[]

Kedinin işemesi

4 yaşında kısırlaştırılmış erkek kedi. Kız arkadaşımın kedisi ama neredeyse birlikte yaşadığımız için benim de kedim oldu artık. Birbirimizi de pek severiz, sürekli kucağımda falan. Yatağın baş ve ayak ucuna, çantalarımıza ve odada köşede üzerine kıyafetlerimizi koyduğumuz kutunun üzerine işiyor. Salonda sadece çantalarımızı bulursa onlara işiyor. Niye yapıyor, nasıl durdururuz? Gece odanın kapısını açamaz olduk, hem o yalnız kalıyor hem biz havasız kalıyoruz.




 
geç mi kısırlaştırdınız?

yani kızgınlık dönemlerini uzun süre yaşayıp bu işeme alışkanlığını kazanan erkek kedilerin kısırlaştırılsa bile bu alışkanlıkla işemeye yani koku bırakmaya devam ettiğini duymuştum.
  • kaputt  (26.05.15 13:01:49) 
Yani sanırım 1 yaşında falan kısırlaştırılmış. Ama bunu engellemenin bir yolu olmalı. he ayrıca önceden pek yaşanan bir durum değildi, sonradan çıktı bu alışkanlık. Mesela o kutunun üzerine çıkmazdı bile önceden, şimdi oraya yatmaye ve işemeye bayılıyor.


  • r_u_h  (26.05.15 13:04:42) 
hormonal bir şeydir bence yani şu an mevsim vs kızgınlık dönemi belirtileri gibi geldi bana. veterinere de danışın ama belki başka bir sorunu da olabilir.

normalde çişini kumuna da yapıyor mu bir yandan?
  • kaputt  (26.05.15 13:12:32) 
çişini yaptıktan sonra kediye çişini koklatın daha sonra da kumunu koklatın. biz bu şekilde öğretmiştik, veteriner öyle tavsiye etmişti.


  • ize  (26.05.15 13:16:54) 
Kumuna yapıyor zaten, sorun belli noktalara inatla işemesinde.


  • r_u_h  (26.05.15 13:31:20) 
koku bırakıyor bence yüksek ihtimal. böbrekte filan sorun olabiliyor nadir. ama sanmam. o bölgelerde aldığı koku sebep oluyordur, belki dişi kedi sürtünmüştür, belki hehrangi bir dişi kokusu bile etki edebilir, kız arkadaşınız vs..

nasıl kurtulabilirsiniz bilemiyorum o bölgelere sevmeyeceği kokular sürün. alkol, gül suyu, kolonya olabilir. oralar iyice yıkayın o kendi kokusunu alamayacak hale gelsin. internetten araştırırsanız binlerce böyle şikayet görürsünüz onlara da bir bakın bakalım ne öneriyorlar.. inşallah çözebilirsiniz.
  • kaputt  (26.05.15 13:38:35) 
idrar testi yaptirmayi ihmal etmeyin. ozellikle kisir erkeklerde sistit cok fazla goruluyor ve tam olarak boyle seylere sebep olabiliyor.


  • mutevazi  (26.05.15 13:53:57) 
Mamasına falan çok dikkat ediyoruz, zaten her yere yapmıyor, belirlediği noktalar var. Mesela banyodaki lavaboya da yapmayı çok seviyor ama onu temizleyebildiğimiz için artık lafını etmiyorum.


  • r_u_h  (26.05.15 14:18:37) 
her yere salmasına gerek yok zaten, benim kedim de sadece bir yere işiyor tuvaletinden başka ama sistit varmış. yoksa bile bir test yaptırın en azından ne sorun olmadığını öğrenmiş olursunuz.


  • mutevazi  (26.05.15 15:06:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.