[]

Ey Bisikletçiler!

gittik 2200 TL civarı para verip arkadaşa (cube) bize göre güzel bir bisiklet aldık.günde bir saat falan binmiş arkadaş ama 2-3 gün sonra da kuyruk sokumunda başlayan acıma nedeniyle binemez olmuş. herhalde başlangıçta böyle bir şeyin olması normal.siz nasıl hallediyorsunuz bu problemi? saatlerce sürüyorsunuz. aldığımız bisikletin selesi mi dandik, bilmediğimiz bir yolu mu var bunu önlemenin? yoksa bindikçe alışılıyor mu? gördüğüm kadarıyla adam sandalyede kıçının üstüne otururken bile zorlanıyor. ben de alacaktım bir bisiklet ama böyle olunca bir durdum. ne diyonuz?




 
Sele üzerine geçirilen yumuşak kılıflar var, onlara bakabilirsiniz Decathlon'dan. Bu kadar sert değil ama ilk bindiğimde benim de ağrım olmuştu. Bir gün sürdü sürmedi gerçi.


  • sevgikusunkanadinda  (24.05.15 00:01:00) 
brooks sele.. jilet gibi yol bisikletleri hariç her cins bisiklete görsel olarak uyar. büzük göt yanağı ve lumbar dostudur.

selenin ayarı da mühim. bacak pedala en aşağıda bastığın an uyluk kemiği baldırla aynı doğrultuda olacak.
  • kargn  (24.05.15 00:03:16 ~ 00:04:52) 
aynen silikonlu kılıflar var. fakat yalnızca seleyi de değiştirebilirsiniz. ben geçen öyle yaptım. gittim deneyerek hem de bi sele seçtim ve rica ettim eskisini söküp yenisini taktılar.40 lira bişeydi benim seçtiğim


  • gis  (24.05.15 00:04:31) 
cok normal degil. nasil bir arazide nasil bir bisikleti nasil bir selede sürmüs?

söyle diyeyim, arkada amortisör yoksa yerdeki tüm darbeyi kadro araciligiyla poponuz emer. ayni sekilde tekerin merkezinin (akord) dogru yapilmamasi da ayni etkiyi yaratir. seleyi gel dolgulu alirsa rahat eder, zemin engebeli ise dogru bisiklet secmek gerekir, dagdan inerken mümkün oldugunca oturmazsin mesela sirf o darbeleri yememek ve dengelemek icin.

ama oturamayacak kadar kötü olmak normal degil. cidden degil. duruma göre ince degil genis sele alsin. eger kadroda yay yoksa yayli sele alsin. yumusak alsin.

bisiklet konforunda en önemli nokta bana göre.
  • wiillii  (24.05.15 00:06:51) 
Eski bisikletimdeki sele o kadar kötüydü ki birkaç saat sürdükten sonra yaklaşık bir hafta babun götü kızarıklığı ile ve otururken zorlanma ile ödedim cezasını. Sonra Decathlon'dan 20 tl'ye sele kılıfını aldım ve rahatladım.

Yeni bisikletimde ise artık kıçım alıştığından mıdır nedir ötekine göre çok daha ince ve görüntüde rahatsız edecek gibi dursa da hiç sorun yaşamadım.

Direkt seleyi değiştirmek de bir başka çözüm tabi yukarıda belirtildiği gibi.
  • an engineer  (24.05.15 00:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.