[]

Arama motorlarında yarım yamalak indekslenen site

Sevgili webmasterlar bu sorum size,

Baştan söyleyeyim, terimlere çok hakim değilim, kendi anladığım gibi anlatacağım.

Önce bi özet geçeyim: sorun hiçbir arama motorunun linkte bulunan "# ve sonrasını" indexlemiyor olması ve bunun yarattığı "bulunamama" problemi.

Bir web sitemiz var, one-page gibi ama tam da değil. Her neyse içinde hakkımızda, haberler, çalışmalar vs bölümler var. Bunlardan birine tıklayınca sitenin linkine bir # ekleniyor ve sayfa ilgili bölüme kayıyor.

Sitenin içeriğinde yaptığımız projeleri güzel güzel tanıtan alt bölümler de var. Projelerin bilimsel yanı olduğu için bu projelerin google'da erişilebilir olması önemli.

Ama gelelim sorunumuza:
Google aramasında projenin olduğu yeri buluyorsunuz, tıklıyorsunuz, ancak # indekslenmediği için açılan sayfa giriş ekranı oluyor. Halbuki kullanıcının aradığı bilgiye ulaşması için giriş fotoğrafını, hakkımızda bölümünü ve haberler bölümünü geçip proje sayfasını bulması gerekiyor.
Bu durum da bütün bir siteyi çöp ediyor anlayacağınız.

Neyleyim ben öyle siteyi google da aradığım bilgiyi çot diye bana vermeyince.

Siteyi bize yapan ekibe yüz defa anlattık, arama sonuçları bizim için önemli diye, yıl oldu (ilk toplantımızdan bu yana bugün tam bir yıl oldu) becerip de düzeltemediler.

Bıkdım artık, neden yapamadıklarını neyi çözemediklerini anlamak istiyorum.

Sevgiler selamlar efem.

 
# işareti sayfa içinde aynı isimli id tag'ına sahip dom elementine gitmek için url yapısında kullanılır. gerçek bir adres karakteri değildir. google bunu bildiği için o karakterden sonrasını indexlemez.

one-page sayfa adı üstünde tek sayfadır zaten. # ile içinde gezinebilmeniz onu ayrı sayfalara bölmez.
  • cheers for fears  (26.05.15 12:18:03) 
Uygulama single page olduğu için böyle. Single page uygulamanın bazı avantajları ve dezavantajları var. Dezavantajlarından birisi de uygulamanın default halinde indexlenmemesi.

Zaten hali hazırda google indexlediyse, kodu yazan ekibe o sayfalarında doğrudan erişilebilir olması gerektiğini söylerseniz, basit bir yönlendirme ile hallolur diye tahmin ediyorum.
  • saygilarefendim  (26.05.15 14:17:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.