[]

bench press yaparken acı hissediyorum (capsli)

resimde yuvarlak içersine aldığım kısımlara bıçak saplanır yada kramp girermişcesine acı çekiyorum. hareketi doğru yaptığıma inanıyorum ama bugün hafif kiloda başladığım halde sırf bu acıdan yarım bırakmak zorunda kaldım. ısınmadan yapmadım eklemek istiyorum. nedir bu?




 
bana belini çok kıvırıyorsun gibi geldi:

powerliftingacademy.com

tabii bel kıvırmak iyi bir şey ama senin sırt kasların belki güçlü/stabil değildir bench için
  • yeni dunya duzeni  (21.05.15 20:51:10) 
bel kıvırmıyorum aksine düz tutmaya çalışıyorum. sırt kasları güçsüz veya stabil olmayabilir ama geçen gün bugüne nispeten ağır çalıştığım halde bu acıyı hissetmedim.


  • false pretension  (21.05.15 21:07:23) 
bir anda aklıma geldi sanırım sol/sağ tarafın daha güçsüz olduğu için sırtınla ittirmeye çalışıyorsun. tahmin ettiğim kadarıyla mesela 12rep yapıyorsan 10.cusunda filan giriyordur yamulmuyorsam. kiloyu azaltabilirsin veya 12 tane yapman gerekiyorsa 10'da filan bırakacaksın. bükülmeye başladığın zaman yani.


  • yeni dunya duzeni  (21.05.15 22:08:12) 
sol kolum sağa göre daha güçsüz evet. demekki o yüzden giriyor ağrı sol tarafa. teşekkürler


  • false pretension  (21.05.15 22:38:46) 
dumbell bench press yaparken de oluyor mu aynı acı?

Bu önemli bi konu, çözelim bu sorunu.
  • varoluscusanri  (21.05.15 22:46:22) 
dumbell bench press yapmıyorum ama yapıp durumu söylerim


  • false pretension  (21.05.15 23:33:05) 
tamamdır bekliyorum. Bir de, benche girmeden önce tüm vücudu iyi ısıtın. Back extension yapın bir set 30 tekrar, sırt için mesela.. Sonra da hafif kilo çok tekrarla biraz bench yapın. Örneğin iki set 30ar tekrar boş barla. Sonra da gireceğiniz kiloya girin.

Dumbell bench presste aynısı olmuyorsa, barball bench presste tutuşta vs. bir sıkıntı vardır. Konuşuruz.
  • varoluscusanri  (21.05.15 23:47:13) 
@varoluscusanri

kardiyomu yaptım. Back extension yaptım. bench pressteki aynı ağırlıklarla dumbell bench press yaptım. ağrı olmadı.

bench presse girdim. sırtımı iyice yapıştırdım. sırta bıçak saplanma hissi olmadı.

sanırım sorun, back extensionı hafif yapmamdaydı. bu sefer kendimi baya bi zorladım. sırtımı da benche iyi yerleştirdim. sorun çözüldü sanırım teşekkürler
  • false pretension  (24.05.15 18:23:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.