[]

Erzurum'da ne yapılır? Batum'a gidilir mi?

Merhaba ahali, iyi geceler.

Haftaya 20 günlüğüne Erzurum a gidiyorum. Üçüncü gidişim olacak, o yüzden çoğu yere gittim gezdim gördüm. Üç dört farklı yerde cağ yedim hep tavsiye üzerine gittiğim yerlerdi.

Kafamda iki üç günlüğüne Batum'a gitmek var ama otobüsle o yol çekilir mi, ve şimdi Gürcistan dediğimiz yer karışık, götümüzü kesmesinler ayak üstü?

Ha Bi de nerede cağ yiyeyim? (Kafa karışıklığı olmasın diye bilerek vermiyorum mekan ismi.)

 
Batum'A gidilir . kendi aracınla gitmezsen birşey olmaz. çok güzel otelleri var kumarhane vs. ama gezmek için 1 gün belki 2 gün yeterli Batum için.

Kars'a gidip kaz yiyebilirsin.Rus mimarisini görürsün birde.

2-3 gün daha ayırırsan. artvin Maçahel ve karagöl'ü gör.
  • 1917  (26.05.15 08:44:46) 
batuma gidilmez mi!!!
gürcistan da karışıklık falan yok yaw o nerden çıktı. oraların normal hali bu kadarcık karışıklık. gerçi kaç gündür gündemden bi haberim ama önemli bişey olsaydı duyardım heralde. olsa bile zaten batum'un ana gelir kaynağı turizm olduğu için oralar pek etkilenmez. götünüzü kesmezler ama zührevi hastalıklara dikkat.
max 3 günden sonrası sıkabilir yalnız, eğer sadece batum yapacaksanız. her gün her gün casino, gece kulübü, deniz nereye kadar. ee hadi bir gün de şehir turu desek.

alternatif olarak erzurumdan azerbaycana'a geçip oradan batuma da geçebilirsiniz. sanırım bir tren olacaktı tiflis-baku arasında.

cağ için sonra bir isim vericem şimdi aklıma gelmedi. kadayıf dolmasını da unutmayın tabi. bir de ramazana denk gelecekseniz gündüz vakti açık yer bulmanız çok çok zor.
  • halanne  (26.05.15 10:08:12) 
Altımızda araba yok, sevgili kişisi ile gidilecek. Azerbaycan sınır vizesi sadece havaalanında veriliyor, karadan gidişte verilmiyor. Verilse bile sevgilide pasaport yok.

Kars ve Artvin de çok mantıklı geldi düşününce.. Çok teşekkürler.

Cağ ı bekliyorum halanne :D
  • feel the blanks  (26.05.15 12:22:28) 
madem öyle görüyor ve arttırıyorum:
erzurumdan bayburt-gümüşhane üzeri trabzon. yol üzerinde gümüşhanede karaca mağarası ve limni gölü görülmeli mutlaka. trabzonda sümela ve uzungöl. oradan artvine.
artvine gidilirse oradan batum 1 saatlik yol. gitmeden olmaz.dönüşte karsa gidip kalanlar da yıkılmadan mutlaka ani harabeleri görülmeli.
cağ için erzurum kongresinin yapıldığı okulun 50-100 metre civarında Koç lokantası.
  • halanne  (26.05.15 13:21:24) 
Hacıbabada döner, zekai ustada pide ye... tortum şelalesine gidebilirsin. Onun dışında kampüste bisiklete binebilirsin. Yurtların orda kiralıyorlar. Öyle işte çok sıkılırsan kampüse geldiğinde çay ısmarlıyım.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (31.05.15 22:32:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.