduyuru.com

:)
  • shubulubapshubaptishaluva  (26.05.15 16:14:51) 
facebookta bi video izlemistim. aslinda cocuklar icin hazirlanmis bir elyapimi egitici kitap. ilk sayfayi aciyor mesela,
keceden yapilmis bir kadin figuru, bir kosede de bebek figuru var. bebegi yerinden cikarip kadinn kucagina yapistiriyor.
bir sayfada otobus ve cocuklar var. cocuklari alip otobusun icine yapistiriyor.
bir sayfada ayakkabi var, bagciklarini cozup bagliyor.
elbise var dugmeleri ilikleyip aciyor falan.

soyle 5 sayfalik size dair birsey yapabilirsin.
bir sayfada iki ayri ev ve ikinizin figuru olur. onlar 3. bir eve yapistirilir.
bir sayfada iki el iki yuzuk olur yuzukler parmaklara takilr.
bir sayfada bebeksel birsey olur.
bir sayfada ihtiyarliginiz olur gibi.

videoyu bulsam daha net canlanir kafanda aslinda da iste..
  • jimicik  (26.05.15 16:15:55) 
@shubulubapshubaptishaluva ya google linkindeki görsellere baktığım gibi dibim düştü bayıldım ama bunu yapmaya kalkar da beceremezsem evden çıkarken depozitoyu unutmam lazım evsahibi oyar bizi :D

@jimicik ya o videoyu bulabilirsen alakasız bi zamanda da denk gelirsen bana link atar mısın çok merak ettim :)
  • kakamelsokoban  (26.05.15 16:20:01) 
@kakamelsokoban tahta bir yüzey bulabilirsin, sunta vb. de olur. onun üzerine yaz, çerçeveletirsiniz :)
ben düğünüm için düşünüyorum, becerebilirsem. adımız ya da yalnızca baş harflerimizi hazırlayacağım. mekana yerleştirebilmek için ^^

  • shubulubapshubaptishaluva  (26.05.15 16:24:25 ~ 16:24:44) 
quiet book diye geciyormus.


  • jimicik  (26.05.15 16:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.