[]

Ayak bileği kırığı

Ayak bileğimdeki kıkırdak kırılmış yarım alçıya aldılar 5 gündür alçıda doktor hareket etmezse iyileşir dedi kontrole gidicem işte ameliyat riski var. ameliyat olsam eski hali kadar güçlü olur mu bilemiyorum açıkçası olmakta istemiyorum bileğime nasıl bakmalıyım ki ameliyattan kurtulıyım lütfen?




 
doktoru dinle bence, üzerine hiç basma, hareket ettirme çok zorunda kalmadıkça, iş vs varsa izin al. bir süre dikkatli olursan ameliyat olmadan kurtarırsın inşallah. çok geçmiş olsun.


  • kaputt  (26.05.15 13:04:08) 
Hiç kullanmıycam ama yine farklı doktorlara gidicem kesin bir teşhis ve tedavi olmak için çok teşekkür ederim


  • ka795  (26.05.15 13:15:12) 
yasiniz onemli bir faktor iyilesmesi icin.

18 i gecmeden once ben de bilegimii kirmistim. once yarim alci (sanirim bu kan topladigi icin yapilan bir sey eger toplamaya devam ederse ameliyat etmezse tam alci) sonra tam alciyla yaklasik 4-5 aylik bir donem atlattim.

eskisinden de iyi oldu :) ekstra ne kemik suyu-iligi falan hicbir sey kullanmadim. sadece alci ciktiktan sonra havuzdan cikmadim bir ay.

tek kotu yani bazen aklina geliyor nasil kirildigi icin urperiyor falan. gecmis olsun tekrardan. Umarim hemen duzelir.
  • kutsalbok  (26.05.15 13:42:12) 
Allahım içimi varya umutla doldurdun abi ben kırdığım gün 19 umdan gün aldım doğum günümdü doktorda aynı şeyi söylemiş aileme genç bu çocuk daha falan diye. size alçıya almak dışında herhangi bir müdehale yapılmadı mı çok merak ettim lütfen düşüncelerimi şekillendiricem çünki çok karamsar düşünmeye başlamıştım


  • ka795  (26.05.15 14:23:24) 
bilegimin 180 derece dondugunu gormustum ben. hemen masorumuz gelmisti dokunmadi bile cok ciddi diye direk hastaneye gittik. kirik belliydi ama doktorlar alciya almadi hemen bu detayli film hangisi oluyordu tomogrofi sanirim bir de ona girdim. kirigin ekleme dogru hareket etmis mi oyle bir seyler dedi tam hatirlamiyorum. o an ki pskolojimi zaten tahmin edersin. ama tabi doktorlar bunu hep yapiyormus sanirim. en kotusunu soyluyorlar olasiklar icinden.

neyse dedigim gibi kan toplamisti ayagim. kan toplarken tam alciya almiyorlar. 15 gun sonra ilk muanemde kan hala duruyordu. almadilar yine tam alciya. zaten rahat durmuyordum. normaldi. sonraki 15 gunde cok az vardi kan. doktor yarim alci devam edecek falan dedi de ben yalvardim artik. bir an once tam alciya alsinlar sonrada iyilesiyim diye. Malum uyumak dus almak o alci icindeki kisima giren kramplara mudahale edememek biraz sıkıcı oluyor.

sonra tam alciya gectim. 10 gunluk kontorollerle ona devam ettim.

biraz uzun suruyor bu donem. iyi degerlendir yani. bolca vaktin olacak.

alci ciktiktan 1 hafta sonra ilk antremanima cikmistim. aci vardi hafif.

ama yuzmek gercekten cok iyi olmustu. bileginin eski gucune kavusmasi icin birebir.

en bastata dedim. bana doktor ekstra hicbir sey yapmana gerek yok zaten gencsin dedi. senin icinde gecerli. sakin o kocakari ilaclarindan falan icme. her gecmis olsuna gelen bir sey oneriyor falan iyice kotu oluyorsun sonra.

keyfine bak :) Baska sormak istedigin bir sey olursa yesillendirirsin.
  • kutsalbok  (26.05.15 21:09:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.