[]

Trakya'da kamp yapılacak alan

Trakya bölgesinde sakin sessiz, günübirlikçilerin, betonarme kafaların işgal etmediği, denizi temiz olan bi kamp alanı arıyorum. yıllardır ege sahillerine giderdim ancak bu sene böyle bir imkanım olmayacak. egede de mekanım datçaydı senelerdir, özellikle palamutbükü. trakya bölgesini de hiç bilmiyorum. çorlu'ya yeni taşındım. bu tarafları iyi bilen birileri varsa bana ulaşsınlar lütfen.




 
edirne, erikli - mecidiye tarafları. türkiyenin en temiz denizi + kamp alanları da var.


  • masa penisi  (25.05.15 15:17:11) 
Gökçetepe Tabiat Parkı aradığın yer. Yeşille mavinin buluştuğu sessiz sakindi en son :) denizi taşlık kestane de var. Mecidiye-erikli-yayla güzeldir. Ama benim favorim Enez'dir hele ki limanda akşam güneş batarken içtiğim biranın tadı hala damağımda.


  • milenyum sopari  (25.05.15 15:25:01) 
erikli-danisment hatti sakin.
kuzeyde de igneada-kiyikoy-kastro olabilir.
komur limani var ama orda dalis yapiliyor ve surekli bir kompresor sesi var.
ucmakdere var.
  • jimicik  (25.05.15 15:42:51) 
bahsettiğiniz yerlerin hepsi güzel yerler ama merkezi yerlerinde şöyle manzaralar var:

www.edirneajans.com

ama buralara daha yakından bakıcam, umarım kafama göre bir yer bulabilirim. teşekkürler.

edit: kömür limanına baktım az önce güzele benziyor ama dediğin gibi dalışçıların seçtiği bi yer gibi ve evet bi çok insan o sesten şikayet etmiş.
  • jish cha  (25.05.15 15:43:30 ~ 15:45:13) 
trakya'da fazla kamp yapılacak yer yok maalesef. ama biraz aşağılara inerim diyorsan gelibolu yarımadasında bir sürü yer var. özellikle güneyli'ye bi bak derim. denizi temiz.


  • yollarbenibekler  (25.05.15 16:07:29) 
trakyada sakin yer zor cunku tum istanbulu beslemek zorunda. egede km kare basina dusen nufus cok daha azdir sanirim. orda sote yer bulursun da buralarda her yer kesfedildi maalesef.

belki deniz degil de gol cevresi tercih etsen?

bi de bi korsan koyu vardi ama antalya degil, bi googla istersen.
  • jimicik  (25.05.15 16:24:03) 
trakyada sakin yer bulmak cidden zor haklısınız. bir de daha önceden böyle resimlere kanıp gittiğim yerler pek güzel çıkmamıştı o yüzden tereddütlerim var. geçen hafta çorludan kumbağ'a kadar indim ama yine güzel yer bulamadım ama fotoğraflara bakınca sanki cennet.

bir de aslında illa kamp olması gerekmiyor. sakin bir yer, temiz bir pansiyon da işimi görür. olursa eğer ilk kamp tecrübem olacağı için de öyle haybeye gitmek istemiyorum. yanımda kız arkadaşım da olucak çünkü.

korsan koyunu bulamadım maalesef. göl kenarlarını oldum olası sevemedim nedense. daha çok deniz kenarı tercihim.

güneyliye de baktım.

bahsettiğiniz yerlerin hepsini not ediyorum. sanırım sonunda bir rota çizecem, bi haftasonu arabaya atlayıp hemen her yeri kendim gezip öyle karar vericem.
  • jish cha  (25.05.15 16:58:13) 
paralı kamp alanlarına giden yollar epey kötü. birkaçını gezdik birkaç hafta evvel, köy yolları berbat diyebilirim.


  • kargn  (25.05.15 17:02:53) 
yolların berbat olması işime gelir açıkçası. daha az insan olur. yavaş giderim ama kafam rahat eder en azından vardığım yerde. nereleri gezdiniz, beğendiğiniz yer oldu mu yazarsan memnun olurum?


  • jish cha  (25.05.15 17:09:29) 
korsan koyu yalikoy'de. cilingoz da olabilir.
bi vapura atlayip biga yarimadasina bakabilirsin. ben gitmedim ama ilk firsatta gidicem.
ama sana en yakin ucmakdere gibi. yamac parasutu de yapiyorlar orda. cift olarak da rahat edilir gibi. ufak bi alan gerci.
  • jimicik  (25.05.15 17:12:26) 
insanları engellemez ki yollar. girene kadar biz bilmiyorduk hiç.. ben eneze gittim fakat şu sıra oralar kaynıyordur.


  • kargn  (25.05.15 17:15:12) 
bizde bunu tartışıyorduk arkadaşlarla geçen sene trakya-uçmak dere ve iğne ada arasında kalıp iğne ada dan yana karar kıldık güzel bir yer kesinlikle. yalnız ikisinde de biz kamp alanı işte su imkanı falan olsun istemedik bize uymuyor o pek,biz daha çok ıssız kimsenin olmadığı yerleri tercih ediyoruz o yüzden kamp alanı olarak değil de uygun yer olarak diyelim bu ikisini düşünebilirsiniz.


  • gündüz m  (25.05.15 17:20:08) 
erikli merkezi olduğu için öyle kalabalık, resme aldanma ayrıca her zaman öyle olmuyor. eriklinin az aşağısında aynı kalitede köy var mecidiye diye orasını tavsiye ederim.


  • masa penisi  (25.05.15 18:12:13) 
ben bi hepsini incelicem detaylıca boş bi zamanımda. peki başka bir konu, ilk defa kamp yapacaklara öneriler, olmazsa olmazlar? :)


  • jish cha  (25.05.15 18:17:42) 
arabayla mı gidiyosun? ne kadar kalmayı düşünüyorsun? bütçen ne? ona göre tavsiyelerde bulunayım.


  • yollarbenibekler  (25.05.15 18:21:56) 
arabayla gidiyoruz 2-3 gün kalmayı düşünüyoruz. kendi çadırımız soğutucumuz şemsiyemiz fln var. bunun dışında bütçe sorun değil. kamp yerleri zaten nispeten ucuz oluyor diye biliyorum.


  • jish cha  (25.05.15 23:07:14) 
yanına olta al; balık tutarsın. bol bol poşet ve ıslak mendil al yanına. suyu unutma. ayrıca bozulmayan yiyecekler alın yanınıza. tavuklu bir şey yemeyin içmeyin. ayrıca yedek batarya al ne olur ne olmaz.


  • yollarbenibekler  (26.05.15 09:02:02) 
oncelikle @yollarbenibekler lutfen yanlis anlama, giciklik olsun diye demiyorum da,

bol bol poset almayin lutfen. mumkun oldugunca tuketimi minimuma indirmeye calisin. az cop uretin, posete ihtiyaciniz az olsun. hatta mumkunse bez torma kullanin. (mesela terlikleri koymak icin)

kamptan once migrosa girip tuketmeyeceginiz bir dunya yiyecek icecek almayin. hesapli kitapli olun. kullan at urunden ziyade uzun sure kullanabileceginiz seyleri tercih edin. atiyorum sadece sucuk yemeyi dusunuyorsaniz bos yere gidip mangal teli almayin.

ilk kamp olacaksa kendi basiniza olmaktan ziyade baska kampcilarla tanisabileceginiz bir campingde kalmaniz daha faydali olabilir. hem bir sey ters gittiginde size yardimci olurlar, hem de kampcilik konusunda yeni seyler ogrenirsiniz.

yaniniza almaniz gerekenlerle ilgili baska bir duyuruda birseyler yazmistim. bulursam ekleyeyim. aslinda sik sik kamp atmayi dusunuyorsaniz en guzeli elinizin altinda bir liste olmasi. ve kamp cantasinin bir kosede temel malzemelerle hazir durmasi. uyku tulumu haric, onun acik bir sekilde durmasi lazim havalanmasi ve ozelligini kaybetmemesi icin.

ocaginiz var mi? yemek konusunu ne yapacaksiniz? ates yakacak misiniz?
  • jimicik  (26.05.15 09:35:48) 
poşetleri zaten çöpleri ayrı ayrı toplamak için önermiştim, dünya kadar çöp çıkıyor ve insanlar yanlarında poşet vs olmadığı için çöpleri orada bırakıyor.

en pratik yöntem de yanınızda poşet bulundurmak. yıllardır survival yaşam ile ilgilendiğim için, özellikle kampçılıkta bez poşet marjinalliğinden uzak durmanızı öneririm, bir de onu yıkamak, kurutmak vs. kirinden toprağından arındırmak için zaman kaybetmeyin. kimisi öyle sever, ben sevmiyorum; jish cha da kendine en uygun olanı seçsin :)

kamp olarak da en tenha yerleri seçin. çünkü kalabalık kamp yerlerinde kafanızı rahat dinleyemiyorsunuz. kamp kültürü olan adam da geliyor, müzik çalan, yüksek sesle konuşup bağıran kahkaha atan hippiler de geliyor. kafanızı dinlemek istiyorsanız; amaç insanlardan biraz uzaklaşıp doğayı dinlemeyi tercih edin. kampçılık çok büyütülecek bir olay değil; yardım isteyecek bir durum yaşayacağınızı zannetmiyorum; o yüzden sakin kafa ile güzel bir tatil geçirin.

bu arada, uçmakdere taraflarına uğrayın. eğer hem deniz hem de orman istiyorsanız iğneada'ya da uğrayabilirsiniz. lakin iğneada'nın denizi soğuk ve dalgalıdır. ama denize girmeyi değil, denizin havasını ve manzarasını seviyorum diyorsanız çok güzel bir yer. dupnisa mağarasını falan dolaşın; orada piknik yapmak için çok güzel yerler var.
  • yollarbenibekler  (26.05.15 10:02:56) 
öncelikle tavsiyeler için teşekkürler. hatun bayağı çevreci, plastik poşet kullandıracağını zannetmiyorum. ayrıca yanımızda poşet olmasa bile çöpleri ortalık yerde asla bırakmayız. arabayla gideceğiz nasıl olsa.

içecek işine gelirsek. uçmakdereye gideceğiz gibi duruyor ve orda sanırım ev yapımı şarap satıyorlarmış. şarap ve su dışında başka bişeye ihtiyacımız yok. :)

ancak yiyecek işi beni biraz düşündürüyor. tenha bi alana gitsek mangalımız yok, bisküvi ile de 2-3 gün geçmez sanırım. kamp alanına gitsek kafamızı dinleyemicez. bu işin pratik bi yolu var mıdır acaba?

son olarak merak ettiğim şey güvenlik. ilk kamp tecrübem olucak neticede ve biraz tedirginim. aç susuz kalmaya alışığım hiç sorun olmaz da memleketin hali belli. bu konuda tavsiyeleriniz var mıdır?
  • jish cha  (26.05.15 15:58:36) 
icecek: sarap icin mureftenin yerel saraplarini da deneyebilirsiniz. ucmakdereye de bayagi yakin.

yemek: kahvalti icin kasar, yumurta, domates, zeytin olur gayet, 2-3 gunde birsey olmaz. kamp ocaginiz yoksa yumurtalari haslamak icin aluminyum asure kaplarini kullanabilirsiniz. atese dayanikli onlar. su isitiyorum, misir patlatiyorum, hem de hafif ve yer kaplamiyor. tek kullanimlik da degil. ya da geceden yumurtalari koze gomerseniz sabaha mis gibi olurlar. birkac patates de alin, kozde guzel olur. hayvan goturebilir gece ama uyarayim. ocak olsa bulgur, makarna fln hem kolay hem besleyici aslinda. ates oldugu surece ac kalmazsiniz. mangal teli yerine metal cop sislerden alirsaniz da sucuk icin ideal olur.

cok yakinda koy de var gerci, olmadi koyde yer icersiniz. campingde kahvalti veriyorlar mi bilmiyorum.

ayrica orasi kucuk bir yer, cok fazla kalabalik gurultu olacagini sanmam.

ates: havalar isindigi icin ates tutusturmakta zorlanmazsiniz. odunlar da kuru olur. odun bulamama ihtimaline karsi yolda giderken sahda solda girdugunuz odunlardan arabaya atin biraz, garanti olsun. bir tutam da cira alin, ugrasmak istemezseniz tutusturmakla. ates icin daha once yakilmis yeri tercih etmeniz toprak icin iyidir. daha az zarar vermis olursunuz. sigara icmiyorsaniz cakmak almayi unutmayin.

campingi bu yuzden tavsiye ettim. insan unutuyor, her seyi hesap edemeyebilirsiniz. cakmagi unutsan ates yakamayacaksin, elinde etlerle ac kalican.

guvenlik: dagbasi en guvenlisi ama deniz yok. deniz olunca insan var. kamp yeriniz bir yerlesim yerine yakinsa oranin gencleri icmeye muhabbete gelebilir siznin kamp attiginiz bolgeye. panik yok, hepsi seri katil degil. gene de biber gazi ve caki kolayinizda dursun. duduk olsun yaninizda. nerde kaldiginizi iletisim kurdugunuz herkese soylemeyin. pahali esyalar olmasin ustunuzde, bu kadar.
  • jimicik  (27.05.15 11:20:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.