[]

amerika'daki bir siteden verilen gelmeyen sipariş hakkında

Galileoscope.org isimli siteden teleskop siparişi verdim. Her yere kargolanabildiği yazıyordu sitede fakat 4-6 hafta sürebilir elinize ulaşması diyordu. Her neyse, siparişi vereli 2.5 ay oldu. Hala elime ulaşmadı. Adreste vs. sorun yok. Firmaya mail atıyorum voice mail bırakın daha çabuk cevap veririz şeklinde auto msg geliyor. voice mail bırakıyorum cevap yine gelmiyor. Elimde mail adresime gönderilen "order invoice" dışında hiçbir şey yok. Şikayet gibi birşey yapabilir miyim?

2. olarak, ben tek teleskop aldığım halde 2 teleskop ücreti çekilmiş kartımdan.. Birini alırken sayfaları hata vermişti. Ben de bir kez daha denemiştim. Sanırım bu yüzden oldu. Onu da iptal etmek istedim bu konuda firmaya mail attım ve voice mail bıraktım yine fakat bir sonuç yok. Bu sitenin sahiplerine ulaşamıyorum hiçbir şekilde.

işin ilginç yanı 2 kez para çekmişsiniz şeklinde mail attıktan sonra bana 2. order invoice mailini gönderdiler dalga geçer gibi. bu konularda ne yapabilirim?

 
postalandığına dair herhangi bir kayıt var mı elinizde?
gümrüğe falan takılmış olabilir belki de. hele birde 2 teleskop yollamışlarsa hepten takılmış olabilir. Birde olayı gümrükten soruşturun.

  • icemanr  (08.09.09 11:23:17) 
sadece mailde

"Galileoscopes are now shipping; please allow 4 to 6 weeks for delivery."

yazıyor. postalandığına dair herhangi bir bilgi, kargo fişi, fatura no vs. bulunmuyor. nasıl soruşturabilirim gümrükte?

bir de, gümrükte takılacagını sanmıyorum çünkü vergisi bilmemnesi dahildi fiyata türkiye'yi seçtiğimde fiyat artmıştı. toplamda 50şerden 100 dolarlık ürün de takılmaz heralde gümrüğe.
  • nihilanth  (08.09.09 11:30:42 ~ 11:53:22) 
fiyatının artması vergiden değil shippingdendir bence. gümrükte takılma olasılığı hala var gibi geliyor


  • argent dawn  (08.09.09 11:43:59) 
Gümrüğe takılma prosedürü biraz farklı. Eğer büyük bir kutu içinde gelecekse (Büyükten kastım postacının getiremeyeceği türden) teslimat şehrindeki posta işleme merkezinin, yurt dışı gelen paket bölümünde kalır. Zaten oraya ulaştıktan en geç 2-3 gün içinde de postacı sana ihbarname gönderir. Gel al diye. Eğer araştırmak istersen kimin adına postalandıysa, o isimle sordurtabilirsin. (Yani gümrüğe falan gitme, posta işleme merkezine git)

Ayrıca paketini almak için senden fatura, kredi kartının işlem bildirim listesi ve kimlik istiyorlar. Fatura olsa iyi olur, çünkü oradaki görevli sendeki faturayla posta içindeki faturayı karşılaştırıyor ve bunları dosyalıyorlar.


Bazı satıcılar artık yoğunluk mu dersin, üşengeçlik mi bilmiyorum; acayip yavaş hareket ediyorlar. Motosiklet parçası sipariş vermiştim. 1,5 ay boyunca "processed" durumunda kalmıştı sipariş. Mail attım, stoklarımızda yok gönderemiyoruz dediler. Belki senin içinde benzer bir durum olabilir. Eğer hiçbir sonuç alamazsan bankana başvuracaksın. İnternetten yapılan alışverişlerde bu gibi durumlarda paranı geri alabiliyorsun sanırım.
  • sheba and the albino girls  (08.09.09 12:40:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.