[]

zımba gibi olmanın imkanı var mı?

23 yaşında 57 kilo 180 boylarında bir erkek çocuğunun düzenli olarak verilen egzersiz ve yemek programına tamı tamına uyarak, yapılı bir delikanlıya dönüşme ihtimali ne kadardır? kaç ayda/senede olur bu işler?




 
ne kadar inatçı ve hırslı olduğunuzu bilmiyorum ama imkasız diyebilirim.
neden derim ? 57 den en fazla 65'e çıkarsınız.. daha da çıkmazsınız diye tahmin yürütüyorm ama tabii ki azmedip iyi bir beslenme ve bol kas çalışması ile (+protein takviyesi) 1 yılda 70 e vurursunuz..

ama yüzde 99 ihtimalle bir yerde sıkılcaksınız çünkü bu işler öyle kolay değil. götünü yırtman değil dahada fazlasını ortaya koyman lazım. en azından benim deneyimlerim öyle.

he tabii bide vücudunuz kilo alımına ve vücut yapımına çok müsaittir orası ayrı.
  • point guard  (08.09.09 02:43:24) 
Ramazan sonrası karaciğerine güveniyorsan (eline de alabilirsin, protein zehirlenmesinden geberedebilirsin çünkü öylesine hayvani protein alacayim) bodytr.com sitesinde bi kilo alma hayvanlaşma programı yayınlayacağım.

Yukarda protein zehirlenmeisnden geberedebilrsin dedim ya bunu benim veteriner bi arakabam var o diyor, ona dedim ki kilo alma programının bokunu çıkaracak azami lean muscle yapacağım ama şunları şunları alacağım dedim bana dedi ki "öleceksin" e onu zaten biliyoruz ama bence bu sebepten değil.

ha evet, ramazandan sonra ben bi program başlatacağım, 1-2 aydan sonra wheye glutamine caseine aminoasite balık yağına d vitaminine creatine falan abanacağız. Ama sen abanmadan da takip edebilirsin, anormal bi program düşlüyorum, iyi hatırlattın ramazan bitmek üzere biraz programı düşlemeliyim. şu spor salonlarına da geri dönüşümü yapayım.

bu arada sen bir enkazsın programına da bak, kim yazdıysa gaza getiriyor hafiften, bu da aynı sitede ha.
  • Karluk  (08.09.09 02:46:13) 
Yaklasik 3-4 sene once 1,83 boyunda 59 kilo agirliginda biriydim. Yani oranladigimiz zaman sizden daha zayiftim.

Su anda 76-77 kg kadarim. Son 3-4 senedir duzensiz de olsa spor yapiyorum. Ve basima buyuk dertler gelmezse hayatim boyunca sporu birakmayacagim.

Simdi diyeceksiniz "o kilolari 3-4 senelik surecte mi aldin?". Hayir, spora basladigim ilk 3 ayda tam 12 kilo aldim. Ki gunde 5 ekmek yese kilo almayacak bir bunyeye sahiptim.

ilk 3 ayda 10-12 kilo almanin formulunu de vereyim:

- Hemen bir spor salonuna kaydolun, evde olmaz (Olur ama fazla beklentiniz olmasin)
- Haftada 4 gun spor salonuna gidin, hic aksatmayin. (Haftada 3 gunun altina ya da 5 gunun uzerine cikmayin)
- gainer kullanin. Hardline Progainer fiyat/verim acisindan oldukca iyidir.
- Protein ve karbonhidrat agirlikli beslenin. Makarna, pilav, beyaz ve kirmizi et her gun bolca tukettiginiz seyler olsun.
- Spora gunasiri gitmeye calisin. Gitmediginiz gunler vucudu fazla zorlamayin.

Eger tum bu soylediklerimi uygularsaniz ilk 3 ay icerisinde en az 10 kilo alacaginiza garanti verebilirim.

"Hizli alinan kilo kalici olmaz" diyenler olacaktir fakat bu dogru degil. Tabi ilk 3 aydan sonra sporu birakmayacaksiniz. Ilk aylardaki tempo dusebilir ama yine de birakmayin.

Sporla birlikte kilo almak/kilo vermek zor degil, inanin.
  • msb  (08.09.09 03:04:02 ~ 03:04:38) 
msbnin dediklerine imza atabileceğimi gereksizlik olsun diye değil yıllardır bu konularla ilgilenen biri olduğumu için söylüyorum. söylenenleri tikleyip geçmeyin, uygulayın uygulayın uygulayın. spor sabır işidir, disiplin işidir, canın hiç istmeiyorken kıçını kaldırıp antrenman yapabilecek irade işidir.

gainer konusu hariç, gainer konusunda tereddütlerim var. yulaf ezmesi ve patates püresiyle kurtarabilir miyim diyorum doğru zamanda alınması gereken karboyu... msb sen ne dersin?
  • Karluk  (08.09.09 04:03:16) 
ben de şunu sorayım: spor salonuna gidince nasıl bir program uygulamak lazım hangi aletlere bulaşmak lazım? bir de gainer nedir karbonhidrat-protein desteği mi yan etkisi falan nedir?


  • blackbasat  (08.09.09 06:05:23 ~ 06:05:45) 
@blackbasat: burada karluk falan varken bana dusmez ama neyse :)

benim onerdigim antrenman tipi vucudun butununu calistiran tip. full body training yani. bunu seviyorum cunku butun vucudun bir anda toparlanabilmesi bana daha mumkun gozukuyor. kas gruplarini ayri ayri calistirdigim zaman yeterli verim alabildigimi hissetmiyorum. bu sporda motivasyon da cok onemli cunku.

burada link de vermisim, incelersen iyi olur.

(git: 90384)
  • osuruklu  (08.09.09 11:50:37 ~ 12:12:15) 
@Karluk,

Elbette kurtarilabilir. Fakat dusuk kiloya sahip insanlarda bulunan istahsizlik ve bunun sonucu olan az yeme/yiyememe problemine cozum olmasi acisindan gainer'in yerini tutabilecegini sanmiyorum. Zayif bir insan kilo alma surecinde sınırlarını zorlayarak yemeye calisacaktir elbet, fakat cogu zaman bu bile yeterli gelemiyor. Sonucta gainer gibi su/sut ile karistirilip 10 saniyede icilebilen bir sey zahmetsizdir, en istahsiz anlarda bile takviye olarak tuketilebilir.


@Leon,

Tabi cok temel bir sey olmasina ragmen soylemekte fayda var: Gainer gibi urunler bu sporda takviye olarak kullanilmasi gereken seylerdir. Asla tek baslarina medet umulmamali, kullaniminda abartiya kacilmamali, iki ay kullandiysan bir ay ara vermelisin. Bir takviye olarak yerinde ve dozunda kullanilan iyi bir urun mucizeler yaratabilir.
  • msb  (08.09.09 14:56:00 ~ 14:56:43) 
Diğer nedenlere bir çözüm bulunabilirdi ama şu ştahsızlığı aşana kadar gainerın getirdiği "dikiver kafana gitsin su gibi" nimetinden faydalanmamız lazım... Sanırım koymak daha iyi olacak msb.

@osuruklu
söylediğinde haklısın hatta bazı çalıştırıcılar da tamamen senin gibi düşünüyor, onlara göre vücudun bölgelerini ayrı günler çalıştırmak saçma ve verimi daha az. Bu konuda "budur" diyebilecğeimiz bir netlik söz konusu değil henüz ama şunu diyebiliriz ki eğer "azami kas" hedefiniz yoksa tüm vücudu çalıştırmak daha sağlıklıdır. Ben de böyle düşünüyorum ama kilo alma programında böyle yapmayı düşünmüyorum, belirli günlerde bölgelere özel olarak yüklenmeyi düşünüyorum. Çünkü bu konu hakkında elimizde yeterli sayıda net sonuçlar olmasa da vücut geliştirme sporcularının çalışmaları var ve onlar bölgeleri ayırarak çalışıyorlar.

Spora yeni başlayanların uyum süreci ve hatta uzunca bir süre aslında çalışma programını ayrı bölgeler ayrı günlere göre hazırlaması kesinlikle ama kesinlikle şart değil bunun altını çizmek istiyorum.

Ben de zaten bölgelere ayırsam bile her çalışma günü hafif şiddette de olsa diğer bölgeleri uyaracak bir şeyler düşünüyorum çünkü bu bana daha doğru daha doğal daha etkili geliyor. Aynı zamanda bir bölgeye yüklenerek daha sonra orayı iyi besleyip dinlendirerek oranın daha iyi gelişeceğini e düşündüğümden arada karma bi program çıkartmayı düşünüyorum.

sen eğer ayrı ayrı çalıştırdığın zaman yeterli verimi almadığını hissediyorsan kesinlikle tüm vücudunu çalıştırmaya devam etmeni öneririm ama bir noktadan sonra bölgesel kas kütlesi alımı bana kalırsa bölgeleri ayrı ayrı çalıştırmana göre daha az olur. bu sadece bir düşünce bir dayanağım yok. ayrıca daha çok kası çalıştırmanın olumlu yönleri olduğunda hiç kuşku yok bu bilinen bir şey ama bütün belli başlı kasları aynı gün yeterli şiddette çalıştırdığın zaman beslenmenin bölgesel çalışmaya göre daha iyi olması gerektiğini ve dinlenmenin de daha uzun tutulması gerektiğini düşünüyorum. Dinlenmeyi kısalttığı zaman kütle alımı büyük oranda düşerek iş kondisyona dayanacaktır, bunun sonucunda da muhtemelen pek iri olmayan yağsız kas kütlen olur, baklava yaparsın kızlara onlar da yerler. bu arada koşmayı ihmal etmemeni öneririm ben kilo alma programına da koşma koyacağım nedenlerini söylemeye gerek yok herhalde.

seni de bodytrye bekliyoruz bu arada :-D
  • Karluk  (08.09.09 18:02:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.