[]

Schengen Vizesi Hakkında

Her ay iki kere olmak üzere Schengen ülkelerini gezmek istiyorum. Çalıştığımdan sürekli giriş çıkış olacak mesela? Hangi ülkeden vize almalı? Vize alırken neye dikkat etmeli?

Daha önce böyle gezmiş olan var mı?


 
Vize alırken multi olması önemli. Yunanistan rahat verir ama Yunanistan'a da mutlaka giriş çıkış yapın. Bir yerden sonra 1-2 yıllık vizeleri kolayca alırsınız zaten (henüz uzun vize almadığınızı var sayıyorum)


  • whoosie  (26.05.15 09:15:18) 
ilk girişi hangi ülkeye yapacaksanız oradan alın, sonra kafanız rahat bir şekilde istediğiniz Schengen ülkelerine gidersiniz.


  • teknikekip  (26.05.15 09:15:43) 
Şuana kadar kaç giriş çıkışın var, mali durumun ne? özelde misin, devlet memuru mu? gibi pek çok etkileyebilecek faktör var.

Ancak, öncelikle yukarıda saydıklarımdan iyi bir geçmişe sahip olsan bile ticari bağlantı olmaksızın turistik bir vize alacaksan bu kadar uzun süreli ve çok girişli vize almak kolay olmayabilir, ama şirket üzerinden alırsan; ilki kısa bile olsa devam eden vizelerin 6 aydan başlamak üzere uzun süreli ve çok girişli olacaktır.
  • cursor  (26.05.15 09:16:45) 
Mesela Almanya'dan aldım. Gittim gezdim, sonra döndüm Türkiye'ye. 2 hafta sonra tekrardan mı Almanya'ya gitmem lazım yoksa diğer ülkelere gidebilir miyim?

@cursor Özel şirkette çalışıyorum. Daha önce İspanya için almıştım. 1 aylık vermişlerdi ama 1 hafta süreliydi :) Bankada deli gibi param yok.
  • storax  (26.05.15 09:17:41 ~ 09:19:44) 
işte o bankada paran olmaması durumu nedeni ile şirketin arkanda olması bayağı büyük bir faktör. İthalat, ihracatta yapan bir üretim şirketinde isen hiç düşünmeden 6 ayı basarlar ilk seferinde. benim şimdi 2 yıllık almanya schengenim var. Yıllık 100 milyon euro civarı ihracat yapan bir firmada çalışıyorum. Öğrenci iken de 16 vize almışım şimdi eski pasaporttan saydım.
Schengen i aldıktan sonra schengen bölgesinde istediğin ülkeye gidebilirsin.
ayrıca 6 aylık pasaportlarda 90 gün giriş vardır. uzun vizelerde normal uygulama vize süresinin yarısı kadar kalış süresi vermektir. ama tabi bu da durumdan duruma değişebilir.
  • cursor  (26.05.15 09:24:10) 
Bilişim şirketi olduğundan ithalat ihracat durumu malesef yok. Daha doğrusu büyük şirkette değilim. İstenen miktar 2k ve bankada 10k olması gerekiyorsa onu da halledebilirim. Peki maksimum vize için hangi ülkeden almak gerek?


  • storax  (26.05.15 09:28:56) 
Siz tereddüt etmeden şirket üstünden ya da şahsi olarak (şirketten doğru vize almanız kolay olur ve süresi uzun olabilir) başvurunuzu yapın bence. Yunanistan şu sıralar en kolay yer. Gidip gelin adalara ucuz yollu, sonra istediğiniz Schengen ülkesine gidersiniz. Artık o kadar sıkı tutmuyorlar işi.

Siz başvurunuzda "multi" işaretleyin. benim ilk vizem multi 3 ay, sonra 6 ay, 6 ay gitmişti. Eşime 3. sefer Fransa 1 senelik vize verdi.

isteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü demişler.
  • teknikekip  (26.05.15 09:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.