[]

Rakı balık sofrası

iki kişilik rakı sofrası kurucam da, elimden geldiğince kendim yapmaya çalışacam.

haydari ve patlıcan ezmede problem yok, süzme yoğurtla yapılır, o kadar da beceriksiz değilim :)

başka bişiler daha da yapmak istiyorum. onlar için de malzemeleri nerden bulurum diye sormam lazım; (istanbul kadıköy)

- cibez veya turpotu lazım.
- jumbo karides lazım ama mümkünse haşlanmış, sadece tereyağında pişmeyi bekleyen haliyle. çünkü daha önce hiç karides ayıklamadım. yapama mbence.
- bakla (bu migrosta vardır ya, fava yapıcam)
- bir de benim evde yapamadığım bazı balık mezelerini bulabileceğim bir yer lazım.( Nebileyim, levrek marin mesela)

bir de, şuan aklıma gelmeyen ama "şunu da yapsana kanka çok sverim" diyeceğiniz bişiler de. bol çeşit, az porsiyon şeklinde hazırlıycam.

 
ya bi de kadıköyde mısır ekmeği nerde bulurum?


  • kamera motor  (21.05.15 22:25:18) 
Karides bütün alsan bile ayiklamasi çok kolay bir şey. Yaparsın emin ol


  • Atimi  (21.05.15 22:26:23) 
@atimi, oke öyle yaparım o zaman. peki; turp otu nerden bulurum yau, hadi plase deniz börülcesi de diyelim ama turp otu istiyorum esas.

bi de mısır ekmeği lazım. diğerlerini hallederim.

(bu arada hayatımda hiç fava yapmadım, yapabilirim heralde?)
  • kamera motor  (21.05.15 22:27:59) 
Mısır ekmeği pazarda faksan bulursun ya zor değil. Cibez turp falan izmirde bol ama istanbul da nerede bulursun bilemem. Fava yapması kolay ama kıvamı tutturmak zordur.


  • Atimi  (21.05.15 23:24:26) 
Levrek marine dediğin hardallı levrek mi? o çok kolaydır, tarifleri var, evde yap. Tuzlanmış sardalye de olabilir, güzeldir.


  • roboute guilliman  (21.05.15 23:49:37) 
Börülce
atom demen acılı patlıcanlı mezeden
az bi pattis salatası
peynir kavun ikilisi de eşlik edebilir
  • isimmisimyok  (22.05.15 04:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.