[]

safra aldirma.

Merhaba. Evlerinizden.uzak olsun annem'in safra kesesinde tas ve camur cikti. Ameliyat olmasi gerekiyor. Cevrenizde olan, yasayan birileri varsa ameliyat sonrasi icin bilgi rica ediyirum. Safra kesesi alinacak. Simdiden tesekkurler.




 
Cok yakin bir arkadasim olmustu, Ne gibi bir bilgi lazimdi, sorayim kendisine.


  • aychovsky  (22.05.15 00:14:58) 
Iyilesme sureci, safra alindiktan sonra bir sorun cikiyor mu gibisinden bilgi lazimdi aychovsky.
Tesekkurler cigerdelen

  • odiyus  (22.05.15 00:23:56) 
geçen yıl kardeşim oldu. ilk gecesi ağrılı geçmişti, baya safra kusmuştu. ertesi gün dren çıkartıldıktan sonra rahatlamıştı.

zaten cigerdelen herşeyi anlatmış ama yiyecek konusuna özellikle çok dikkat edin.doktorlar genel olarak ne yiyip yemeyeceklerini anlatıyor, liste veriyor zaten ama liste dışındakileri yemeden önce en azından 2-3 ay kadar internetten araştırın.kardeşim nasıl olsa meyve hafif yiyecek mantığıyla yediği erik yüzünden ameliyattan 1 ay sonra tüm geceyi hastanede geçirmek zorunda kalmıştı.aklınıza hiç gelmeyecek şeyler rahatsız edebilir.

kardeşimde 6-7 ay sonra safra reflüsü başladı, ne yese safra kusuyordu.4 aydır ilaç kullanıyor, ilaç kullanınca başka bir sıkıntısı olmuyor şuan.genel olarak kimle konuştuysam ameliyat sonrası böyle sıkıntılar yaşamadığını söyledi.umarım anneniz de yaşamaz.

geçmiş olsun.
  • mysterious stranger  (22.05.15 01:12:16) 
babam birkaç ay önce safra kesesini aldırdı, laparoskopi yöntemi ile. ameliyattan bir saat sonra yürüdü. bir yıl önce (başka bir sorun ile ilgili) yaşadığı operasyondan sonra korkularımız vardı fakat hiçbir sorun yaşamadık.
patolojik sonuçta temiz çıkınca, safra kesesiz yaşam çok da zor değil. bir hafta da tüm hareketleri normale döndü. bir ayda eski hayatına dönebildi, çalışmaya vs.
tek sorun hayatı boyunca beslenmesine dikkat etmek zorunda olması, zaten ameliyat öncesi de safra görevini yerine getirmediği için sürekli yediğine içtiğine dikkat ediyordu, çok fazla zorluk yaşamıyor.

kısacası korkmayın, iyi bir hastanede, güvendiğiniz bir doktorla, anneniz eskisinden daha iyi olacaktır.

geçmiş olsun.
  • sekilci zihniyet  (22.05.15 03:53:46) 
Benim safra kesem laparoskopik yöntemle alındı. İyileşme süreci de sorunsuz geçti. üstelik onun bir ay öncesinde doğum yapmıştım, ona rağmen. Ama safra kesesiz hayata alışmak için önlem almak gerekiyor. Kesinlikle kabız olmaması gerek. Bu da başlangıçta hazmı kolay yiyeceklere dayalı bir diyet sistemi demek oluyor. Bir süre her şeyin pişmişini yiyecek. Eti, yumurtayı az yiyecek. Et yiyeceği zaman kıymayı tercih edecek. Çok baharat kullanmayacak. Şimdiden geçmiş olsun.


  • SiyamkedisiZorro  (22.05.15 12:27:15) 
Hepinize tesekkur ediyorum. Ameliyat basarili bir sekilde bitti. Doktor 3 gun sonra normal hayatina devam edip her seyi yiyebilir dedi bir seylere dikkat etmesi gerektigini soylemedi. Kontrole gittigimde hepsini soracagim. Tesekkurler ve hepinizede gecmis olsun.


  • odiyus  (23.05.15 13:32:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.