[]

Kod Paylaşımı için Platform

Selamlar,

2-3 arkadaş kendi ihtiyacımız olan küçük bir yazılım yapmayı düşünüyoruz ancak kodların senkronizasyonu, versiyonlanması vs gibi işlemlerin fazla detaya girmeden, basit bir şekilde yapılabildiği bir platform var mı?

TortoiseSVN kullanışlı gibi duruyor ancak belki sizlerin de tecrübe ettiği daha faydalı ortamlar vardır.

Teşekkürler

Not: Fark ederse, Eclipse-Java ikilisini kullanacağız.

 
github


  • masa penisi  (24.05.15 12:01:50) 
Github en iyisi.
Bitbucket da olabilir.

  • eksi sozlukte eksiyen adam  (24.05.15 12:13:53) 
Bahsettiginiz, "version control system" olarak gecer. Git ve svn en populerleri. Bunlar muhtemelen bahsettiginiz anlamda bir platform degil, herkesin localine kurdugu sistemlerdir. Uzerine client kullanirsaniz kolay halledersiniz, ancak ilk tanisikliginizsa yine de bir miktar ugrasirsiniz.


  • f_d  (24.05.15 12:25:58 ~ 12:31:48) 
Projeni yönetmek için başlıca alternatiflerin Git, mercurial ve SVN. Yeni başlayacaksan github ya da bickbucket tavsiye ederim.


  • zamanin otesinden gelen edit  (24.05.15 12:27:10 ~ 12:27:27) 
öneriler için teşekkürler arkadaşlar. peki versiyonlama haricinde - o da gerekli olacak -, sadece kodları senkronize edebileceğimiz bir platform öneriniz var mı?


  • mystb  (24.05.15 13:07:59) 
versiyonlama ve senkronizasyon artik bir butun. github uzerinden pylasim yapabilirsniz. Herkes kendi branchinda calisir, bir kisi kodlari merge eder vs vs.

keywordler: git, github, branch, git-flow, pull request, merge

Versiyonlama gerekli olacak degil, gerekli. Versiyonlamasiz bir projeye baslamak cok sacma artik.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (24.05.15 13:28:55) 
yalnız github eğer ücretsiz kullanıyorsanız repository'leriniz public olmak zorunda. bitbucket'da ücretsiz private repo. açabiliyorsunuz.
veya github'a üniversite öğrencisi mail'i ile bi yerden kayıt olunca 1-2 yıllık ücretsiz en düşük paketten veriyordu galiba.

  • hb  (24.05.15 14:46:55) 
gitlab, github, bitbucket, satırlık yada fonksiyonmluk paylaşımlar içinde gist var.


  • selam  (24.05.15 15:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.