[]

herkes bir cümle çevirse varya :( (ingilizce)

sabaha kadar bitirmem lazım. O kadar mutlu olurum ki

1.) Windows Azure Storage System (WAS) mıcrosoft’Un geliştirdiği, management ve host ettiği Azure cloud systeminin storage tarafıdır.

2.) Bu depoloma sistemi, cloud depolamaya yenı anlayışlar getirmiştir.

3.) Datalar Storage Stamp adlı yapıların içinde 3 farklı katmanda tutulur ve işlenirler.

4.) bu katmanlar dataların sürekli yüksek bir performans ve güvenlikle kullanıcının erişebilmesi için hizmet vermektedir.

5.) Dataların en az iki kopyası farklı kıtalarda tutulmakta ve bu şekilde oluşabilecek her türlü data kaybı riski Partition layer tarafından yapılan replication ile elemine edilmektedir.

6.) Cloud kullanıcısı verilerine single global namespace ile internet bulunan heryerden kolayca ve sürekli ulaşabilmektedir.

 
1) WAS is the storage side of the AZURE cloud system, which is developped, managed and hosted by microsoft.
2) this storage system has brought a new understanding to the cloud storage
3) data are kept and processed in 3 different layers called Storage Stamps
4) these layers serve for continuous, performant and secure access of the users.
5) at least 2 copies of the data are kept on different continents and therefore any data loss risks that could happen is eliminated by the partition layer via replication.
6) cloud users can access their data using a single global namespace from anywhere with internet connection easily and continuously.

ps: bu yazı zaten ingilizce olan bir metnin türkçeye çevrilmesi ile oluşturulmuş gibi geldi bana...

ps2: data kelimesi çoğul kelimedir. tekil hali datum'dur.
  • xycf7  (24.05.15 03:21:55) 
valla nasıl teşekkür etsem bilemedim. Sağolun, varolun


  • beholderrulez  (24.05.15 03:33:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.