[]

Ruh - Sinir hastalığı.

Durum şöyle;

-iki gündür yaşadığım baş ağrısını buraya yazdım, çok değil 2-3 kişi "nöroloğa bir sorun" dedi. Tahmin edin ne yaptım? Google'a "beyin tümörü belirtileri" yazdım ve her şey böyle başladı.
-Belirtilerin de hiçbiri tutmuyor, tek ortak nokta baş ağrısı, o da ıslak saçla çıktığım için bile olabilir ONA RAĞMEN demin kendimi şunları düşünürken buldum; beyin ameliyatına girmeden önce annemle nasıl vedalaşırım? Beyin ameliyatı sonrası riskler neler? ÖLÜRKEN bir şey hissediliyor mu?

Sonra "napıyorum ben ya?" deyip yürüyüşe çıktım biraz.

10-15 gündür kısa yürüyüşler hariç evden dışarı çıkmıyorum, çok önemli bir şeye hazırlandığım için tüm günümü ona harcıyorum ve böyle bir tempoya hiç alışkın değilim. Doğal olarak sosyal aktivite de sıfır neredeyse. Arada bir maç arkadaşlarla izliyorum, o kadar. Bunların yanında, inanılmaz bir stres altındayım hazırlandığım şeyin negatif sonuçlanma ihtimali sebebiyle. Muhtemelen bu durum psikolojimi alt üst ediyor ve yukarıdaki manyaklıkları tetikliyor.

Son 2-3 gündür bunların dışında sürekli bir OLUMSUZ DÜŞÜNCELER silsilesi hakim olmaya başladı. HEP ama HEP kötü şeyleri düşünüyorum, aklımdan atamıyorum. Şu an bile "psikolojik bir rahatsızlığım var işte :((" modundayım. Babamı 7 yıl önce kaybettim, en ufak bir stres durumunda hemen "Ya annem ölürse" fikri aklımda dolanıyor.

İşin garip tarafı at gibi sağlıklı olduğumu da biliyorum. Ne zaman kendimi bıraksam böyle aptal düşünceler beynimi dolduruyor. İlaç kullanmak falan da istemiyorum çünkü bu durumu çok ciddiye alıp gerçekten hastalığa çevireceğimden falan korkuyorum.

Dönem dönem oluyordu böyle de, 10 gün önce hiçbiri yoktu işte. Ne zaman bu "ve kapanıp hazırlanayım" muhabbeti başladı, şiraze kaydı işte.

Buna OKB mi denir, panik atak mı denir, ne denir bilmiyorum. Aslında tam soru da sayılmaz bu yazdığım da biraz daha "içini dökme" diyelim.

 
(bkz: dusunce bozuklugu) kanka bence bu,


  • baldur2  (23.05.15 15:12:29) 
anksiyete


  • partizan  (23.05.15 15:20:42) 
Hazırlandığım şeyin negatif sonuçlanma ihtimali sebebi ilé demişsinİz. Yoğun çalışma temposunun stresi yle bu düşünceler ortaya çıkmış olabilir. Olumsuz düşünceler ortaya çıkıyor demişsiniz ne güzel ki durumun farkindasiniz. Bence olumsuz düşünceleri farkettiginizde düşüncelerinizi değerlendirmeye çalışın biraz ve daha gerçekçi bi değerlendirmeye yönlendirin kendinizi. İşiniz stresi yle de ilgili olarak, negatif sonuçlanma ihtimali nedir, isi yapmakla ilgili bi plan, çalışma programıniz var mı? Bu iş en iyi ihtimalle nasıl biter, en kötü ihtimalle nasıl biter, en olası ihtimalle nasıl biter? Bunları sorun kendinize. Şu düşünce de iş stresini azaltmak için ise yarayabilir bu işi bi arkadaşınız yapıyor olsaydı ve negatif sonuclanacagina dair yoğun bir inancı ve bu inanca bağlı stres ve sıkıntısı olsaydı ona ne onerirdiniz, ne derdiniz, onun durumunu nasıl degerlendirirdiniz. Bunu sormak kendinizi de biraz objektif değerlendirmenizi sağlayacaktır.


  • siestaa  (23.05.15 15:37:15) 
somatizasyon bozuklugunun baslangici olabilir. hastalik hastasi olmak, hastaliktan ve bunun sonuclarindan korkma durumu. kendini telkin et, profesyonel yardim al. bir sure sonra "at gibi" saglikliyim cumlesini hic kuramayacak hale gelebilirsin.


  • shotgunwoman  (23.05.15 19:06:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.