[]

Net problemi

Biri Vista, biri XP iki laptop

TP-Link bilmemne wireless modem.

2 mbit bağlantı.

Browserlar fark etmiyor.



Normalde açık olduğundan yüzde yüz emin olduğumuz sitelerden bazıları, bazen çat diye "bu siteye bağlanılamıyor" hatası veriyor. Mesela Facebook'a girmeye çalışıyorum firefox'ta, birkaç saniye deneyip bağlanılamıyor hatası veriyor, sonraki denemelerimde daha bağlanmayı bile denemeden hata veriyor. Bir süre sonra ise hiçbir şey olmamış gibi bağlanıyor.

Bu hata iki bilgisayarda da mevcut, ikisinde de wireless var. Wireless la mı alakalı acaba, çünkü kabloyla bağlanmak gibi bir opsiyonumuz yok, bunu çözmek gerek.

Danke şön.

 
dns değiştirmeyi denedin mi. tubitak dnsleri bu konuda yardımcı olabilir.
193.140.100.210
193.140.100.220
  • yapcak bisi yok  (08.09.09 13:00:39) 
youtube dns lerini ortadan kaldırmıştım duyuruyu açtıktan hemen sonra, daha bir düzelmişti, tübitak dns lerini de deneyeyim


  • zaugnakhaldun  (08.09.09 13:09:08) 
ttnet ile alakalı olabilir mi? bende yaşıyorum aynı sorunu bir süredir


  • maresal jedi  (08.09.09 13:17:29) 
dnsleri düzeltmek sorunu çözdü gibi bende.


  • zaugnakhaldun  (08.09.09 13:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.