[]

iş bulamamak-umutsuzluk

Öncelikle (git: 887348)
Şöyle bir duyurum vardı ve ben duygularımla hareket ettim ve iş bulmadan o anki işimden ayrıldım. Yaklaşık 2 aydır işsizim ve parasızım. Borcum var. Hayatımda hiç bu kadar parasız kalmamıştım. En kötüsü de iş bulamıyorum.

Mezun olduğumdan beri doğru dürüst bir düzen oturtamadım. Artık sürekli iş değiştirmek istemiyorum. Bir yere gireyim ve uzun süreli çalışayım istiyorum. O yüzden ince eleyip sık dokuyorum biraz. İş beğenmiyorsun diyorlar. Ki zaten görüşmeye çağıran da yok.

Umutsuzluğun zirvesindeyim. İyi bir okulda iyi bir bölüm okudum. İşsiz kalmam zannediyordum ama baya baya işsizlik çektim ben sürekli. Okul biteli neredeyse 3 yıl oldu ama bende hala hiçbir ilerleme yok. Herkes ne güzel ilerledi. Bütün arkadaşlarıma bakıyorum mis gibi işlerde mis gibi paralar kazanıyorlar. Ben 3 yıldır olduğum yerde sayıyorum. Zaten çok yoktu, ama şimdi iyice öz güvenimi kaybettim.


Bunu bir dertleşme duyurusu olarak kabul edin. Soru yok çünkü.
Canım çok sıkkın.

 
seçim öncesi piyasalar çok durgun. böyle dönemlerde çalışan alımları çok azalır. 1-2 ay daha işsiz kalabilirsin ama sonbahara doğru ekonomi hareketlenir, iş bulma olasılığın yükselir.


  • uzdeniz  (24.05.15 23:10:38 ~ 23:11:31) 
sorunu çözmez belki ama tek sorun sende değil

www.idefix.com
  • freebird5406_2  (24.05.15 23:11:26) 
tamamen aynı durumdayım. işin kötüsü ben bana gelen teklifleri de reddettim istemediğim işler olduğu için. yalnız değilsin yani. :)


  • diggity  (24.05.15 23:21:39) 
ben de aynı durumdayım. arkadaşlarımın çok iyi yerlere geldiği alanda ben işimi sevemedim, işin doğasını sevemedim, bıraktım. aileme bile söyleyemedim. bir hafta oldu. bir şeyler kovalıyorum ama olmuyor.
sonumuz hayrolsun.

  • retiredcolonel  (24.05.15 23:23:07) 
marcus +1 olmakla beraber kölelik değil köpeklik yapıyorum. okuduğum okuyacağım mezun olduğum olacağım işe başladığıma özetle hayatımdaki çaba sarfettiğim tüm günlere lanet okuyorum.
mezun oldum ben de iş bulamadım en son kuş taşa değdi bi iş buldum dedim bulmaz olaydım. yani çalışanında bi bok yediği yok, çok boş duruyorum diyorsan git garsonluk yap limon sat hiç yoktan boş oturmaktan bunalmazsın vakit geçer faydalı hissedersin kendini. tabi iş aramaya devam et dandikte olsa bi yere kapak atarsın diye düşünüyorum en azından iyi okul iyi bölüm falan diyorsun. bizde bunlarda yoktu.

  • bokmuhendisi  (24.05.15 23:29:45) 
o işi bıraktığınız yerinde olmuş. umutsuzluğa kapılmayın. kimseyi kimseyle kıyaslamayın. savaşmaya devam edin.


  • e haliyle  (24.05.15 23:34:46) 
ben bunları yazınca çok fena eleştiriliyorum ama
memleket belli, şartlar belli, bu kadar idealistlik lüks değil mi?
paraya ihtiyacın yoktur, kafan rahattır, eyvallah anlarım. Değilse, iş bulmadan işten çıkılır mı?
işi sevememek, ortamı sevememek, şartların çok kötü olması... hepsi berbat, biliyorum ben de epey zorlanarak bugünkü işime geldim, hala çok emek harcıyorum bilmeden konuşuyorum gibi algılanmasın. Ancak şunu anlamıyorum ya o zorluğa katlanacaksın (ki bu pek çok şeye razı olmayı içerebiliyor, farkındayım), rasyonel davranacaksın ya da sıkıntılıysa, alternatiflerini kendin geliştireceksin, geliştirmelisin.
Gençler beni tefe geriyor bu minvalde konuştuğum, gerçekçi olun dediğim için ama napayım ben de demeden duramıyorum...İyi okul okumakla filan bitmiyor (valla, baya da iyi okuldan mezunum) hatta o çok küçük bir kısmı, emin olun. Mezun olduktan 3 yıl sonra hele artık okulun pek önemi de kalmamaya başlıyor.
  • niye ama  (24.05.15 23:42:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.