[]

sgk kayıtları - psikiyatri vs

her ne kadar böyle aptal önyargılara uyuz olsam da bir arkadasımdan duyduklarım sonucu sormadan edemedim. bi süredir psikiyatriye gitmeyi dusunuyordum, karar verdim sonunda. sgk anlasmalı bi hastanede gidecektim, ama arkadasım diyor ki gideceksen özel git ilerde iş ararken falan önüne cıkabilir bu kayıtlar. hiç böyle bişey aklıma gelmemişti, benim saglık kayıtlarımı işveren inceleyip ona göre karar verirler mi gercekten? özel sektorde sosyal medya stalkerlıgını cok duydum ama böyle bişiy duymamıstım evvelden.
eger ustteki durum gercekse, diger soruma geçiyorum. özelden psikiyatra gitsem yazdıgı ilaçları yine sgk ustunden almayacak mıyım? yoksa kendi paramla mı alcam?

işe yararsa diye bilgi: teshis muhtemelen anksiyete ya da panik bozukluk cıkar.

 
pf... işveren sağlık kayıtlarına ulaşamaz.


  • fucking machine in my head  (24.05.15 22:33:08) 
valla çok iyi bildiğimi söylemiycem ama zaten artık bütün hastanelerde olan şu el okuma cihazı ile her şey kayıt altına alınıyor. özel devlet farketmez. ben de jinekolojiye giderken aynı şüpheyi yaşıyorum. ne hale geldik.


  • make a wish  (24.05.15 22:34:47) 
Ben de duydum ayni seyi ozel isletmeler dikkate almaz ama kamuda duzgun psikoloji isteyen bir goreve basvurdugunuZda vs devlet bakabilir,degerlendirebilir diye dusunuyorum ama zaten o durumda kendi testlerini yaparlar sanirim.


  • Esinsin  (24.05.15 22:39:42) 
@machine ama bize özel sigorta yaparken falan ulasıyorlar?

@make a wish, özel hastanede sadece sgk ile giriyorsan o el okuma cihazını kullanman lazım.
  • art vandaley  (24.05.15 22:45:56 ~ 22:48:35) 
1. El okuma cihazlari kalkti
2. Bu kadar paranoyak olmayin. Isin icindeyim, saglik kayitlarina ulasma imkanim var, hangi tarihte hangi doktora gitmis onu gorebiliyorum, tani falan gormuyorum. Eczane hangi ilaci aldin onu gorur. Kalkip da isveren bunu soramaz. Devletten korkana kadar ozel sigortadan korkun

  • la noix  (25.05.15 00:17:41) 
yancılık gibi olmasın ama, @la noix, neden özel sigortadan korkalım, kayıtlar açısından mı?


  • cy7  (25.05.15 00:23:03) 
cy7, aynen. mesela muayenede septum deviasyonu cıksın, hop bi sonraki poliçede kbb ameliyat masrafları kısılır.


  • art vandaley  (25.05.15 02:11:11) 
özelde psikiyatriste + ilaca para yetişmez yahu.
sen yine sgk'ya git.

  • titiraprap  (25.05.15 02:28:57) 
teşekkürler art, bu arada sgk kullanmazsan ilaçlarını sgk'dan alamazsın diye biliyorum ben.


  • cy7  (25.05.15 04:53:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.