[]

fedora core 6 i386 mp3 player

Selam ederim. Girdik bu linux illetine.4-5 gündür arayip indimediğim mp3 player kalmadi xmms audicailus mudur nedir,totem,v.s v.s ancak hiçbiri pluginleri yüklü olmasına rağmen mp3 çalmıyor. Böyle direk indirip pluginle felan uğraşmadan mp3 dinleyebileceğim bir yazılım var mıdır?

Teşekkürler


 
VLC'yi denedin mi?
Bir de songbird var, çakma itunes, browser'lı falan. Açık kaynaklı olmasına rağmen Ubuntu'da s.çtığı için küfrettimdi geçen. Benim beceriksizliğimden de olabilir tabii.

  • laugh  (10.07.07 15:30:41) 
amarok babadir bu konuda, denemediysen. daha basit noatun var, rhythmbox var.

yalniz soyle bi uyari yapayim. bir sekilde ses alabiliyor musun bilgisayardan? cunku ben de ilk fedora core 6 kurdugumda kafayi yedim ses alamiyorum diye. bi de baktim adam benim mikrofon cikisini hoparlor cikisi olarak goruyormus. biliyorum hakaret gibi oldu bu ama yine de isi saglama almanda fayda var :)
  • atomant  (10.07.07 17:03:25) 
ses alabiliyorum cok sükür onun içinde aşşaa yukarı 2 gün uğraştım eski fedoralarda böyle diildi hey gidi hey core 6 da sicmiş coğu şeyin desteği. Bakıcam dediğiniz programlara teşekkürler.


  • ned flanders  (10.07.07 17:12:48) 
bi de sunu deneyebilirsiniz ses alamadiginizda: programi kapatin, console'u acin

sudo killal alsa
ya da
sudo killall osd

yazin, ondan sonra programi acip tekrar deneyin. bazen bazi programlar bu aygitlari kilitleyebiliyor.
  • atomant  (10.07.07 17:22:56) 
kodek olmadan çalışmaz yüzde %99'u programların. fedora'da ne var bilmiyorum ama synaptic ile ubuntu'da tek tuşla codec iniyor.


  • darknum  (10.07.07 19:38:07) 
codecsiz nasil calmasini bekliyorsunuz ki zaten? amarok olsun digerleri olsun built in codeclerle geliyor ya da netten size caktirmadan cekiyorlar ya da bagimli paket olarak o codecler de yukleniyor. genelde xmms mp3 codecine ragmen calmazsa ses driverindan kaynaklanan bir sorundan oturu calmiyordur. alsa yerine diger driverlari denemek fayda sagliyor genelde. zira xmms-mp3 u yum install xmms-mp3 ile kurmak yeterli oluyor.


  • entrapmen  (11.07.07 03:49:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.