[]

yetkili servis vs. mahalle tamircisi

tost makinesi bozulduğu için aldım elime sokak sokak tamirci aradım. en sonunda bir yer buldum. beko yetkili servis. adam aldı dur bekle bi bakiym fiyat veriym dedi. gitti arkaya geldi hesap makinesini aldı ve verdiği fiyat 80 liraydı. aletin esas ısıtma işini yapan parçası patlamış. yaptıracaksan sipariş verecem ortalama 1 hafta sürer dedi. fiyatta pazarlığa de hiç yaklaşmadı. ben yenisini mi alsam yaptırsam mı diye düşündüm.
acayip kararsızlıklar içinde eve dönerken tesadüfen küçücük bir dükkan buldum. girdim içeri tatlı bir amca ile teyze vardı. adam geldi baktı. tek taraflı bozuksa 22 çift tarafsa 34 dedi. tekse yarına alırsın çifti bozuksa parça almalıyım pazartesine olur ancak dedi. ben öf pöf diye ayak yaptım. çifti bozuksa 30 olmaz mı ya dedim. teyze hadi olsun olsun dedi. anlaştım aleti verdim çıktım.
şimdi aklımdaki soru şu: yeni makineden hallice tamir parası isteyen yetkili servis mi beni dolandırmaya çalıştı yoksa amca üfürükten iş yapıp beni kandırarak yoktan yere 30 liramı mı almaya çalışacak?


 
Biri orijinal parça diğeri Çin malı.


  • teknikekip  (23.05.15 16:06:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.