[]

İslam ne diniydi?

anlayış mıydı? hoşgörü müydü? neydi ya? biri bana şu haberi açıklayabilir mi?

www.radikal.com.tr


 
ben burada dua odasının açılmasını son derece saygıyla karşılardım. hoşuma da giderdi.
ben islam dinine mensup biriyim. ama başka birinin hoşuna gitmedi.

ama misal bu şekilde bir haberi alıp da oradaki birkaç kişi yüzünde gelip karalama yapan zihniyetinizin. nasıl bir insansınız beyin tasınızı. sizin gibilere ne hoşgörü ne de anlayış gerek.
  • yapma volkan  (22.05.15 13:00:53 ~ 13:02:00) 
gercek islam bu degil diyecekler birazdan....

1400 senedir bulamadiniz lan sunun gercegini
  • ack3000  (22.05.15 13:00:57) 
her zaman bir sebebi vardır. aynı alkol gibi, din de herkes üzerinde aynı etkiyi göstermiyor maalesef.


  • yollarbenibekler  (22.05.15 13:07:22) 
Avm'de ne işi var dua odalarının onu anlamadım ki? Ben olsam hepsini kapatırdım


  • mornie  (22.05.15 13:09:56) 
genel hatlarıyla bakıldığında dinler iyidir, insanları yola sokar. ama insanlar çok fazla sapkınlaştıysa din de fayda etmez. kuranda hıristiyanları öldürün, musevilere işkence edin, sinagogları kiliseleri yakıp yıkın yazmaz. ama temsilcileri yapabilir. bunun suçunu dine yüklemek kolaycılık olur. pkk diye bir oluşum var diye kürt ırkına laf söylemek gibi bir şey bu.

dipnot: kuranda bazı surelerde geçen öldürülmesi gerekenler olarak müslümanlara karşı savaşanlardan bahsedilir durduk yere hıristiyan öldürün denmez.

ikinci not: islam gelmeseydi de bugünki bazı sapkın müslümanlar yine sapkın olabilirdi.
  • victum  (22.05.15 13:10:02) 
O haberi neden acikliyoruz ki? Islam dini mi kapatmis odalari? Sapkinlik, fanatiklik gibi uc noktalar insanlarla alakali, dinle alakali degil.

@victum soylemis zaten.
  • stavro  (22.05.15 13:11:00 ~ 13:13:24) 
kendi dinimi başka insanları açıklamaya bırakalı çok oldu. anlatsak da kimse takmıyor zira. varsın herkes müslümanları tukaka görsün.

ayette diyor ya hani, 'sizin dininiz size, benim dinim bana'.
  • mermize  (22.05.15 13:13:31) 
@mermize +1

şunu merak ediyorum, eğer sizi ikna edecek bir açıklama olsa ne olacak, islam dinine birden ısınacak mısınız? islam diniyle ilgili aklınıza takılan noktalar var ve böyle şeyler sizi daha fazla kararsızlığa itiyorsa sorunuz çok mantıklı.

gerçi böyle bir amacınız olsa, gerçekten bilgi almak niyetinde olsanız internet denen ortamda ayet meallerine, tefsirlerine kadar herşey mevcut. maalesef ki amacınızın bu olduğunu düşünmüyorum, çok şükür dinimi savunmak huyunu da bırakalı çok oluyor.
  • spadram  (22.05.15 13:22:06) 
en sağlam savunma hacı'dan gelsin :

www.youtube.com
  • titiraprap  (22.05.15 13:24:45) 
Ben muslumanim. Ataturk' cuyum. Su ulkeye dair tek bagim ve gururum Ataturk ve sehitlerimiz. Hayvanseverim. Kopegimiz var, evd e bizimle. Hayvanlari insanlardan daha cok dusunur ve severkm. Yardim etmeye calisirum. İnsanlar bana gore zalim ve acimasiz. Birine veya dogaya kotu bir sey yapmamaya calisirim. Bir seye calisirken elimden geleni yapar, dua ederim. Bunu hem hayata, hem aileme hem de Allah'a karsi sorumlulugm dolayisiyla yaparim. 5 vakit kilmiyorum namaz, gundee 1 veya 2 vakit kiliyorum. Kendimce yapmaya calisiyorum. Ama once iyi niyetliyim. Ben iyi seyler yapmaya calisiyorum.

Peki simdi ben neyim?

Ara ara arkadaslarla alkol aliyorum, cokca kiz arkadasim oldu.

Neyim ben?

Siniflandirirsaniz ne oluyorum yani?

Din buyuk bir guc ama sucun sebebi din degil. İnsan yaptigindan mukelleftir. Sucunu, Allah icin yaptim diye savunursa bile.
  • brad pitt  (22.05.15 13:26:32) 
@brad pitt
Atatürk ile islam'ın ne alakası var. bunlar hep yobazların algı propagandası.
ikisini de sevebilirsin, ikisini de sevmeyebilirsin.
  • titiraprap  (22.05.15 13:29:14) 
100 kişilik kitlenin içinde 3 - 5 aşırı uc olması 100 kişiyi bağlamaz.


  • mrthany  (22.05.15 13:41:49) 
hoşgörülü insan olur, din olmaz.

benzer biçimde Avrupa'da camiye karşı olanlar da var.
  • merhum  (22.05.15 13:43:39) 
@Titiraprap

Evet. Bu ikisi ayri olmak zorunda gibi dusunuluyor. Ben de senin dedigini diyorum.
  • brad pitt  (22.05.15 13:47:32) 
kusura bakmayin da buraya gelip 'onlar yapmis ben yapmam, asil sizin zihniyetiniz kotu su, bu' diyenler cok samimiyetsiz duruyor.

tum dunyada ne kadar sacma sapan haberler varsa %90'i musluman ulkelerden cikiyor, daha bu sabah okudum ogretmenin biri 'ruyamda gordum, evlenmemiz lazim' diye 10 yasindaki cocugu istemis. cocuk lan daha bu, cocuk. bir taraftan isid kafa keser, obur tarafta buyuculere inanmayin dedigi icin kadin taslanarak oldurulur, bir baska tarafta tecavuze ugrar. ulkemde dini kullanarak iktidara gelir, yapmadigi kotuluk kalmaz. calar, cirpar. hemen herkes de buna goz yumar, neden? cunku kutsal dinlerini koruduklarina inanirlar. tum bunlar olurken burada gelip 'ama muslumanlik mukemmel boyle harika siz cok tuu kakasiniz' demeyin. bu sacmaliklari korumak neden? 'tamam muslumanlar giderek yobazlasiyor, cahilesiyor, insanliktan cikiyor ama ben insan gibi yasamaya calisiyorum, bunu sadece din icin degil kendim icin yapiyorum ama islama da inaniyorum' deseniz cok daha samimi olursunuz.


islam dini hosgoru, anlayis dini midir onu bilmem ama son zamanlarda muslumanlarin bu kelimelerin yanindan bile gecmedigi acik.
  • fraise  (22.05.15 14:00:33) 
islamiyet hosgoru dinidir. tum kullari saygi cercevesinde islam'a davet eder. ama ben hristiyan kalicam. yahudi olucam onlarin ibadetlerini yerine getircem diyenlere hosgorulu olmak zorunda degildir. tek gercek din islamsa digerleri yalandir ve insanlarin yalan birseye inanmalarina mani olmalari gayet normal.

bence yapilan dogru, ortada bir yanlis yok. ha siz, icerim de, sicarim da o allah'la benim aramda yada hristiyanlar benim kardesimdir gibi kicinizdan uydurma kurallarla islamiyeti customize ediyorsaniz bilemem.
  • mayeskuel  (22.05.15 14:07:50 ~ 14:10:47) 
islam'ın aynı hristiyanlıktaki gibi bir reform hareketine ihtiyacı var. incil'de de aynı şekilde kafirlerin öldürülmesini söyleyen cümleler var. fakat bu kadar aşırı terörist gruplarını hristiyanlarda göremiyoruz. siz istediğiniz kadar "bunlar islamı yok etmeye yönelik israil abd fgdhsjfhas" yorumları yapın; gerçek olan şu ki insanlar ölüyor; islam adında her türlü pis iş yapılıyor. fakat "benim kalbim temiz, islam aslında şu değil, bu değil" diyerek bunlardan kurtulamazsınız.

madem dininize inanıyorsunuz, kalkıp bu dinin ne kadar hoşgörülü olduğunu endişeli insanlara anlatmalısınız. bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda giderseniz, bir gün suçsuz olduğunuz halde yalnız başınıza kalırsınız. ateistler, farklı dindeki insanlar veya radikal islamcılar zaten durumdan memnun. şu an islam size göre güzel olabilir ama dünyanın neredeyse %90'ı islama önyargı ile yaklaşıyor.

hristiyanlarda böyle durumlar yok evet.

neden? çünkü hristiyanlıkta kafana göre ayet söz vs yorumlayamıyorsun. yorumlar reform hareketleri ile kısıtlandı. çünkü bir dinin yanlış eller tarafından manipule edildiği zaman neye dönüştüğü ortaya çıktı: (bkz: engizisyon mahkemeleri) (bkz: cadı avı)

aynısı şu an islamda yaşanıyor. bir gün işte bu ılımlı, hoşgörülü müslümanlar hedef alınacak. işte o zaman ne kadar geç kaldığınızın farkına varacaksınız.

islam'a vatikan tarzı bir ruhani başkanlık gerekli. halifelikten bahsetmiyorum. tüm mehzepleri, tüm islami görüşleri kapsayan ve radikalliğe mahal vermeyecek şekilde islam'ı kendi kontrolüne alan; gerekirse fetva yayınlayıp "şu hareketi yapan bizden değildir" şeklinde belli radikaller yabancılaştıracak bir merkez gerek.

işte bu haberde de gördüğümüz "havranın dua odasının orada ne işi var? kaldırılması normal" diyenler sizi dibe çekecek. israil abd vs değil. düşmanınızı fazla uzakta aramayın.
  • yollarbenibekler  (22.05.15 14:20:02 ~ 14:21:57) 
  • titiraprap  (22.05.15 14:28:44) 
Bu insanlarin varliginin islam dininin sucu olmadigini soylemek, "bana dokunmayan yilan bin yasasin" demek degil.

Dinle bu olan biten arasainda baglanti kuran sizsiniz. Ayni insanlar hristiyan, musevi, budist falan da olsalar pekala uc noktada olabilirlerdi.

Ibaderhanelerin kapatilmasini israrla isteyen bir yigin ateist de bulursunuz aramak isterseniz, haydi simdi ateizme de vuralim o zaman.

Bir mucize falan olsa bir sabah kalktigimizda tum Dunya'daki muslumanlar budist olmus olsa, islam dene sey tamamen yok olmus ve hafizalarimizdan da silinmis olsa, ayni insanlar yine otekilerstirme politikalarina devam edebilirlerdi pekala.

Islam dinini revize de etseniz, bu gibi insanlar "durun islam degisti, artik boyle yapmaliyiz, tum diger din mensuplarini bagrimiza basalim" demeyecekcekler, umarim anlatabiliyorumdur.

Hosgoruden mi bahsediyorsunuz? Dunya'nin farkli farkli yerlerinde, islamiyetin de olmadigi bazi yerlerde, bizden uzaklarda, bazilari yakinlarda, tv de gazetede medyada gorup duymadigimiz neler olup bitiyor kacinizin haberi var? Otekilestirme, baskilama, asimilasyon, kisitlanan ozgurlukler, cignenen haklar, cignenen dogal haklar, siddet, iskence, katliam ve daha ne isterseniz. Islam dini mensuplarinin hosgorusuz oldugununu, dolayisiyle islam dininin hosgorusuz oldugunu iddaa etmek cok anlamsiz ve gereksiz. Bunu musluman sifatiyla soylemiyorum, dini butun bir "islam muhafizi" da degilim.
Dunya'nin her tarafi, musluman, hristiyan, musevi, budist, dinsiz, hosgorusuz insanlarla dolu.

Musluman olup da humanist olmak icin dinini revize etmeye gerek yok mesela.
  • stavro  (22.05.15 15:03:41 ~ 23:09:56) 
İnsanlar anlamsız hayatlar yaşıyorlar. Hayatlarına az da olsa anlam katabilmeyi, amaç edinebilmeyi istiyorlar iradesiz varlıklarıyla ve yüzyıllar boyu insanlara sorgulamadan öğretilmiş, empoze edilmiş şeyler vardır; aşık olmak zorundasın, sevmek zorundasın, insanlarla bir arada olmak zorundasın, futbol seyretmek çok eğlenceli, dört büyüklerin 11ini saymak bir beceri, din ideoloji parti olmazsa olmaz vs.


  • Cursed Chico  (22.05.15 15:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.