[]

Az önce başıma gelen olay

Az önce arabayla tali yoldan ana yola biraz hızlı girmişim, o arada solumda siyah bir jetta geliyormuş, siyah film camlı vs. biraz da hızlı geliyordu. Haliyle acemiler gibi adamın önüne çıkmış oldum. Tabi pardon falan dedim. O arada araç bi anda farlarından çakraları yaktı. Telsiz gibi anonsu yaptı. çek sağa dedi haliyle çektim sağa.


Arabadan 4 kişi çıktı, güneş gözlüklü, vs adamlar. Ehliyetini ver ruhsatını ver falan atarlanmaya başladılar. Neyse benim arabada da eski toprak bi abi vardı. Çıkma sen araçtan ben hallederim dedi. Bişeyler dedi bana, sonra olm dikkat et falan dediler bana. Tabi plakayıda aldı.

Ancak kim abi bunlar? Plakayla ne yapacaklar?

 
Sivil polis. Plakadan bir şey yapmazlar muhtemelen, göz korkutma amaçlı. Polis terörüne bir başka örnek sadece.


  • gonion  (26.05.15 14:44:36) 
sivil polis? kimlik sorabilirdin bence.


  • kaputt  (26.05.15 14:45:03) 
Sivildir veya başbakanlık koruması gibi ona de facto yetki veren bir unvanı vardır.

Plakayla uğraşmazlar, dedikleri gibi göz korkutma amacıyla yapılmış bir şey. Ama kimlik sorsaydınız, yani bir vatandaş olarak kanuni hakkınızı arama yoluna gitseydiniz büyük ihtimalle rahatsız etmeye başlarlardı.
  • sevgikusunkanadinda  (26.05.15 14:48:23) 
yalnız olmaman iyi olmuş. abiler belli ki FBI. mna koduklarım sağ şeritte hız yapıp bi de cayırtı yapıyorlar.


  • kargn  (26.05.15 14:49:43) 
Sonra olay tatlıya bağlanır gibi olduğu için kimlik falan sormadım. Bi de orada zaten hatalı olduğumu düşünüyordum hiç üstelemedim.Araçta şirket aracıydı.


  • gkn  (26.05.15 14:50:09) 
eğer tartışma falan yaşamadıysanız, atarlanmadıysan ve hasar yoksa birşey yapmazlar.
uğraşmazlar yani.
korkutmak için yapmışlar belli. unut gitsin.
  • innerbliss  (26.05.15 14:51:24) 
Evet abi istanbul, ellerinde telsizlerle çıktılar. Sanırım dediğiniz gibi siviller ortalıkta.


  • gkn  (26.05.15 14:51:55) 
@innerbliss yok abi hasar falan yok. Çarpma falanda yok. Belki sadece vites küçültmek zorunda kalmıştır siviller, önüne çıktığım için.


  • gkn  (26.05.15 14:54:01) 
kimlik sorsaydınız, bir vatandaş olarak hakkınız vardıhhıhhahahahah :)

dayak yememişsin bence bu iyi bir şey. türkiye'de yaşıyoruz. polise kimlik soram ana bacı yapmak gibi bir şey onların gözünde.
  • himmet dayi  (26.05.15 16:16:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.