[]

yumurtam neden böyle çıktı capsli

hizliresim.com
hizliresim.com
yumurtanın sarı olması gereken kısmı da beyaz çıktı var mı böyle şeyle karşılaşan?


yöresel ürünler satan marketten köy yumurtası diyerekten aldım ortalama sürede kaynadı.

 
valla gdo'lu yumurtalar da böyle çıkıyor, organikler daha turuncu çıkıyor.

ben en son bim'den aldığım yumurtada bu manzara ile karşılaşmıştım.

Bir de kaynadıktan sonra 6 dakika ideal pişirme süresidir.
  • neferkitty  (24.05.15 15:35:55 ~ 15:37:38) 
böyle bir manzarayla karşılaştıktan sonra ve kuş gribi söylentileri çıktığından bu yana ucuz yumurta almıyorum.


  • teknikekip  (24.05.15 15:39:04) 
patlayan kuş gribi nedeniyle köy yumurtası vs almayın. ne olursa olsun endüstriyel merkezler daha iyi kontrol ediliyor

ailem tavukçuluk işinin bi tarafında (direkt tavuklarla bağ yok ama üreticilerle var), asla ve asla köy yumurtası, zart yumurtası zurt yumurtası, free range ve organik almıyoruz
  • la noix  (24.05.15 15:45:44) 
ben böyle büssürü yumurta yedim 30 yılı geçen hayatımda.


  • kargn  (24.05.15 16:30:54) 
pazarlarda organik koy yumurtasi diye aslinda endustriyel yumurta da satiyorlar. fabrikada her yumurtanin temizlenmesi ve belli bir standartta olmasi gerekiyor. bir sekilde temizlenemeyen, yada standarda uymayan yumurtalar fabrikadan satin alinip organik yumurta diye satiliyor. bunu pazarda bir satici soylemis anneme. o yuzden pazardaki her organik gordugunuz yumurtayi organik sanmayin. bizim bahcede tavuklar var, kendimiz besliyoruz. sanirim en dogali bunlarin yumurtasi olur. bu yumurtalarin sarisi turuncu gibi oluyor. marketteki yumurtalarin ki gibi sari degil.


  • crucio  (24.05.15 16:39:01) 
yumurtanın rengi ile organiklik, gdo anlaşılmaz.

gerçek köy yumurtası, marketlerde satılanlara göre, sarısı, daha uçuk olur bunu bilin.

ama seninkinin rengi nispeten daha beyaz, tavuğun yediği bir şeyden etkilenmiş olabilir.
  • livaneli kadir  (24.05.15 17:04:18) 
@curicio+1

özellikle pazarlardakilere güvenemiyorum ben. Bir sepetin içine yumurta doldurup altına da saman seren organik köy yumurtası diye satıyor. en azından şu ünlü markalı olanlar bi kontrolden denetimden falan geçiyordur ama pazarda adam sana bozuk yumurta bile getirse anlamıyorsun dışardan bakınca.

tavuğun yediği şeyler sarısının rengini çok etkiliyormuş ya onla alakalıdır ya da çok kaynatmışsındır.
  • april12th  (24.05.15 17:30:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.